Ravno pred mesecem dni sem pisala sem gor in se ponovno javljam. To je prvič, da se držim reda pri hrani tako dolgo. Moj jedilnik je konstantno isti, zjutraj limona, grenivka, kivi, jogurt in 3 rženi krispiji ali ovseni kosmiči. Za kosilo salata in meso ali ribe (ali redko graham testenine), za večerjo isto. Pijem čaj okoli 2 litra in kavo z mlekom, temu se ne morem upret. Teža je šla prva dva tedna dol 6 kg, sedaj pa že dva tedna stoji na miru, ni mi jasno zakaj. Telovadit bom začela šele sedaj, ker se počutim tudi bolj “lahkotno” kot prej. Na videzu ni ravno rezultatov, nekaj manjši trebuh in mal upadla lica. Mož sicer pravi, da se opazi, in da bolje zgledam. Prva dva tedna je bila kriza, ker mi je prebava nagajala, sedaj se je to uredilo. Lačna nisem, do sladkarij tudi nimam neke posebne želje, na splošno se kar dobro držim in tudi dobro počutim. Malce sem lačna sam kako uro pred kosilom, drugače pa zgleda, da bom še vstrajala. Sam to mirovanje v teži me jezi.
Pa tudi ne vem več kaj bi jedla, sem si naredila postrvi (in jih pomokala v koruzni moki) skupaj s salato in šele potem sem se spomnila da jih ne bi smela pomokati.
Jedilnik je tako enostaven in brez domišljije, da je že kar tečen. Sreča, da so gobe rastle, da sem jih jedla z jajci, ampak, sploh niso bile tako dobre brez kruha.
Kako pa kaj napredujeta MICI pa tati?
Čestitam!
Kr tako naprej!
Poročaj kako napreduješ, še naprej na http://www.maxximum-portal.com boš mogoče našla kakšen dober recept zase.
Po lastnih izkušnjah ti bo prav kmalu spet zdrsnila kilaža za kakšne 3 – 5 kg. Sam imam podoben problem nekaj časa miruje potem pa zdrsne za 3-5 kg približno vsake 3-5 tednov.
LP Oliver
Helo! ČESTITAM!!!!!!!!!!!!! Le tako naprej. Tudi sama imam podobno izkušnjo kot ti. teža stoji, stoji…. potem se pa po kakšnem mesecu le pomakne navzdol. Tudi tebi se bo. Le volje ne smemo zgubiti, mar ne. Mislim, da se naše telo počasi privaja na nov način hranjenja, ko pa se nekako privadi, potem popusti in teža se tako zniža, nato pa spet novo privajanje…….. Veš kaj, sploh se mi ne zdi dobro, da se preveč tehtamo. Kar primerjaj rezultat: po kg ni napredka, medtem ko te hlače, ki so te tiščale ne tiščijo več? Zakaj tako ne vem. Mogoče zato, ker pri rekreaciji dejansko ustvarimo mišice, ki “pojejo špeh” v telesu, pa je za zgorevanje “špeha” potrebna večja količina vode, ki jo telo zadržuuje.
Kar se pa jedilnika tiče pa si prosim preberi recepte v knjigi DAJMOND: ŽIVETI ZDRAVO. Knjiga temelji na “teoriji” kombiniranja hrane in hrane z veliko vsebnostjo vode”. Priložen je tudi seznam živil in veliko receptov, ki so enostavni, obrok pa pravilno sestavljen. Recept pa z lahkoto prilagodiš sebi in svojemu okusu (npr. zamenjaš kakšno setavino s tisto, ki jo imaš zelo rada).
Tudi meni teža trenutno stoji (danes sem se tehtala in imam 1 kg več) vendar imam občutek, da sem polna vode (otekla okrog oči, roke, noge). Mogoče sem vremensko občutljiva, pa še mlaj se bliža. Ko se bo vreme nekoliko umirilo in bo voda “odtekla” sem prepričana, da imam zopet kg ali dva manj. Naj zaupam, da sem začela pri 84 kg, sedaj jih imam pa 75 kg. Lep rezultat!!!!! Boš videla, da se bo rezultat hitro pokazal , ko boš začela še s intenzivnimi sprehodi (sama kolesarim). Rezultat bo viden najprej pri oblekah in šele na to na vagi, boš videla.
Moj cilj je še daleč, saj še vedno ne morem obleči garderbe izpred leta in pol, vendar vem, da bo to mogoče že v pozni jeseni (jesenski kostimi, ki mi ležijo v omari). Ko pa bomoo desegle cilj, potem se pa prične še ena “bitka” – težo, ki smo si jo prigarale, bo potrebno tudi obdržati.
Iz tega sledi, da se bomo še kar nekaj časa dopisovale in spodbujale, saj nam tako dopisovanje ne samo koristi, ampak nam je nujno potrebno.
Lepo se imej na začrtani poti in poskrbi (skupaj z nami), da ne skreneš s poti. Boš videla, kako bomo ponosne same nase na cilju. Pa tudi naši najbližji, ki so nam na tej poti v oporo, ne bodo skrivali zadovoljstva ob pogledu na ponovno samozavestno, polno energiji in dobre volje ljubljeno osebo poleg sebe.
