Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Encimi kot prehransko dopolnilo otrok.

Encimi kot prehransko dopolnilo otrok.

Kako forum gastroenterologija ni več aktiven, upam da boste mi vi lahko dali odgovor na vprašanje.

ALI JE PAMETNO DATI OTROKU PROBIOTIKI Z PREBAVNIMI ENCIMI PRI NIZKEM ODMERKU, ČEPRAV NI MU BILO UGOTOVLJENO ZMANJŠANJE ENCIMA? ALI TO ZLAHKA ZMANJŠA DELO NJEGOVIH PREBAVNIH ORGANOV?

Deklica s 3,5 let, ima diagnozo IBS tipa D (razdražljivega kolona) z endoskopskimi preiskavami, vendar je na dieti FODMAP (brez fermentibilnih ogljikovih hidratov), ki jo resnično koristijo. Identificirani so bili encimi saharaze, laktaze in maltaze v referenčnih mejah. Šibko fizično napredovanje (12,7 kg že leto pa pol ). Že dolgo časa opazim neprebavljivo hrano v blatu (proso, riž). Ko se je poslabšalo, sem začel dajati probiotike Kyo-Dophilus s prebavnimi encimi (amilaza, lipaza, proteaza, laktaza-310 mg v dveh kapsulah), vendar sem dal polovično kapsulo enkrat na dan. Neprebavljene hrane ni več, začela je pridobivati težo, imuniteta je postala odlična.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close