Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Encimi

Encimi

MIma pozdravljena,

predvidevam da bo tale srček ob tvojem imenu vplival na tvoj optimizem. Svoje čase mi je bilo zelo “mračno” brati tvoje poste , in priznam da se dostikrat nisem strinjala s tabo, pa se mi enostavno ni dalo pregovarjat po forumu in dokazovat nekaj kar se je pač meni dogajalo. Vsak ima svojo pot in svoje izkušnje in pravico do svojega mnenja.

Moja diagnoza je bila:
visoko maligni non hodgin T celični periferni limfom

zelo hitro je napredoval, zelo je agresiven in zelo rad se ponavlja- meni se je 6 krat /2 krat med samim zdravljenjem -enkrat celo tik pred avtotransplatacijo kostnega mozga ki so ga kljub temu (kar se meni ni zdelo prav) izvedli -menda naj bi bi bil po nekih teorijah genetskega izvora), pojavljal se je na bezgavkah in na koži . Po transplataciji so bili še relapsi, zadnji pred 5 leti ko so končno odkrila stvari ki mi pomagajo. Prvih 5 let pa sem se za to trudila non stop,. zmetala veliko denarja za terapije, zdravilce, dodatke.. ampka vseeno se je splačalo , ker če ne bi iskala , ne bi našla. Še danes raziskujem nove možnoste razstrupljanja in se odprta za nove stvari. Hvala bogu da moja prva onkologinja dala vedeti da medicina ni vsemogočna in da je 50 % možnosti na meni. Zato se nisem predala v roke samo medicini ampka sem iskala še druge poti.

Seveda se dobijo v Avstriji, za nas žal brez rtecepta in jih je treba plačat.Dobijo se WOBE MUGOS, ne pa WOBE MUGOS E, ki so močnejše in jih žal ne delajo več-kakšna je razlika lahko ti dam fotokopijo iz ameriške farmakopeje in še kaj ,če te zanima-lep pozdrav Taja

Hvala za nasvet. Za dodatne informacije pa sem vam že poslal elektronsko sporočilo na vaš email.

Lepo pozdravljeni!

Rina,

mračno je brati tistemu, ki je mračen ali pa mrak išče. Jaz sem stvari vedno sprejemala racionalno in kadar me je neka reč prepričala, sem ji verjela. Pa ne misli, da sem samo jaz taka. Vsak se pač po svoje prebija skozi življenje.

Zanima me, zakaj si potem, ko si tako uspešno premagala svoj limfom, spremenila svoj nickname? Je to v zvezi s kako numerologijo? Se ti je nekdo zameril, pa si se skrila? Ali ti kratkomalo ni bil všeč?

Če bi se midve srečali, bi imeli teden dni premalo, da bi se prebili skozi dokazovanje druga drugi, da imava prav. Morda ne bi bilo slabo ne zate, ne zame. Odvisno od tega, koliko bi se poslušali. Kajti moja prepričanja se od takrat, ko si se (morda prav zaradi mene) spet malo umaknila s foruma, niso spremenila. So se pa spremenile nekatere okoliščine. In če jaz znam živeti s tem prekletim rakom, ob tem pa še koga potolažim in mu dam upanje, potem res ne razumem, kako lahko nekdo drug misli, da sem mračna. Smrt je del vsakdanjega življenja, pa če si to priznavamo ali ne. Ampak vidiš, spet bi se lahko sprli.

Verjemi da sem in da vsi moji znanci, slučajni in bližnji, vedo da sem nepopravljivi optimist. Je pa res, da se težko najde človek, ki je optimist in še natančen v resnici in njenem poznavanju, pa še brez vsake stranske religije povrhu.

Ko bo knjiga šla v tisk in bodo mnoge moje obveznosti odpadle, bi se z veseljem povezala s tabo. Vendar moraš biti pripravljena sprejeti veliko resnic, da me boš prenesla.

Kar pa se srčka tiče, nima prav nič z mojim optimizmom. Pač pa o tem pove dejstvo, kako sem ga dobila.

