Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost endiometrija

endiometrija

Zanima me ali lahko zanosiš takoj po laparoskopiji. Imela sem malce endimetr. žćarišče v velikosti proso zrna. počutim se dobro in si želiva otroka.Če ne zanosim v treh mesecih, grem na umetno oplodite. Enkrat sem ež imela spontani splav. Tega me je najbolj strah, da bi se to ponovilo…

Barbi lahko zanosiš takoj po lapari. Saj je pred časom nazaj napisal dr. Pušenjak, da lahko zanosiš takoj po lapari, sem brala. Upajmo, da boš lahko zanosila, če so ti odstranili žarišča endomentrioze.? Če si imela že enkrat spontani splav kaj pa, če imaš mogoče pregrado na maternici?????? So ti kaj omenili? Uživaj še naprej in čim prej, do dojenčka…..

Lep dan
Doroteja

Zdravo
mene pa zanima kako so ti ugotovili da imas endimetriozo ?
Jaz sem imela ze vse mozne preglede(HSG, …) pa mi tega niso ugotovili.
Ali je to mogoce ugotoviti z UV, ali kako drugace ?
Hvala

Endometrioza se odkrije, potrdi in operira z laparoskopijo, posumi se pa nanjo lahko že na podlagi izvida HSG.

LP, Andreja1

Hvala Andreja.
ze razumem
by
Hana

Hana,

Mene so po OK izvidu HSGja čez kakšno leto, ko še vedno ni bilo nič, poslali še na diagnostično preiskavo – laparoskopijo (ker moraš bojda to dati skozi, sicer ne delajo inseminacije ali umetne,..), kjer so potem odkrli malce endometrioze.

Jaz sem na istem kot ti, le da nisem imela splava! Čakam na IVF.

Lp, Mateja

Pravzaprav so mi pregledali prehod jajčnikov, naredili histeroskopijo in laparo, a niso razen end. našli ničesar…Upajmo, da se mi bodo tvoje želje zares uresničile.

Endim. vidijo, ko delajo laparoskopijo in žarišča odstranijo že med tem posegom, če so tako majhna kot sem jih imela jaz, sicer pa je morda/tega natančno ne vem/potreben večji kirurški poseg-operacija,Hana je pisal/pisala:
>
> Zdravo
> mene pa zanima kako so ti ugotovili da imas endimetriozo ?
> Jaz sem imela ze vse mozne preglede(HSG, …) pa mi tega niso
> ugotovili.
> Ali je to mogoce ugotoviti z UV, ali kako drugace ?
> Hvala

Ali veš kako poteka IVF. Hvala za odgovor in veliko sreče ti želim.Da bi zanosila.

Ti jutri kaj več napišem, ker sem šele v začetku in imam jutri ginekologa. Upam na nove informacije.

Se bereva.Hvala za želje in enako tudi tebi.

Lep večer, Mateja

Draga Barbi
Ti bom jaz napisala namesto Mateje kako poteka IVF. pa čeprav je bilo ogromno že napisano o IVF-ju. Naj prej greš h ginekologu na pregled in ti takoj predpiše injekcije za začetek postopka IVF-ja. Nato greš tisti dan že po prvo injekcijo, ki ti dajo še injekcije za domov tako, da lahko si doma sama devaš injekcije (samo se moraš že takoj tam na kliniki zmeniti, da ti dajo še igle). Ali pa lahko greš vsak dan v naj bližjo zdravstveno AMB. po injekcijo. Nato čez 1. teden greš na UZ, da vidi gin. kako ti folikli rastejo, ker morajo biti veliki od 22, do 25mm. Ta velikost naj bi bila zelo dobra oz. takšni folikli. Če še nimaš dovolj velike folikle, še naprej moraš dobivati injekcije in te naroči ponovno čez 2. dni na UZ. In zopet, če niso dovolj velike folikle te spet naroči čez 2. ali 3. dni odvisno kako stanje kaže oz. velikosti tvojih foliklov. In vse tako naprej dokler ne vidi, da imaš že dovolj velike folikle. Ko vidi, da imaš dovolj velike folikle dobiš Štop injekcijo, ki čez dva dni moraš dobiti obvezno to injekcijo in to točno ob 23. uri. Nato imaš punkcijo jajčnikov in tisti dan tudi tvoj dragi mora dati spermo. Po punkciji malo poležiš in lahko greš domov. Čez 5. dni imaš transfer, ki te oplodijo in čakaš 14. dni, da vidiš ali je uspelo ali ne. Ampak tistih 14. dni se vleče kot 14. let saj zame je bilo tako. In, če ne dobiješ M. v 14-tih dneh greš na kliniko za odvzem krvi BTHCG, da vidijo rezultat ali si noseča. Če pa dobiješ prej M. pa se ve, da iz te moke ni kruha. Ampak ne smeš obupati kot sem obupala jaz, ki sem 7-mi dan po IVF. dobila M. in sem vseeno bila noseča seveda ČUDEŽI……. Upam, da sem ti dovolj napisala, če te še kaj zanima vprašaj z veseljem ti odgovorim in pomagam…
Lep večer ti želim
Doroteja

P.S. Kdaj imaš pa IVF.?

No, tole je pa bil detajlni opis. Doroteja, ti si res faca!!

Pozdrav vsem!

Mateja

New Report

Close