Najdi forum

enakopravnost

Fajter. Sem pozabil dodati.
V tvojem primeru je definitivno bolje, da otrok ne vidi očeta. Je res škodljivo, če imaš tak odnos do njega kot ga tule izžarevaš. Tako je tudi v mojem primeru in JAZ SEM ZAGOVORNIK, da STIKOV NI. Ampak, ker gre pri odnosu za osebno odločitev, potem je jasno samo-ali spremeni odnos V OTROKOVO KORIST, ali PA BIVŠEGA PUSTI BREZ OBVEZNOSTI, ker je skrajno nemoralno nekoga za nekaj držat, če nima od tega nobene koristi.

Fighter -se strinjam s teboj, ker tocno vem, kaj mislis in vem, da pises in mislis iz postenega in dobrega srca.
Ampak!
Obstajajo mame, ki to totalno izkoriscajo. Ki vzamejo bivsega, ki so ga se (predvsem le te) varale, dejansko nikoli imele rade, pa pustile, kot nekega suznja, ki bo moral samo “dajat”, dobil pa bo, ko bo njim do cesa.
Res je to, ti povem! Sem dozivela, v Mariboru, poznam taksn primer iz druzine.
Kaj bo taksen moski? Zaposlene na centrih so navadno debilnice, ki nimajo same postimanih zivljenj in – in stopijo totalno na stran manipulantov?! Ker manipulant(ka) bo najboljse znal(a) zajebavat in igrat. Posten in normalen clovek se razburi, je jezen, je zalosten, je srecen – med tem ko manipulanti vedno ohranijo kao mirno kri (njim je vseeno).Zaposlene na centrih niso sposobne raziskat in spregledat, ker se jim ne da, ker so nesposobne, ker se jim dobesedno jebe za otroke.

Mick, se zate vprasanje: ce oce defakto noce stikov, ne nardi nic za njih in mu mama vedno pravi, npr. da ga otrok pogresa, a vseeno oce NOCE stikov – a taksnemu ocetu tudi nobenih financnih obveznosti do njegovega otroka in naj bo otrok stvar drzave, ker ga je pac zenska pustila, npr. recimo da je bil alkoholi, pretepal, narkoman, kockar in to se je?

Pišem iz primera svojih otrok, iz svojih izkušenj in o očetu mojih otrok. Podrobnosti in detajlov, z razlogom, ne navajam. Nikoli nisem bila ženska, ki bi varala, hodila okrog, da bi mi bili otroci zadnja briga, da bi bila materialistična,…Ločila sem se, ker sem bila v to prisiljena. Zavrgel nas je kot zadnje smeti. Zase sem prebolela davno. Da pa je nekdo sposoben to narediti lastnemu otroku in ob tem imeti polna usta ”skrbi”, ”ljubezni”, ”dobronamernosti” in še podobnih neizvedenih velikih besed, mi je pa človeško nedopustno. In mi vedno bo.

Pa to je logicno – ce bi bila pokvarjena, bi danes bil tvoj bivsi kao Mick…
Postene zenske pa dobijo taksne podgane, ki za 10 eurov prezivnine krice okoli, kak prezivljajo !bivse!.

Odgovor na tvoje vprašanje Serga: Kot veš sem zagovornik, da v primeru konfliktinih odnosov med starši stikov ni. Če otrok starša ne pogreša pa sploh nima kaj biti stikov. Zato menim, da gre pri sodnem določanju stikov za patentirano mučenje otrok.

Glede alkholikov in ostalih in plačevanja. Težko rečem. Načeloma nimam nič proti temu, da otroke preživljata oba, vendar morata pa imeti tudi izenačene pravice. Jasno pa je, da alkoholiki in ostale deviantne skupine niso primerne za starše in zato naj zaradi mene počnejo kar želijo. Brez obveznosti in brez česarkoli.

Ja celo življenje ga bom ščitila pred njegovim lastnim očetom oz. ga bom naučila kako se naj zaščiti sam. Si zasluži. Še posebej ker se je moral komaj šestleten z pestmi in brcami lotiti lastnega očeta, ko me je le ta pretepal. Res bolano do konca, da bi svojega otroka ne branila pred takim očetom.

Pa saj ti nisi normalen.
Otrok je njegov, alkoholik gor ali dol, dolžnost ima skrbeti zanj. Torej plačevati preživnino. Ker se ne potrudi, da bi nehal piti in bi lahko skrbel tudi drugače za otroka bi moral plačevati trojno preživnino.

