endometrioza
Pozdravljena Jasna
Jaz imam endomentriozo in nisem mogla zanositi, ker preprečuje sem pa zanosila preko IVF. Saj ti lahko odstranijo, da ti sežgejo samo gin. je povedal, da se to ponovi itd. Probaj zanositi boš videla, ali se pa zmeni z tvojim lečečim gin……
Želim ti, da čim prej zanosiš.
Lep dan
Doroteja
Hojla
Takih z endometriozo nas je en cel kp. Ampak, pravjo da nosečnost pomaga pr tej zadevci. Torej hitro pobaši svojga lubčka pa v posteljo. Glede na to, da si endometriozo zdravila po vseh predpisih, pravijo zdravniki, da imaš sedaj vse možnosti, da naravno zanosiš. Pa še poletje je pred nami in dopusti, tako da dajta možgane na off in bo zihr kej ratalo.
Srečno
Ajda J
Zdravo Taja
Nisem mogla pisati, ker gin. še takrat ni videl. Sedaj 18.7. imam ponovno UZ in se bo takrat videlo in ti napišem velja? Ime za otročka pa nekaj sva razmišljala pa še ni definitivno izbrano ampak zaenkrat sem rekla, če bo fantek bo Kristian ali pa Tadej, če bo punčka pa skoraj definitivno Patricia………. Lahko se pa še premislima bova videla. Všeč mi je tudi Romina, Lea Teja, Anja, pa še in še………
Za fantke pa Aljaž, Žan, Anže, Renato itd. Katero ime je tebi všeč Taja mi napiši?
Pa lep dan ti želim
Doroteja
Pozdravljene bodoce mamice in tiste, ki ste to ze!
Jaz se nisem, upam pa da bom kmalu. Moja cakalna doba je tri leta, moja zgodovina pa naslednja: HSG, spermiogram, hormoski pregeld krvi, laparoskopija in zadnja – odstranitev pregrade na maternici. No in pri tej zadnji sem zbegana. Ne vem kaj tocno sem “pridobila” z odstranitvijo pregrade? Odstranitev pregrade (tako sem vsaj prebrala nekje na forumu) preprecuje splave, ne vem pa ali tudi poveca moznost zanositve. Ce je katera med vami, ki mi lahko odgovori na to vprasanje, ji bom neskoncno hvalezna!
Neja
Živijo, Neja!
Kot sem tudi jaz brala pri Pušenjaku (forum gin. in porodništvo), naj bi pregrada v maternici POVZROČALA splave in ko ti pregrado odstranijo, je potrebnih nekaj (3) mesecev, da se sluznica obnovi in potem naj bi ženska NORMALNO zanosila in donosila.
Verjetno je prej tebi ta mehanska ovira (pregrada) preprečila, da bi spermiji normalno napadli jajcevode (če se izrazim po kmečko).
Upam, da sem ti kako pomagala. Tako sem pač jaz dojela sporočila dr. Pušenjaka in ostalih upajočih tu na našem forumu.
Malo še potrpi….. in seveda upaj! Tudi za nas bo posijalo sonce, veš!? Prej ali slej!
Veliko uspeha! Taja
Mislim, da so 4 stopnje endometrioze, pri čemer višja številka pomeni večji obseg, razširjenost delcev endometrija na “nepravih mestih” – v okolici jajčnikov, jajcevodov, notranjih organov, medenični votlini… Če si imela laparoskopijo so ti na izvid gotovo napisali tudi stopnjo. Tudi jaz imam “Endometriosis AFS III” (ne me vprašat, kaj pomeni AFS!).
Hope
Živio!
Tudi jaz sem imela lani oktobra opravljeno lapar.in so mi odstranili “nekaj” žarišča endometrioze, potem 3 mesec tablete brez M, potem sem poskusila zanositi in ker še nisem uspela,mi je gin.dal Klomifem, prvi mesec….(1 tableta) jutri pričakujem M. in potem naprej,(2 tabl) in jesen če nisem noseča spet v gin.
srečno
Živio!
Tudi jaz sem imela lani oktobra opravljeno lapar.in so mi odstranili “nekaj” žarišča endometrioze, potem 3 mesec tablete brez M, potem sem poskusila zanositi in ker še nisem uspela,mi je gin.dal Klomifem, prvi mesec….(1 tableta) jutri pričakujem M. in potem naprej,(2 tabl) in jesen če nisem noseča spet v gin.
srečno
marjeta