Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja En nasvet za mamo – vnetje ušesa

En nasvet za mamo – vnetje ušesa

Tokrat se obračam po nasvet zase in ne za otroka. Po virozi, ki sem jo pobrala od hčerke, mi nikakor ni padla vročina in vse hujše so postale bolečine v glavi. K zdravniku in diagnoza: vnetje sinusov in desnega ušesa.

Ali ima slučajno kdo kakšen nasvet, kaj storiti, da bi malce omilila bolečino. Dobila sem sicer antibiotike (Sumamed), a po 2 ni še nič bolje (ostaja mi še 1 za danes zvečer), pravzaprav se mi zdi, da se zadeva le širi – danes me boli že glava za očmi, proti ušesu, vsi zobje na desni strani in grlo ob požiranju.
Glede na to, da dojim, sem vzela le en Lekadol proti bolečinam, a tudi če ga ne bi – ni bilo nobenega učin

Prosim za nasvete – za vsako minutko, ko me ne bo bolelo, vam bom hvaležna.

Ne znam nič pametnega svetovati, le to, da vzemi bolj močne tablete! Kljub temu , da dojiš, ni panike. Jaz sem zaradi bolečih zob jemala močne tablete in zato nisem upala dojiti. Potem pa mi je pediatrinja povedala, da lahko kljub temu dojim, ker preden pride “tableta do otroka” se že parkrat predela v mojem telesu. In res, potem sem znova zaćela dojiti in malčici ni bilo nič slabega.
Res ti želim, da se bolečine prenehajo, ker vem kako je hudo. Sama imam zelo nizki prag bolečin in te razumem.
Srečno in pozdravi se! Mojca

Ojla!
GRETJE ti bo zagotovo nekoliko omililo bolečine. Probaj s kombiniranimi praški! So zelo učinkoviti. Pa tudi antibiotik ti bo vsak čas začel delovati!
Čimprej se pozdravi!
Lp, Mateja

Revica! Ko sem imela vnetje sinusov, sem vsak dan pojedla 6 lekadolov! Od tega dopoldne 4! To so grozne bolečine, ti imaš pa še vnetje ušesa poleg! Vprašaj zdravnika, če lahko vzameš kaj močnejšega kljub dojenju!!!
Lepo se pozdravi in počivaj, kar se da.

LP,

Alenka

Če imaš olje 31 od Justa se namaži okrog ušes in na vseh predelih kjer te boli trikrat na dan, samo ne okrog oči ker zelo peče. Svetujem ti okrog ušes kot sem ti že rekla in okrog in okrog lasišča na rahlo vtiraj. Če imaš materino dušico-kremo si namaži za sinuse na predelu med obrvmi in ob nosnicah do ličnic, lahko kar na široko. Če imaš olje tea tree si lahko kapneš kakšno kapljico v uho 2X na dan.
Sicer pa tudi naresk pomaga, čeprav ga nisem še preizkusila.
Želim ti da bi bolečina kmalu popustila. Predvidevam pa da ti atibiotik ne bo očitno nič pomagal, na žalost.
LP
Darja

Težko verjamem da ti bo ena kremica(ali dve) pomagali,.In po mojem ti antibiotik BO prijel, samo malo še počakaj. Se mi pa zdi ta darja&m spet ena butasta reklama za just.Jao, kdaj bo tega konec?

Pa še to, reče se natresk, ne naresk. In kako tale naša darja kar ve, da antibiotik ,na žalost, ne bo prijel?

Tikica,
zelo se motiš, ne delam nobene reklame, samo svetovala sem, kar je prosila Asru, in to iz lastnih izkušenj. Tvoj problem pa je, če verjameš samo v uradno medicino, ki pa ji očitno ne pomaga. Justove proizvode nabavljam zelo poredko, ker so dragi, vendar pa pri nas zelo učinkoviti. Če nisi imela nič pametnega za povedati boljše , da bi bila tiho. Hvala za tako “prijetne besede iz tvojih ust oz glave in izpod prstov”, zagotovo veliko ljudem “polepšaš” dan,
Darja

