Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Encimi

Encimi

Pozdravljena,

hvala za odgovor. Ja, Wobenzyma se jemlje 15 tabletk dnevno, Wobe Mugosa E pa zaradi višje koncentracije le 3 tabletke. Ravno zato bi radi iz Wobenzyma prešli na Wobe Mugos E, saj ima ati že ˝poln kufer˝ jemanja takšnih količin tablet.

Ker ati živi čisto na drugem koncu Slovenije od mene, mi mora izvide poslati najprej sem, potem pa vam jih bom posredovala. Takoj ko jih dobim, vam jih pošljem…

Najlepša hvala za nasvet glede jemanja vitamina C in Selena. To bomo od sedaj naprej upoštevali.

Monika

Čeprav momentalno nimam prostega časa, ker imam obisk, moram najti še kakšno luknjo, da dodam nekaj pomembnih stvari. Prebrala sem namreč še enkrat Vaš post z dne 30.05.06. Je to vse, kar jemlje? Kdo je rekel za vit. K? Ali je rekla zdravnica, da je pri njemu potreben vitamin K? ali ga ne pokriva s prehrano (perutnina, zelje, jagode, kvark, gobe, šnitlauh, jajca, telečja jetra, cvetača, špinača – se naj ne je skupaj z jajci!!-, )? Ali je samo potrdila, da lahko, ker ste Vi predlagali? (Tule naj še enkrat napišem, da ne velja vedno vse kar nekdo reče, tudi za njega. Nekdo, ki ima raka na kosteh, jemlje druge stvari, kot nekdo ki ga ima v krvi ipd.) Nekateri avtorji pravijo, da crevesne bakterije producirajo dovolj vitamina K (K1) , mnogo pa ga je itak v prehrani (iz rastlin vit. K2).
Vem, da je mnogo napisanega na internetu. Ampak je treba vedno gledat, kdo kaj napise in s kaksnim motivom, pa seveda primerjat z njegovo anamnezo, katera zdravila še tudi jemlje (nekatera lahko povzročijo umetno pomanjkanje vitamina K) … Zato ne smem tule niti pisat nekaj, kar bi izpadlo individualno, drugi pa bi to zgrabili kot slamico upanja…
Saj z encimi tudi vplivate na viskoziteto krvi, dokazano je namrec, da debelejša kri bolj provocira metastaze (Wolf, Nieper). Pri malignih boleznih pa je povišana koncentracija fibrina…
Vse premalokrat pa je napisano, da mora spit na dan 2 do 3 litra vode in caja, kar pa je eden najbolj pomembnih faktorjev.

Jaz si tudi tezko predstavljam imunsko terapijo brez timusnih preparatov, pa vitamina E niste niti omenila, pa beta karotin, ki ga nekateri pijejo v sokovih rdeče pese in vit. A v korenčkovem soku s kapljico olja noter. Kar se tiče vitaminov, sem že pisala, da nima smisla pit morje rdeče pese, po drugi strani pa morda obstoja pomanjkanje cesarkoli drugega… se pac naj gleda, da ima imunski sistem vse te pomembne snovi… pri 5 obrokih sadja in zelenjave…

Kar se Wobencima tiče, je to z Wobe Mugosom res boljša varianta. Pri vnetjih se je izkazala tudi Boswelia serata, pa tudi navadna kislica (rumex acetosella) omili vnetje trebusne slinovke… vendar ima tudi WobeMugos E indicirano dolgotrajno zdravljenje vnetij in infekcij.

Encimi na splošno zmanjšajo potrebo protiboloečinskih zdravil in izboljšajo delovanje kemoterapojtikov (penetracijo, ker rahljajo tkivo….), pa slabost, bruhanje, izpadanje las, določeni strupeni efekti posameznih citostatikov se ne pojavijo, pridobi se apetit in telesna teža, zmanjša se depresivna naravnanost in brezmoč.
Pa da ne bo panike ker mnogi si ne morejo kupit Wobe Mugosa; tudi drugi encimi pomagajo, bolj so kombinirani boljše je, ker delujejo po različnih sistemih… Posebej bom pisala, kako pomagajo pri sevanju, kako pri kemoterapiji ipd…

Glede napihovanja in vetrov… ste rekla, da se izogiblja take hrane… To so Vam rekli, ker so encimi trebušne slinovke:
– tripsin in himotripsin (razkrajajo beljakovine)
– lipaze (topijo mast)
– amilaze (razkrajajo ogljikove hidrate)
Ce to ne funkcionira, potem pride do teh prebavnih tezav. Z encimi pa pomagate prebavit hrano, predvsem mast. Če je doza dovolj visoka, potem po navadi nehajo vetrovi (bolečine trebuha), driska in mastno blato.