In ja jaz bi ti celo verjela, da je tvoja bivša spletkarska pokvarjena kača, ki šunta otroka proti tebi… Ampak Micki, če bi bilo to res potem bi bil ti OK. OK ljudje pa ne pišejo takih nabuloz kot ti. Vedno znova se zagovoriš in pozorno oko opazi razliko. V resnici nisi taki nobel pa fajn. Pa saj to sem že večkrat napisala. Če bi bil te žena sploh ne bi zapustila, a ne?

Sicer pa iste besede kako se mu godi krivica glede otrok uporablja tudi moj nasilen in zapiti bivši. Tako da mene z besedami težko prepričaš.

Vceraj. Vsi vemo po tvojem pisanju kako te boli, da se je bivši zapil in zbolel. Ampak to ne pomeni, da sem jaz pjanc, nasilnež ali karkoli. Ti pač posplošuješ.

In ti praviš, da je normalno, da je tvoj bivši, ki je počel take grozote (verjetno bi jih še kdaj) obravnavan enako kot jaz, ki nisem bivši naredil nič, prav nič žalega? Lej, to je zloraba sistema in nič drugega.

Kar sem napisal glede besed moje bivše o meni, ki jih namenja otroku je pač resnica. Otrok mi je to sam povedal in to večkrat. Je za svoja leta nadpovprečno govorno sposoben in se pogovarja praktično kot odrasel. Uporabil je celo take besedne zveze kot jih uporablja bivša. In kdo bo otroka zaščitil pred tem? In to počne samo zato, ker ne razume, da če se je ona naveličala mene nima otrok s tem nič.

Glede preživnin pa mislim, da je moje mnenje jasno. Kdor otroka ni sposoben finančno sam preskrbeti ne more biti skrbnik. Konec debate. To je zelo pomembna stvar za otrokov razvoj in to kažejo raziskave, zato je naravnost tragično, da naj bi za otroka skrbel nekdo kot je tvoj bivši v kakršnemkoli smislu.

Ti moraš zaščititi otroka pred mamo če res zganja nad njim nasilje, kakršnokoli. Fizično, psihično ali ekonomsko. Je tvoja dolžnost, če je res nasilna do otroka.

In to naj naredim kako? Vsak sodnik in vsak CSD bo rekel, da je karakterno pač taka in otrok ima pač smolo, da je taka. Meni bodo pa ponujali stike in mi kradli denar.

Tvoje mnenje glede preživnin je očitno napačno. Čeprav se je oče odpovedal skrbništvu, čeprav mu e sodnica prepovedala stike zaradi alkoholizma, mora po zakonu še vedno plačevati preživnino. In po moje bi morali taki čuki plačevati višjo preživnino, če že sicer ne skrbijo za otroka. Otrok je namreč še vedno njihov.

Vidiš in zaradi takih zblojenih predstav kot jih imaš, je vprašljivo tudi tvoje siceršnje predstavljanje tvoje bivše kot zblojene.

Ej vceraj. Tudi ti bi imela tak pogled, če bi otroke videvala bežno. Nima smisla o tem debatirat.

In to kar bivša počne je napovedala in to na CSD. Pa nikome ništa. Bila sva pa na CSD zaradi tožbe, ki sem jo vložil za predodelitev. Una svetovalka tam pa uporablja najbolj poceni psihološke fore možne in take izjave kar presliši. Bivša je pa rekla,d a bo naredila vse proti meni pa četudi škodi otroku. Preceni sama kaj to pomeni.

No vidiš tudi ti si trdobučen (pa ne me spet zmerjat da uporabljam psovke, ker e to zame zelo ljubka beseda).
A ne razumeš da mora nekdo nehati. In začni vleči prave poteze, pa boš tudi CSD in ostalim organom dokazal, kar že hočeš dokazati. Če pa rohniš da ti kradejo denar….. denar, ki ga tvoj otrok rabi, nimaš šans, da zmagaš.
Če so ti stiki premalo, ja kaj pa bi rad? Imel totalno kontrolo nad otrokom? Vidiš to bi tudi moj bivši. Veš kako se temu reče? Mena osebnostna motnja, samo Jaz in Jaz, Jaz vse, sicer pa nič. Ja ljubi moj tega v življenju ni.
In a si se kdaj vprašal ali ni vse to tvoje naštevanje kako dela z otrokom samo projeciranje tvojih idej? Tudi to je mejna osebnostna motnja.
So ti že ostale punce napisale, da če ti bi bilo res do otroka, bi marsikateri drek požrl. Tudi stike, ki so določeni. In dejstvo da nisi skrbnik na papirju ne pomeni nič. Oče svojemu otroku boš samo če mu boš neomejeno na voljo s svojo prisotnostjo in finančno. Oboje v okviru danih možnosti. Če hočeš vse ali nič, pa se gre le za tvoj ego in ne tvojega otroka.
Pa ne zameri, če povem svoje videnje. Ne govorim da si nujno tak.Hvala bogu če nisi. Ampak vprašaj se če morda le ni kaj tudi na mojih besedah. Veš tudi z mojim bivšim bi bil dialog natanko tak. In še trdil bi da ni alkoholik in da jaz otroka uničujem. Mena osebnostna motnja?