Madona ste občutljive, verjetno sem izpustila črko ali ni to mogoče? Ali vam luna škodi. Vse kar sem povedala sem iz lastnih izkušenj. Če je dobila tri odmerke Summameda in ji tudi drugi odmerek ni nič izboljšal zadeve, kaj naj sklepam. To je zelo močan atibiotik.
Očitno se je kvaliteta tega foruma precej spremenila, kot je bilo že nekajkrat omenjeno. Na njem sem že od l.2001, verjetno dalj kot obe z zgornjo gospodično.
Sicer pa mi ni jasno, kako da ne premorete malo samokontrole in premislite preden napišete tako neuporabne odgovore, ki samo polnijo forum, brez vsebine. Malo strpnosti bi prišlo marsikomu prav. Vsak ima svoje probleme verjamem, ki se velikokrat zrcalijo v barvitosti odgovorov, pa vendar, če vas kaj teži odprite svojo temi in se izkašljajte, ne pa se stresat ne tiste, ki vam prav nič nočejo in vas tudi nič ne prosijo ter vam nič nočejo vzeti.
Darja

Ker ravnokar (spet) stoje prebolevam eno tako svinjsko vnetje sinusov – odgovor iz prve roke.
Meni zelo pomaga gretje. Nekoč je oče kupil v eni od elektroštacun neke vrste masažno ročko, ki ima na eni strani poleg masažne glave tudi infrardeči grelec. Ko sem enkrat to pregrevanje preizkusila je to prvi ukrep (in običajno najbolj uspešen). Po gretju pa glavo zavij v šal ali daj gor kapo, da te slučajno ne ujame še kakšen prepih. Če infrardečega grelca nimaš – domača varianta je z zelo vročim likalnikom polikana krpa položena na uho ali čelo. Mora biti pa kar vroče, da se res pregreješ.
Vse ostalo si že storila – to da ti Sumamed ni prijel je pa res šit, ker je to eden od bolj uspešnih antibiotikov. JAz sem nanj sicer svinjsko alergična in običajno dobim klimicin (ki pa tudi kar pomaga). Proti bolečinam in če dojiš – edino kar bi jaz brez slabe vesti požrla so kombinirani praški iz lekarne. Pa še kar zelo učinkoviti so. Glede na to, da se ti pa zadeva širi je pa možno, da si staknila ponovno zraven še virozo (tako bolj prehladnega značaja, če te boli grlo), ki je na vnete sinuse krasno sedla.
KAr se justovih izdelkov tiče jih sicer ne poznam prav dobro (razen kapljic 21 ali kaj so že, sem pa vedno pristaš domačih, zeliščnih zdravil, če je le mogoče. Pripomnila bi le to, da ti verjetno kapljice 21 ne bodo ustrezale, ker imajo notri tudi mentol ali neko tako snov ki dodatno hladi. Na vnete sinuse meni to ne paše, razen mogoče za inhalacije.
Aja še to – netresk ali ušesnik pa moj pediater izrazito odsvetuje, ker ima poleg zdravilnih snovi v sebi tudi neko smolnato snov, ki ti lahko ob daljši uporabi zapaca uho.

Uh sem se razpisala – ampak to je tema, ki jo žal še predobro poznam.
Čimmanj uhobola in čelobola ti želim

lp, tinca

Živjo, tudi sama sem pred časom prebolevala vnetje sinusov z vnetjem srednjega ušesa. Jemala sem amoksiklav, bolečine pa so kljub vsemu še bile prisotne, ker pri hudih vnetjih prihaja do razlitja katarja v srednje uho. To kar traja, lahko par mesecev, ker mora telo samo to tekočino absorbirati, v zelo hudih primerih pa predrejo bobnič, da izteče. Drugače pa je treba greti, mazati z Justovim 31, pa se da. Verjetno pa sumamed res ni pravi antibiotik za to, ker bi sicer že prijel, ker je ful močan. Lp M

Joj, Asru, še vedno nič bolje? Sama ti nasveta iz glave ne znam dati, lahko pa pogledam v knjigo ( domači zdravnik) kjer so sigurno kki domači nasveti. Če boš lahko me pokliči, da ti povem.

Hvala vsem, punce. Danes je že malo bolje – očitno je antibiotik vseeno zagrabil. Nisem še brez bolečin, a so čisto znosne. Toliko, da se mi je že dalo z mojima mulčkoma zjutraj se zgačkati in valjati po postelji, vriskati in se smejati.

Poskusila pa sem predvsem gretje (mi je ful pasalo, če sem imela toplo), čebulo na uho(hvala, LidijaH), kremo iz domačih zelišč…

Imam pa sedaj, ko se mi spet ljubi pisati, eno vprašanje – punce, kje kupujete Justove izdelke?

New Report

Close