Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Endometrioza med IVF

Endometrioza med IVF

Drage punce!
Dons sem bla na prvem UZ po 15 dneh jemanja Suprefacta. In kaj so ugotovili? Da mam kar ornk endometriozo. Že leta 2001 so mi jo odstranili, zdej se je pa ponovila…
Zamima me -a ima še kakšna od vas kakšne podobne izkušnje z endometriozo med IVF? Nekaj postov sem že pregledala, pa nisem ravno našla tistega, kar sem iskala.
Dr. je rekla, da ni to nič hudega, da bo mogoče manj foliklov, ampak da bo moral dr. pri punkciji paziti, da ne bi žarišč predrl. Zdej me pa zanima – kaj se pa lahko zgodi, če jih predre? (Mah, čist sem že panična…)
Skratka – če ne zanosim v tem postopku, me čaka druga laparoskopija…

Želim vam, da bi čimprej držale v rokah svoje majhne štručke.
LP Bojana

Še neki…
A se je katera od vas zmenila s svojim g. na GK, da ji on naredi punkcijo?
A kej komplicirajo glede tega?

LP

Ja, na GK sem se zmenila z dr.Bokalovo (je bilo med tednom in ni bila na dopustu) in bila zelo zadovoljna. Ostalim je delal dr.Zorn (po razporedu za tisti dan) , eni punci pa dr.Tomaževič – samo ona je malo čakala….

Lp, T

Zdravo, jaz sicer še nisem v postopku, mi je pa moj G obširno pojasnil in potem še dr.Pušenjak na drugem forumu, da je endometrioza lahko večplastna (?!), nosečnost pa najboljša terapija proti njej. No, kolikor so meni povedali, endometrina žarišča izločajo toksične snovi, ki onemogočajo spermijem preživetje, zatojih zanosi po naravni poti samo 5 %. Meni so jo poleti odstranili, in ker do zdaj nisem zanosila, grem marca v ‘višje’ postopke:))
Iz zgoraj opisanega torej sledi, da tudi pri umetni niso idealni pogoji, ampak v tožabo tebi ine meni; poznam jih precej, ki so z diagnozo endometrioze komot zanosile, zato upajmo na najboljše!

Pozdravčki, Minea

Minea, hvala za tolažbo.
Kmalu bomo vse zibale, a ne?
Lp

Bojana
kje imaš endometriozo, jajčnik ali kje?
Pušenjak mi je na forumu nekoč odgovoril, da z uz endometrioze nikakor ne morejo videti, da se to vidi le laparoskopsko. Lahko pa se vidi cista ali kaj podobnega na jajčniku. Tudi jaz imam endometriozo ki so mi jo odstranili leta 02, upam, da ni ponovno nastala. Takrat sem celo imela terapijo 6 mesecev z danovalom. Sedaj sem v postopku ivf – gonal in defeline.
Imam pa na desnem jajčniku cisto, ki pravijo da bi bila od endometrioze.
Srečno in čimprej dve modri ….
lp, kaja

Pozdravljena Kaja!

Če imaš na jajčniku endometrionom, ga je treba odstraniti, ker sam ne izgine. To pa se res 100% določi z laparoskopijo. Meni so v letu 2003 odstranili endometrionom na jajčniku in zarastline….
Sedaj pa hodim na folikulometrijo…. in ker drugi ciklus ni bilo ovulacije me naslednji mesec čaka injekcija za razpok folikla…..
Upam, da bo ostalo samo pri tem…

Enkrat bo zagotovo uspelo.

LP in vso srečo!!!

New Report

Close