Najdi forum

endometrioza

Pozdravljeni!
Stara sem 34 let.Rodila sem enkrat.Pred 5leti so mi pri laparoskopoji ugotovili endometriozo (izvora nje niso nasli) in me zdravili z Provero 5mg. Pojavile so se vmesne krvavitve-krvavitve v trebusno votlino, ki jih ni bilo mogoce ustaviti tudi ne z vecjo dozo.Presli smo na inekcije Provere,ki pa tudi niso bile dosti bolj ucinkovite.Stranski učinki po vseh hormonih so grozni in težko jih prenasam.Pred dvema mesecema sem zbolela tudi za ščitnico.Diagnoza je KRVAVITEV V SCITNICO.Bila sem štirikrat punktirana, ker imam stevilne ciste in degenerativno spremembo. Hormonsko deluje vse normalno. Zanima me ali je to lahko povezava z endometriozo-kot posledica nje in ce lahko endometrioza pride tudi na pljuča? Zelo sem utrujena in zaspana.Znima me kaj lahko še storim zase in kako si lahko pomagam,da bi preprečila sirjenje?
Hvala za odgovor!

Draga Suzana,

Vse kar navajate je “lahko tudi res”, je pa malo verjetno. Menim, da potrebujete specijalista z izkušnjami v zdravljenju težjih in redkejših oblik endometrioze in ki bo pri tem toliko širok, da bo izključil še kaj drugega. Predlagam obisk katerega od naših zdravnikov na Ginekološki kliniki, ki se ukvarjajo prav s tem. Pišite mi na mail: [email protected] in vam bom poslal seznam teh zdravnikov, h kateremu boste šli pa se odločite sami.

New Report

Close