Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ENDOKRINOLOG

ENDOKRINOLOG

G. Janko,

ponovno se obracam k vam in sicer sem vam ze pisala glede poraščenosti in hormonov. No sedaj sem dobila izvide krvi o hormonski raziskavi. Toda nicesar ne razumem in vas prosim ce mi lahko pomagate.

Vrednosti androgenov pri meni so sledece: prosti testosteron 9,61 ;
DHEAS 12,3 ;androstendion 13,8.

Kaj to pomeni? Kje so meje normalnih vrednosti? Zanmima me ali je pri meni potrebno zdravljenje ali je to pac bolezen sodobnega sveta? Ce je potrebno zdravljenje, kaksno in koliko casa, kajti s fantom bi rada narascaj. Se bo to z nosecnosjo morda uredilo?

Vem, da sem vas kar zasula z vprasanji, toda ne bi bila rada pretirano porascena, saj sem vendar zenska.

Najlepsa hvala za odgovor.

Tami

Spoštovani!

Žal ne poznam natančnih referenčnih (normalnih) vrednosti za naštete hormone, čeprav glede na vrednosti v učbenikih kažejo nekoliko višje vrednosti, zato sem zaprosil znanca iz laboratorija, da mi bo posredoval referenčne vrednosti, ki pa so verjetno tudi na vašem izvidu. Kot kaže so vam preverili hormone z “moškim” predznakom, torej tiste, ki pri vseh ženskah povzročajo nekaj “moškosti”. Če jih je preveč lahko vplivajo na poraščenost po moškem tipu in neplodnost. Priporočajo ponovitve meritev, ker njihove vrednosti pogosto nihajo.

Če zvem kaj več, vam sporočim.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Upam,da sem se končno oglasila na pravi naslov.Lepo prosim,če mi lahko pojasnite prav vse kar veste o bolezni imenovani MAKROPROLEKTINOM oz.hiperprolektinom pri moškem. To bolezen ima moj prijatelj.Zdravi se z zdravilom imenovanim BROMERGON in to že 8 mesecev.Od prvega pregleda pa do danes mu je vrednost prolektina padla iz 6161 Mikrogramov na liter krvi na
84 Mikrogramov na liter ,prav tako pa se mu je zmanjšal tudi tumor na hipofizi
in to za nekaj več kot polovico.
Zanima me normalna vrednost prolektina pri moškem,kakšen je vpliv na spolnost,
kako naprej…

New Report

Close