Otrok je odgovornost obeh starsev, ne pa samo enega.Tudi seksala sta oba. Drugo je, otroci iz epruvete, to je jasno.

Skoraj nihce nikoli ni bil in se danes ni sam sposoben prezivljat otroka, to je dejansko neizvedljivo, pa tudi z otrokovimi pravicami, imeti oba starsa, se to ne ujema.
Otrok potrebuje tako mamo kot oceta in najlepse je, ce mu je oboje dano.
Meni se ze mesa, ko dva pedra ali dve lezbiki posvoje otroka, ma ne no, sem zagovornica vzgajanja OBEH spolov istocasno.

Strinjam se z Vceraj: ko en stars nima casa (ali volje) polovicno skrbet za otroka, mora imet voljo, da placuje vec.Ce cisto laicno napisem en primer: spoznam novega moskega, kateri me komot prezivlja in bi ga lahko spremljala na vse sluzbene poti po svetu, kamor pac on gre.Otroka bi imel oce, ki pa zaradi vzgoje in varstva ne bi mogel bit fleksibilno zaposlen, torej bi oce delal nekaj malega in zivel vecino casa z otrokom od socialke.
Ja pa saj ne bi mogla tega gledat, noooooo, sama z kaj vem kaksen lukszus, otrok pa revez….

Joj bog ne daj, da bi bila v situaciji kot si ti in bi imela črno na belem dokumentirano izjavo bivšega, da bo naredil vse proti meni, četudi škodi otroku. Moraš biti pa hudičevo nesposoben, da tega ne znaš vnovčiti v otrokovo dobro.
Ampak finančno bi pa za otroka še vedno skrbela, brez skrbi. Saj je moj in ni kriv, da ima nore starše (enega ali oba 🙂

Se strinjam, Večer. Žalostno je, da mora en starš otroka zaščititi pred drugim staršem. Še bolj žalostno je, da se očita prvemu staršu namesto, da bi se vsaj razumelo, če že podpiralo ne. Vsak pač ni primeren za to, da je starš. Na žalost, vendar res. Narkomani, alkoholiki, nasilneži, osebnostno moteni, težke oblike nezdravljenih/neurejenih psihiatričnih bolezni: vsi spadajo tja. Neverjetno, da nekateri to ne dojamejo.
Večer me veseli, da ti vidiš skozi njih. Nas je že več. 🙂

In Miki utihne…….

Oprosti, Včeraj, tipkarska napaka brzine 🙂

Miki gre tudi malo poskrbet za svoje zdravje in kako uro in pol laufa:-).

Zelo preprosto je. Skupno skrbništvo. Za to sem v osnovi bil in le-tega nikdar ni bilo samo zato, ker je bivša imela in ima še vedno izključno željo se meni maščevat (ne vem prav dobro zakaj, ker med mana nič tako groznega ni bilo) in mi odvzeti otroka.

Ja vceraj. Lahko rečeš, da sem nesposoben, vendar verjemi mi. Vse stvari, tudi tiste, ki mi jih otrok pove dokumentiram on sproti pošiljam na sodišče. Dobro vsi vemo, da bodo do zadnjega ščitili mamo in ne otroka. Veš kaj ta psihopat govori 4 leta staremu otroku? Govori mu, da sem bil vedno jezen nanj, ko je jokal, ko je bil dojenček. Si lahko kaj takega misliš?

Finančna skrb načeloma ni velik problem. Je pa problem, če se na sodišču doseže preživnino z lažmi in prikrivanjem. Zato imam najmanjši problem tudi jaz to počet na način, da sploh nihče ne bo vedel. Ona je čez prišla (zaenkrat, ker sem jo zaradi laži pod prisego kazensko ovadil) z direktno lažjo in sodnica ji je verjela. Ženska reče, da najemnino od stanovanja da svoji mami in tista sodniška butara ji verjame in nikomur nič.

Stikov ne samo da je premalo. Še teh ni v celoti. Pol, pol se lahko pogovarjamo, ampak jasno je, da tega nikdar ne bo, če ne bo skupnega skrbništva.

New Report

Close