Kot veš, se lahko uporabniki storitev vključijo v članstvo med.over.net. In včlanila sem se, ko sem bila z eno nogo še na oni strani in je bilo leto dolgo ne 365 dni, temveč neskončno dolgo. Klikni na srček, če te zanima več.

Mima

spreminjanje nick name nima nobene veze z numerologijo, enostavno toliko dolgo nisem bila gor da sem pozabila geslo, pa nekdo se je logiral pod tem imenom vmes, skratka zgolj slučajno vse skupaj

moram priznati da se mi je forum zame ni več zdel toliko zanimiv da bi na njem sodelovala, ker se je peljal v vode ki me niso zanimale, tudi sedaj sem padla gor ker me je nekdo na to opozoril in sem šla malo pobrsakl, najprej po limfomskem forumu in potem še tule

vidim da si vse vzameš preveč k srcu, tudi tale “mračno” , pač pesimistično in pikro si mi delovala in men se zdi škoda moje energije za take reči da bi se prepirala s kom brez veze in dokazovala stvari ki so dejstva (tuid zabeležena uradno)

Mogoče res ne bi bilo slabo da se srečava enkrat v živo, upam da boš prijazno nastrojena, ker mi sicer deluješ zelo “škorpijonsko”

Želim ti vse lepo in bodo še naprej taka da si boš všeč

Samo ovnovsko, rina9, samo ovnovsko! Sicer pa je tako, da kar enim ustreza, ni nujno, da drugim. Pa tudi to je dejstvo, da je najtežje spregledati lastne napake. Meni na primer, so rekli, da sem brezobzirno resnicoljubna in mislim, da je to zelo dobra oznaka zame.

Lep dan ti želim!
Mima

🙂 to ni reklama:)

sem obljubila, da bom sporocila, ko bo kaj novega.
Tako kot sem predvidevala, zakonov se je treba drzat.
prodajo za WOBE-MUGOS ® E je zdaj prevzela firma AAZ-Pharma B.V. iz Holandije: http://www.aazpharma.nl
In zdaj tudi ne smejo posiljat preko meje kot zdravilo, temvec kot prehrambni dodatki. Pa vendar se vidi, da so samo 3 sestavine, ni tko nepregledno kot pri prehrambnih dodatkih ki imajo cez 30 sestavin. Vsebina:
Papain 60,5 mg (entspr. 270 F.I.P.-E.)
Trypsin 53,0 mg (entspr. 186 F.I.P.-E. bzw. 29 µkat)
Chymotrypsin 40,0 mg (entspr. 1284 F.I.P.-E. bzw. 200 µkat)
Ne vem, ce bodo avstrijske apoteke to narocile. Mogoce ima g. Rina se kaksno drugo informacijo.
Ne vem kako so se dogovorili, ce bo Firma MUCOS drugo leto to predlozila ponovno komisiji.
Kaksni so pa kaj izgledi, da bi se znasel kdo in zacel nekaj taksnega proizvajati.
LP

Mene pa zanima sledeče, v primeru da dobim omenjene preparate / encime (beri jih kupim v tujini), kako vedeti ali jih lahko dajem kot dodatek očetu pri kemoterapiji ali ne? Najbrž je najbolje vprašati njegovega lečečega zdravnika za mnenje?!

Ja seveda;
pri rakovih bolnikih se Wobe Mucos® lahko da
– aditivno za izboljsanje primarne terapije (studije: rak dojke, debelega crevesa, multipli myelom) in
– za boljse prenasanje citostatikov in/ali sevanja.

Treba pa je pogledati, kateri encimi so: sem slisala, da v Avstriji prodajajo neke druge Wobe Mucos®, kjer jih je 800 komadov tabletk v skatlici in so cenejsi kot tisti, kjer jih je samo 100 komadov. Ker teh z 800 komadov ni na prodaj v BRD, lahko recem le kolikor so mi porocali drugi, da ni ista sestava. V gornjem postu sem napisala sestavo, pa primerjajte.

V intervalnih terapijah postoperativno se WM vkljuci v integrativni koncept zdravljenja, v samohodu bi bilo skoda izdatkov, ce se to ne konceptira premisljeno.
LP

Oj, Vrba!

