endometrijska aspiracija
Spoštovani,
žal ne vem kako ravnajo v posameznih bolnišnicah glede UPN. Predlagam, da kar pokličete v bolnišnico in se pozanimate na oddelku za ginekologijo.
Spoštovani,
odgovor vas čaka v zasebnem predalu.
Pozdravljeni,
zanima me samoplačniška endometrijska aspiracija. Prvi dan zadnje menstruacije je bil 24. 4. 2016. Že slab teden ne čutim nobenih znakov nosečnosti, je kot pri prejšnjih dveh nosečnostih, ko se vsi znaki čez noč izginili, ker je plod odmrl. Takrat sem imela nato ss, ki se je nadaljeval s tabletko.
Zato me zanima, ali se pred posegom opravi se ultrazvok, da se vidi, ali je nosečnost res v maternici?
Hvala za odgovor.
Spoštovani,
po EA lahko pride do krvavitve ali celo ne, odvisno od več dejavnikov. Običajno je krvavitev blaga, ne boli ali jo spremljajo le občasni blagi krčki, vse skupaj pa spominja na 3. ali 4. dan M. Le redko krvavitev traja več kot 8 dni in včasih, ob malo večjem zaostanku tkiva se pojavijo tudi močnejši krči ter se izločijo strdki.
odgovor vas čaka v zasebnem sporočilu.
odgovor vas čaka v zasebnem predalu
Spoštovani,
prvi dan zadnje mestruacije sem imela 12.11. , imela sem že ultrazvolni pregled pri ginekologu in je moja nosečnost že 4-5 tednov. Zanima me če še lahko opravim endometrijsko aspiracijo?..seveda bi se odločila za to varianto, kajti imam multiplo sklerozo in za terapijo imam močnejša zdravila, in z temi zdravili nebi mešala tablet za splav. Zanima me če je to prava odločitev da se mi zdravstveno stanje nebi poslabšalo? nimam veliko informacij posebej povezanih z to boleznijo in z prekinitvijo nosečnosti….seveda pa sem že enkrat rodila.
hvala za odgovor. Lp
Spoštovani,
mislim, da po UPN pred 12. tednom zaradi MS ne boste potrebovali imunoglobulinov. Bi pa na to vprašanje bolje znal odgovoriti vaš nevrolog. Problem MS je namreč imunski odziv, ki pa v prvem trimesečju glede na stanje izven nosečnosti še ni bistveno spremenjen. Vsekakor je endometrijska aspiracija ustrezen način UPN, če se za to odločite.
Spoštovani,
tudi jaz bi vas prosila za informacije o samoplačniški endometrijski aspiraciji v Ljubljani (kje, cena, kdaj…). Zadnjo menstruacijo sem imela 7.4., danes pa mi je test nosečnosti pokazal pozitiven rezultat. Menstrualni cikel imam na 26 do 32 dni, različno iz meseca v mesec. Je potrebno najprej k svojemu ginekologu, da potrdi nosečnost, ali se lahko tudi sama potrditev nosečnosti opravi na istem mestu kot endometrijska aspiracija (da slučajno ne bi zamudila časovnega okvira za poseg).
Hvala za odgovor. Lep pozdrav!
odgovor vas čaka v zasebnem predalu
Spoštovani,
odgovoril sem vam v zasebnem predalu.
odgovor sem vam poslal v zasebni predal