Aja, še tole za vse:
PS: zelo zdrav je tudi ohrovt, ima poleg vitamina C, še beta carotin, železo, beljakovine in kalcij…pa tudi mangan, ki pomaga jetram pri razstrupitvi… pa seveda B6, ki malo umirja…
V kolarabi je selen…
V brokoli je vit. A, C. železo…
v cvetaci vitamin C in foljna kislina
Pa seveda belo in rdeče zelje (proti prostim radikalom) z bioflavonoidi, klorophyllom, Indoli in Fenoli…

Toliko za danes:)
LP

Pozdravljena,

najlepša hvala za enkrat. Danes sem govorila z očetom, v sredo ima ponoven pregled pri onkologu in takrat vam posredujem najnovejše izide (krvne in ultrazvok).

Omenili ste ohrovt, zelje, cvetačo in brokoli – po vsej tej zelenjavi očeta v trebuhu napenja in je ne želi jesti. Pravzaprav ima podobno dieto kot pri žolčnih boleznih – le v teh primerih ga ne napenja v trebuhu.
V sredo vam pošljem skenirane izvide in vam bom hkrati navedla točno katere vse vitamine in zdravila oče trenutno uživa. Prav tako vam bom napisala kaj od zelenjave vse je. Resnično upam, da mi boste s svojim nasvetom lahko pomagali, saj menim, da se oče dobro drži in ima možnosti preboleti to strašno bolezen – tako mi pride vsak strokovni nasvet še tako prav.

Do takrat vas najlepše pozdravljam in vam želim lep vikend,

Monika

Gdč. Kristina je 23.02.2006 primerjala cene avstrijskih in nemških encimov. Tu je potrebno primerjati najprej vsebnostne snovi.
Avstrijski encimi vsebujejo večje število rastlinskih sredstev, ki niso v nikakršni primerjavi z originalnim WM.

Avstrijski WOBE MUGOS Dragees vsebujejo:
Tripsin 16 mg
Pisum sativum 8 mg
Lens esculenta 8 mg
Papain 4 mg
Ekstrakt iz telečjega timusa 8 mgmlečni sladkor 210,5 mg

Originalno zdravilo WOBE MUCOS E je vsebovalo:
Papain 100 mg
Tripsin 40 mg
Chymotrypsin 40 mg
Isto vsebino je nudilo podjetje AAZ Pharma iz Aalten-a na Nizozemskem.

Wobe Mugos E niso več registrirana zdravila. Pri tem se ni ugotavljalo delovanje, je poročal Zdravniški časopis:
http://www.aerzteblatt.de/archiv/48368/Sofortiger-Verordnungsstopp-fuer-Enzympraeparat-WOBE-MUGOS-E

Sedaj je v prodaji Wobe Mugos NEM
(NEM = Nahrungsergängungsmittel) prehrambna dopolnila. prejsnjemu WM so dodali malo Selen-a.
Še vedno je cena ogromna. In bolniki bodo bolj lahkomiselni, ker se ne prodaja kot zdravilo.

Sedaj vsebuje Wobe Mucos NEM:
Papain 90 mg
Tripsin 48 mg
Chymotrypsin 40 mg
Selen 8 mcg.

Podobni encimi WOBENZYM, tudi od Firme Mucos vsebujejo:
Trypsin 24mg,
Chymotrypsin 1 mg,
Bromelain 45mg,
Papain 60mg,
Rutosid 50mg.
Ti so mnogo cenejši. Žal nimajo toliko Chymotrypsina…
Cave: VSI TI ENCIMI TANJŠAJO KRI.
lp

New Report

Close