ENCIKLOPEDIJA SLOVENIJE
OK, ker je ravno boljl dolgočasen dan, pa bom končno izlila ves svoj gnev, ki se kuha že kar nekaj časa
ali je slučajno kdo od vas kupoval knjige Enciklopedije Slovenije(=ES)???
no, v glavnem , spomnim se, da sem bila še v OŠ, ko je izšla prva knjiga – veliko pompa – in potem so rekli, da jih bo izšlo 13. in naročniki oz. kupci prvih 12., bodo dobili 13. zastonj – OK
letos je izšla 16. knjiga (!!!???), in sigurno mislite, da je bila zastonj, za tiste, ki so predhodno kupili 15 na ravno poceni knjig (danes stane okoli 24 jurčkov vsaka) – JA, PA JA DE!!!!! – moj oče je recimo imel možnost nabaviti knjigo v prednaročilu cca. 2000 SIT ceneje, ampak je prišel en dan prepozno po knjigo, in seveda bil ob popust
saj, razumem – če si zamudil, si pač zamudil – zanimiva pa je sledeča primerjava z obljubami o zastonj zadnji knjigi, potem ti pa kjub zvestobi še 10% popusta ne dajo
ampak, vse to bi še prebavila, če bi bile knjige vsaj desetino tako uporabne, kot trdi nemajhno število avtorjev ES. v tem času se je namreč zamenjal sistem, in prve knjige so še vse v duhu OF, komunizma, ipd, zadnje, pa seveda ravno obratno
in brez hece, še kadarkoli sem kaj iskala (prisežem tega ne trdim, da bi podkrepila svoje ogorčenje), nikoli tega nisem tudi našla – morda sem res iskala prepodrobne stvari, ampak ES je edini vir, kjer sem jih in bi jih lahko pričakovala.
tako, to je nekaj mojih misli – najprej sem mislila, da bom posredovala celo pri založbi – ampak potem se je razburjenje malce poleglo
LP,
dohtarca