Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Endometrioza in uspeh zanositve

Endometrioza in uspeh zanositve

Najbrž bo res tako-odmrtje enega zarodka ponavadi povzroči izcedek ali rahlo krvavitev…..
Držimo pesti…srečno

Pozdravljene!
Naj se vam še jaz javim. Tudi jaz imam endometriozo. Odkrili po 4 letih nezmožnosti zanositve na laporoskopihi. Delali so mi tudi historoskopijo. Odstranili so endometriozo, ki se je razširila tudi v trebušno votlino. Ob menstruaciji nisem imela nobenih bolečin in vmesnih krvavitev, zato tudi niso sumili na endometriozo. Bila večkrat na uz in se ni videlo. Okoli 9 mesecev po lapari in histero sva šla v postopek ICSI pri dr.Rešu. Rekel je, da po naravni poti lahko zanosim le, če se zgodi čudež. Jemala sem prometrium in superfackt sprej, ter čakala na menstruacijo, da začnem z inekcijami, Toda menstruacija je krepko zamujala in dr.Reš je predlagal naj naredim test. Test je bil pozitiven. Nosećnost bp, porod bp, in danes imava doma 14 mesečnega sončka. Delava na drugem pa spet nič. Pa punce ni za obupat. Tudi nam z enometriozo uspe. In tudi vam bo, boste videle. – Bodite pozitivne in dobre volje. Lep pozdrav vsem. Če pa katero še kaj zanima, pa naj piše na zs, ker zelo redko spremljam forume.

Pozabila sem napisati, da sem jemala tudi klomifen. Pol tabletke na dan.

Pozdravljene,

sicer nisem sigurna ce cisto spadam v to rubriko, imam pa nekaj vprasanj glede E.

Ze 10 let imam zelo bolece in mocne menstruacije. Zadnji par let (5) pa hude bolecine v levem jajcniku, neglede na ciklus.
Letos poleti sem imela laparaskopijo zaradi bolecin. Odstranjene so mi bile neke zarasline, kaj drugega niso nasli.
Od te lapar. do danes (5 mesecev), se mi stanje ni poboljsalo, ampak poslabsalo. Iz dneva v dan me bolj boli. Od takrat me sploh se ni prenehal bolet jajcnik. Boli me res zelo, bolecina se mi je razsirila se na levo nogo in kriz. Zdaj ze tezko hodim. Na UZ trebuha, so videli da so organi na levi strani trebuha slabo vidni, in me napotili na MR trebuha.
Kolikor sem brala, se mi je zdelo po vseh bolecinah, da bi lahko bila endometrioza.
Ginekologinja pravi da ne, da naj grem slikat se hrbet. Ampak jaz nisem nikoli imela s tem problemov. Bolj ko ji govorim, da se je to zacelo od jajcnika, ona se ne da.
Seveda bodo sedaj prazniki, in zdravniki so odsli na dopust, tako da imam MR sele v januarju, potem slikanje, in sele potem nazaj h ginekologinji.
Ne vem kako bom zdrzala saj je stanje iz dneva v dan slabse, zelo boli, in tezko hodim.

Ali je mozno, da so to spregledali pri lap? ali da so me “porezali” v trebuhu, pa se je zagnojilo?
Ne vem kaksne moznosti sploh se obstajajo?

CA 125 so mi pregledali, in ni pokazalo nic.

Hvala, za kakrsenkoli odgovor.

Pozdravljene,

ker sem se tudi sama pred časom znašla v težki situaciji sem se že takrat odločila da bom takoj ko se mi bo sreča nasmehnila svojo pozitivno izkušnjo delila z ostalim sotrpinkam, ki imamjo endometriozo. Januarja 2017 so mi ugotovili endometriozo. Naredila sem test nosečnosti, ki je bil pozitiven,vendar sem na žalost začela krvaveti. Ginekologinja v maternici ni videla zarodka je pa videla neko senco v trebušni votlini zaradi katere so mi postavili diagnozo izvenmaternične nosečnosti. Takoj je sledila laparoskopija in nato abrazija in izkazalo se je da je bila tista senca le cista v trebušni votlini( posledica endometrioze). Ožaloščena zaradi splava in prestrašena zaradi diagnoze sem brezupno iskala pozitivne izkušnje deklet ki so s to diagnozo zanosile in srečno rodile. Takih objav pa žal nisem našla. Na srečo vas lahko zdaj sam opogumim. Namreč septembra 2017 sem zanosila in julija 2018 rodila zdravega dečka. Po laparoskopiji sem seveda morala nekaj mesecev počakati ( cca 4mesece) da so se mi hormoni normalni uredili, svetujejo namreč da minejo vsaj 3 menstruacije preden ponovno začneš delati na tem da zanosiš, potem pa sem po 5. mesecih zanosila. Tako da punce, glavo gor, čim manj se stresirat ( vem da je to praktično nemogoče, pa se vseeno potrudite), takrat ko boste najmanj pričakovale pa se bo pojavil tisti željeni plusek, ki vam bo polepšal življenje. P.s. sama sem mesec in pol pred tem začela uporabljati Fertil up za ženske, ne vem ali je tudi to malo pomagalo ali pa je bil mogoče placebo efekt, ker breme s sebe preneseš na prehransko dopolnilo. Sam sem se takrat malo s tem ko sem ga začela jemati razbremenila, rekla sem si: še to probam, škoditi ne more, zakaj pa ne. Sicer mislim da bi tudi brez tega zanosila, ampak meni je pomagalo, vsaj psihično sem se s tem malo sprostila in po eni škatlici in pol zagledala moj plusek☺️🤗🤗🤗 Punce želim vam vso srečo in seveda čimprej pluske na testih!

Pozdravljeni, imam enake težave po laparo.

Ste uspela rešiti zadevo? In na kakšen način?

hvala

New Report

Close