Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? encimska terapija zdravljenja raka

encimska terapija zdravljenja raka

Slišala sem da po svetu uspešno zdravijo različne vrste raka z encimsko terapijo. Ali veste kaj več o njej , ali je pri nas že možna in kaj menite o njej ?

Draga Tina,
žal ste navedli premalo podatkov. Z zdravili seveda napadamo encime, saj je aktivacija in blokada encimov navadno posredno kriva za nastanek raka. Da pa bi encime dodajali kot zdravilo, je potrebno nekaj osnovnih značilnosti takega zdravila: imeti mora ustrezne receptorje na tarčnih celicah in potem nanje učinek, ne smejo ga razkrojiti in uničiti želodčni in črevesni sokovi, mora se absorbirati in priti v kri, odkoder se transportira do tarčnih celic (za vse to mora biti v posebnem plašču, encimi pa morajo biti stabilni in jih samo hranjenje zdravila tudi ne sme uničiti) in nenazadnje: biti mora klinično preizkušeno. Čeprav se izraz “encimska terapija” sliši kot neka popolna alternativa in deluje na laični sluh v smislu čudežnega zdravila, bodite previdni … Za “znanstvenimi izrazi” se še kako rade skrivajo prevare.

Irena

Pozdravljeni,
verjetno ste slisali za enzyme, ki so zelo dragi (100 kom. 280 DM za 10 dni). to pa je proc vrzen denar, ce niso enzymi integrirani v celoten terapijski koncept. Enzymi zavirajo lepljenje celic, kri bo bolj tekoca in imunski sitem bo lazje napadel posamezne celice. S tem pa ni receno, da bo imuski sistem te celice spoznal ali da je imunski sistem sploh v stanju te celice eliminirati. To je vse zelo individualno.
Enega zdravila proti raku ni.

Lep pozdrav
Iva Y. Ebner

New Report

Close