Zakaj se mora Wobe Mugos jesti v intervalih? Ali je kaj narobe, če se jih je nepretrgoma?

Pa še to: v Avstriji se dobijo Wobe Mugos 100 dražejev ali po 800 dražejev. Škatla s 100 dražeji pride 41 EUR, škatla z 800 dražeji pa 127 EUR. Se splača, ja, kupiti ta večjo embalažo!

Kristina Modic Ne-Hodgkinov limfom 2004/2005 http://monoblog.over.net/kristina/ http://krstina_modic.tuditi.delo.si/

dodajam:
seveda je vedno najboljse se vprasati lececega zdravnika, ker on ve, ce ima Vas oce kaksne motnje z viskoziteto krvi (celjenjem ran) oz. da ga opozori, ce bo moral k zobozdravniku ali na operacijo, da bo prej opustil encime… Zdravnik ne bo imel nic proti, ce se kdo dodatno zdravi, prav pa je, da se zdravniku pove, kaj jemlje, ker vse kar pomaga lahko kdaj tudi skodi (cetudi se ponuja na prostem trgu)… ali eno sredstvo unici delovanje drugega (vitamin C in selen)… encimi vcasih tudi ojacajo delovanje drugega sredstva ipd…
LP

Kristina:)

aha, nisem razlocno napisala… ni vsebina drugacna, popravljam: *sestavna* vsebina je drugacna. Zato je treba primerjat, koliko je cesa v eni tabletki. To bodo naredili v apoteki rade volje, da preverijo, ce je sestavni del isti. Meni so rekli da je drugace, v Nemciji pa nimamo po 800 komadov, tako da ne morem rect.
Jaz sem napisala v enem od prejsnih postov, koliko cesa vsebujejo tabletke. Najbolje si je to zapisat, da se da primerjat. Ker se mi zdi, da je tudi tisto s 100 komadi cenejse kot je bilo to v Nemciji, morda so ze tam drugi sestavni deli. Zdaj preko Holandije pa se moram vprasat. To sestavino je vsekakor pomembno vedeti zaradi doziranja…

Jaz nisem napisala samo, da se naj encimi jemljejo v intervalu, ker nikoli ne delam samo z encimi. Je povsem individualno; kot smo videli jemljejo nekateri proti stranskim ucinkom, v primarnem zdravljenju ali po koncanem zdravljenju (OP)… pa dodam se cetrto vlogo encimov, ki se je tudi posluzim z namenom, da se rakove celice ne morejo lepit (in jih potem imunske celice lazje unicijo)… V tem terapevtskem konceptu se kombinirajo komponente, ki se rabijo za optimalno medsebojno sodelovanje za eliminiranje rakovih celic. Ker kot sem ze pisala, npr. kaj pomaga dober imunski sistem, ce te celice ne spoznajo rakovih celic… npr. Kam pa pridemo, ce celo leto dodajam telesu npr. neke vitamine, ki jih ima mogoce telo ze prevec… pa se ne vemo ne, cesa je prevec ali premalo, ce je imunski status slab… tako da… se ne da to odgovorit s par stavki.

Ne morem tocno napisat, kar se tice (intervalnih) terapijskih konceptov. En primer bi bil npr. da se v prvem letu naredijo 2 ali 3 intervali po 6 tednov, v drugem letu samo 1 – 2, vendar so to celi koncepti, ne samo encimi … Vsak jemlje tudi drugace, glede na vrsto raka, na nacin zdravljenja, potek bolezni, ne nazadnje tudi na +/- v denarnici…

🙂 pozdrav

Pozdravljena Daysi,

lepo vas prosim, če mi lahko odgovorite na vprašanje katere wobe mugos ste jemali ? Kakšna je razlika med Wobe-mugos in Wobe-mugos E ? Izgleda, da sem očetu v Avstriji kupila napačne encime.

