Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca endokrinologija/nadledvičnice/pritisk

endokrinologija/nadledvičnice/pritisk

jaz imam pa eno vprašanje.

In sicer zanima me,imam povišan pritisk in jemljem Prenesso 4mg. Ker sem mlada,stara 33,je endokrinologinja rekla da me bo dala na test za KORTIZOL,ki naj bi pomagal,če je nadledvičnica kriva in hipofiza pa to da imam pritisk.

verjetno veste o čem govorim,jst bolj ne,ampak me pa zanima,2 leti nazaj je osebna zdravnica me poslala na ultrazvok da so mi gledali notranje organe z namenom pregleda nadledvičnice ravno zaradi tega,zaradi pritiska. ugotovili so da je vse ok,brez posebnosti.

zanima me,ali tisti ultrazvok je možno da ne pokaže nič,in da s eto ugotavlja šele na podlagi nedokrinološkega pregelda kortizola? oziroma,zanima me,če UZ 2 leti nazaj ni pokazal posebnosti,ali lahko pričakujem da bodo te krvni izvidi verjetno ok?

namreč,endokrinologinja mi je rekla,da če s eizkaže da mi nadledvičnica nagaja,da bo potrebna operacija. da bom sprejeta v bolnico. jaz pa to res res nočem. bojim se. menda nardijo tako operacijo.

p.s: so take vrste operacije težke operacije in komplicirane?

lp!

UZ je zgolj slikovna preiskava in seveda ne pokaže nivoja ničesar v lrvi, zato so vas napotili na pregled krvi. Razmišljati o vseh možnostih kaj bi bilo če bi bilo, pa nima nobenega smisla

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

hvala za odgovor. Imam pa še dva vprašanja:

1.če bi s eizkazalo da moram na operacijo zaradi te nadledvičnice,ali spada ta vrsta operacije med težje in komplicirane?

2.In zanima me,ker nisem zdravnik,pa si težko predstavljam,kje pa zarežejo? Prio vratu pri hipofizi?? nimam pojma.. zato me zelo zanima kje zarežejo.

hvala

Pozdravljeni, ker se s tem ne ukvarjam, žal natančnega poteka operacije ne poznam. Nadledvičnica je, kot pove ime nad ledvico in me na vratu ali v glavi, kjer je hipofiza

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close