Stokrat hvala vnaprej,

Monika

Pozdravljena,
mislim, da je v Avstriji drugace kot v Nemciji, tukaj so bele tabletke, tam baje rumene, ne vem kaksne so iz Holandije… izgleda da so za izvoz delali drugacne. Pomembna je sestavina; E so menda velikokrat mocnejse. Ne vem, ker poznam samo bele od Wobe Mucos iz Geretsrieda, tiste ki zdaj niso vec v prodaji.

Ce niste vzela ravno tablete za klistir, potem niste vzela napacne (ce pa. potem jih bodo zamenjali)… Potem je treba primerjati sestavino, ne vem katere ste dobila. Zato jaz tudi mislim, da je zelo neodgovorno, nekaj predlagati… je treba tocno pogledati in ni pri vsakmu enako…

v enih je skupna aktiviteta 1740 FIP-E po Papain-metodi,
v drugih (mind.) najmanj 200 FIP-E….
Je tudi tezko primerjati, ker vcasih pise, koliko je v eni tabletki, drugic, koliko je v 100 mg.

Jaz Vam tudi ne morem nic priporocat, ker Vas ne poznam. Ne poznam niti Vaso diagnozo, niti v kateri fazi ste in katere bolezni se imaste (viskoziteta krvi…) Ali imaste metastaze, ali koliko casa ste po operaciji ali vsporedno s kemoterapijo ali sevanjem…

Poleg tega bi morala videti cel listek… Lahko mi ga poskenate in posljete, ce zelite, na [email protected], pa bom pogledala.
LP

Pozdravljena Vrba,

najlepša hvala za vaš hiter odziv. Raka nimam sama, temveč ga ima oče in sicer na trebušni slinavki. Rak očitno miruje, saj se očetovo stanje glede na slabe prognoze bistveno ne slabša. Raka ima na nerodnem predelu, kjer ga ne upajo operirati zaradi bližine žil. Prejšnji mesec so mu odkrili metastazo na jetrih, na črevesju in drugih organih metastaz ni. Zdaj že tretji mesec jemlje kemoterapije Gemzar, na podlagi posveta z zdravnikom, pa smo se odločili dodatno še za encimsko terapijo (Wobenzym) ter za terapijo z belo omelo (Laetril) – zraven jemlje še vse dodatne potrebne vitamine (kot so C vitamin, selen in K vitamin), zdravnik je z vsem seznanjen – tako, da menim, da v to nismo šli neodgovorno. Teh zdravil pri nas ne dobimo, saj so tretirana kot homeopatska, zato jih kupujem v sosednji Avstriji.
Ker naj bi Wobenzym deloval bolj protivnetno, Wobe Mugos pa direktno na raka, smo se odločili, da bi zdaj začeli z njimi. Oboji so encimi in jih v Nemčiji proizvajajo. Razlika med Wobe-Mugos in Wobe Mugos E je predvsem v količini Chimotrypsina (45mg/tableto v E-ju, medtem ko ga v Wobe-Mugosu sploh ni). Oboji pa so encimski tableti. Wobenzym ima Chimotrypsina za primerjavo le 1 mg in jih mora za to na dan pojesti 15 kom. Wobe Mugos E bi potreboval le enega do tri.
V Nemčiji Wobe Mugos E imajo in jih lahko naročiš tudi v Avstriji, vendar so izredno dragi 300€ stane 100 tablet. Na Nizozemskem je cena nižja cca. 62€/50 tablet.

Če imate še kakšne dodatne informacije glede encimskega zdravljenja, bi vam bila neskončno hvaležna, saj je pri nas težko dobiti informacije o tem postopku zdravljenja. Menim pa, da očetu nekaj od tega pomaga, saj je, kot sem že omenila stabilen, zato smo odločeni v tej smeri tudi nadaljevati.

Hvala še enkrat in lp.

g. altida,
s kaksno sigurnosjo Vi to pisete, kot da bolj veste, kaj se dogaja v moji praksi in pri proizvajalcu, ki je tule 40 km od mene… Jaz ne vem, od kod v Avstriji uvazajo, lahko da jih uvazajo tudi iz Holandije, zato so bili moji pomisleki glede razlicnih sestavin in kolicin. Morda sem se nerodno izrazila;)

Se enkrat:
WOBE MUGOS “E” se v Nemciji ne dobi vec.

Samega WOBE MUGOSA (brez E) še tu v Nemciji ni bilo v tem smislu.

WOBE MUGOS v Avstriji ni enake sestavine, kot jo je imel prej WOBE MUGOS “E” v Nemciji.

Enake sestavine, ki jih je imel prej WOBE MUGOS E tule v Nemciji so v tistemu WOBE MUGOSU E, ki se sedaj dobi iz Holandije. Pa kot vidim, ima tudi manj Papaina, zato tudi cenejse, kot je bilo prej tu.

Zdajle nimam vec casa, ce bom kaj spomnila, pa se pozneje.
Lep pozdrav

No, to je seveda drugače, če ima na pankreas, potem bi bilo zanj bolje da bi imel WOBE MUGOS s chymotrypsinom (ti pa se dobijo samo iz Holandije). Ce je zdravnik rekel to, potem je verjetno pogledal blato ali elastazo, če je chimotrypsin prenizek. Ker ne vem koliko je uničen pankreas, tudi tega ne morem rečt, chimotrypsin pade šele ko je funkcija pankreasa uničena nad 90%.
Kako pa je prebava?
Ali dobiva že insulin?

K vitaminom naj napišemm da se A, D, E in K topijo v masti. Zato se da v korenckovem soku vedno kakšna kapljica olja noter. Torej, tudi E rabi in B 12.
Če je premalo B12, lahko pride do anemije, vendar če ta ne bo zdravljena, potem pride do perniciozne –hude) anemije. Da bo B12 sploh sprejet mora imeti dovolj foljne kisline, ki pride sicer iz želodca, vendar če te ni dovolj, lahko že to izzove pomanjkanje vitaminov…
A, D in E in K so zelo pomembni tudi dolgoročno za kosti, mišice, kožo, vid in viskoziteto krvi.
Poskusi naj spoznati, kakšno hrano bolje prenese. To skrbi za pisan jedilnik, ki vpliva tudi na apetit. Kar se masti tiče imajo tukaj MCT-mast v dietnih margarinah oz. Dietnem olju.
Če dobiva insulin, se mora drzati strogo tudi dietnega plana glede ogljikovih hidratov, masti in beljakovin.
Opazujte oz. Naucite se znake sladkorne bolezni (podsladkor): nervoza, slaba koncentrcija, vroča lakota, znojenje, tresenje, notranji nemir do nezavesti (hipoglikemični šok). Naj ima pri sebi grozdov sladkor ali pa določeno inekcijo za primer, če bi prišel v tako situacijo. Svojci morate vedeti, kaj je za naredit, če pride do tega.

Da ne bo panike, glede chymotrypsina; tole sem napisala zdaj samo tule pri pankreasu…
encimi na splosno pa delujejo pri zdravljenju raka na razlicne regulacijske in komunikacijske sisteme (tudi preko proteaze in fibrinolyze, vsega tudi ne bi znala zdajle rect v razumljivih izrazih… ; tako da WOBE MUGOS tudi pomaga, ceprav nima chymotrypsina.

toliko zaenkrat…
LP

Vrba pozdravljena,

za odgovor in pojasnila se vam najlepše zahvaljujem.
Naj vam pojasnim, da nisem hotela pametovati glede možnosti dobave Wobe Mugosa-E v Nemčiji. Kar sem napisala, sem navedla izključno na podlagi informacije, ki sem jo dobila v Avstrijski lekarni. Tam so mi povedali, da je Wobe Mugos-E možno dobiti, da ga oni uvozijo iz Nemčije. Cena je izredno visoka 300 € za 100 tabletk. Zdaj sem tablete že naročila in sicer iz Nizozemske, kjer bom za 50 tablet odštela 62€ + stroške pošiljanja. Naslov sem dobila na enem izmed vaših prejšnjih prispevkov.
Naj vam povem, da se je zdravnik le strinjal s tem, da ima oči dodatno encimsko terapijo (z Wobenzym), za povečanje količine Chymotripsina, ki naj bi pri bolezni pankreasa dobro vplivala smo se po številni prebrani literaturi raznih strokovnjakov iz držav EU in ZDA odločili sami na lastno pest. Kakor imam sama izkušnje (pa res, priznam da sem na tem področju laik) se v našem zdravstvu metode zdravljenja z encimsko terapijo zdravniki ne odločajo, saj ti encimi, ki jih omenjava pri nas zdravnikom niso poznani (vsaj tistim ne, s katerim ima moj oči opravka).
Mogoče je iz naše strani resda takšno dejanje na lastno pest neodgovorno, pa vendar se borimo in poskušamo vse… Oči se vsekakor bolje počuti, rak se mu ne širi in prepričana sem, da dodajanje encimov k temu pripomore. Škoditi Chymotripsin menda ne more in v svetu naj bi jih priporočali v zelo visokih koncentracijah.
Vsekakor bi mi prav prišlo vaše mnenje in pogled na jemanje encimov na lastno pest… lahko bi vam poskenirala očijeve izvide in sprejela vaše strokovno mnenje – če mi le boste pripravljeni na tem področju priskočiti na pomoč. V primeru, da mi boste odsvetovali jemanje Chymotripsina, bom vaše mnenje sigurno upoštevala.
Oči sladkorne bolezni še nima, čeprav se mu sladkor v krvi s časom precej dviguje. Glava slinavke je izredno povečana in ne proizvaja encimov, zato jemlje med hrano ustrezne nadomestke le-teh. Tako, da tudi insulina še ne rabi, saj sta telo in rep slinavke v dobrem stanju.
Izkoristila bi še priložnost in vas vprašala za vaše mnenje jemanja selena in C-vitamina. V nekem vašem prispevku sem zasledila, da se med seboj uničujeta. To drži ? Kako naj ju torej jemlje, da bi dosegel učinek od obeh ?

Za odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vam želim lep dan.

Vrba,

še nekaj, da mi boste lažje svetovali:
-oče je normalno-izogiba se sladkorju in alkoholu ter vsem živilom, ki kakorkoli napenjajo, ter vsem tistim živilom, ki mu ne ˝pašejo˝. Sicer normalno je, pa tudi na teži je nehal izgubljati. Če to upošteva, ima normalno prebavo in je brez težav.
– spodbujamo ga k gibanju in druženju s prijatelji, ker to zelo dobro vpliva na njegovo psihično počutje. Ne želimo, da bi ˝obležal˝, saj se sicer počuti dobro in tudi kemoterapijo zelo uredu prenaša (razen nekaj utrujenosti in slabega počutja pred poslabšanjem vremena).
-Wobenzym jemlje že 2 meseca, zdaj bi radi prešli na Wobe Mugos-E zaradi večje količine Chymotrypsina. Mislite, da bi to dejanje lahko slabo vplivalo na njegovo počutje in zdravje glede na to, da je slinavka še v precej solidnem stanju ?

Resnično bi mu rada pomagala po svojih močeh in vas prosim za nasvet.

Hvala

G. Altida 🙂
jaz sem se smejala, ko ste mi razlagali… pa tudi ko sem odgovarjala, tako da ni to noben problem… vsaj z moje strani ne:)
Se opravicujem, ce je moj odgovor izpadel drugace, v tehleh forumih zal ne moremo nic popraviti, kar je enkrat “odslo” na pot.

G. Altida, zdajle nimam casa, samo na kratko: teh holandskih encimov je pac treba jemati manj, seveda ce v anamnezi ne govori nic proti temu, potem jih lahko jemlje. WOBE MUGOS E niso omejene na vrsto raka… vendar o tem pozneje vec…
Selen in Vitamin C pa mora biti najmanj 3 ure razmaha. Pri vit. C je misljen tudi sadni sok (!).

Tole samo zaenkrat, ker se mi strasno mudi, pa bom poskusila se zvecer kaj napisat… Po mailu nisem nic sprejela.
LP

New Report

Close