LP tebi v pričakovanju glasu še od Mici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
ČESTITAM! Vem, kako je težko vztrajati, sploh, če ni rezultata, pa vendar se splača! Prvih 6 kg, ki si jih izgubila, je bila verjetno več ali manj voda. Sedaj pa (vsaj po mojih izkušnjah sodeč) te čaka kakšnih 14 dni ali če kaj več mirovanja, potem pa začne teža lepo enakomerno padati (odvisno od vnosta kalorij, vrste hrane, kurjenja kalorij…) – glede na to, kar si napisala, lahko pričakuječ 1 – 2 kg tedensko. Tako se je vse skupaj dogajalo vsaj pri meni – dokler je telesna teža še tako velika, telo tudi porabi veliko kalorij, zato tudi teža dokaj hitro pada. Bolj, kot se bližaš pravi teži, počasneje gre vse skupaj (glej tudi prispevek malo spodaj).
Vztrajaj, se splača! Pa še kaj se javi, je tudi vsem nam v vzpodbudo.
Evo mene, da boste vedele,da sem to jaz MICA, ker se še ena podpisuje tako.
Bravo punce, tako je treba.
Nič se sekirat, če ne gre dol, bo že šlo, samo vztrajat je treba.
Mojih zadnjih 14 dni tudi ni bilo rezultata na tehtnici, sem pa zato bolj aktivna pri telovadbi, več kolesarim in delam vaje za roke in trebuh.
Malo se še lovim pri hrani, ker se mi zdi, da še vedno preveč pojem. Malo sem še znižala OH, pazim na maščobe. Ne bi pa rada, da se hrana drastično zmanjša, ker bom lačna in pol bo šel ves trud po gobe, toliko se sedaj že poznam, da vem kaj in kako moram.
Tati ima prav, ko pravi, da nam mišice rastejo.
Obenem pa ji sporočam, da se nisem odločila za L- carnitin, ker želim shujšati sama, brez pomoči, samo z svojo. Bistveno se mi zdi, da pogruntam kaj in koliko lahko jem, da hujšam in koliko moram jesti, da obdžim težo, z upoštevanjem telovadbe.
137 tebi pa čestitke za prvi mesec in hvala obema za podporo in spodbudne besede. Veseli me, ko sem v eni od prejšnjih pošt prebrala, da si zapisala, da so odgovorili eni, ki ima tudi toliko kil in da te je to vzpodbudilo, da si se javila. Več nas bo, lažje nam bo.
Vidim, da sem si pridobila dve novi prijateljici.
LP
MICA
ejla, 137!
čestitam! jaz sem se tudi že držala Montignacove metode in popustila (moja šibka točka: slaščice), potem pa si me ravno ti vzpodbudila da se spet primem v roke. In sem se – en teden za tabo. Jaz se ne vagam, ravno zaradi počasnega padanja teže, vidim pa po oblekah, da sem shujšala. Ta metoda je res takšna, da se človek lahko drži vse življenje. Lakote ni, včasih kakšna želja, pa ne prehuda. Upam da se bomo vse še naprej držale, zdaj pa res ne bi imelo smisla izgubljat volje! Izposodila si bom še tisto knjigo, ki jo priporoča Tati, mogoče še tam najdem kaj novega. Še enkrat čestitke in lepe poletne dni vsem!
tjaša
Hojla!BRAVO VSEM NAM!!! VSTRAJAMO!!! IN ŠE BOMO VSTRAJALE!!!!!!
Korak za korakom, mesec za mesecem in cilj bo dosežen. Nič ne bomo mlahave, nič nam ne bo koža prevelika, nič ne bomo brezvoljne, nič….. , nič……. Vse brez nič ……bomo dosegle z obilo dobre volje, vstrajnosti in medsebojne vzpodbude.
Avguštini sporočam, da imam tudi sama prijateljico, ki je hujšala in shujšala pri Sentočnikovi (pri vsem tem pa draaaagoooooooo plačala), potem pa se je nazaj zredila + še vsaj 15 kg. Sedaj je pa res taka kot žoga (jo-jo sistem se jo je prekleto prijel), zato priporočam, da se prijateljica oglasi pri tebi, skupaj pregledata tale forum in se nam pridruži. Tako bo najbolje zanjo. Počasi bo daleč prišla.
Mica ! Bravo! Vesela sem bila tvoje pošte, še posebej zato, ker skupaj z mano in 137 vstrajaš in ker si se odločila, da shujšaš sama, brez pomoči kemije. Misilim, da je to najbolj zdravo, pa še naučile se bomo spremeniti življenski (beri prehranjevalni) krog. Nov način hranjenja nam mora priti v kri kot jutranje vstajanje.
Lepo se imejte!!!
Veš kaj ti priporočam, odpri forum s temo hujšanje, nastavi na eni strani in natisni. Tako lahko natisneš vse o hujšanju, tvoja prijateljica pa si bo lahko vse skupaj v miru prebrala. Jaz sem tudi tako naredila, ko mi je kolesar odgovoril in drugi, še sedaj včasih preletim odgovore.
Škoda, da se nam prijateljica ne more pridružiti, če pa ima kakšno vprašanje pa nam ga ti posreduj.
LP
Mica
Pozdravljene,
tudi sama ima težave s kilogrami. Jaz sem hujšala pri sentočnikovi in iz približno 135 kg pristala na 98, potem nisem več zdržala njenega tempa, zdaj jih imam čez 150, počutim se zelo slabo. Vse je povezano s slabo vestjo in nanstane začaran krog. Pred 14 dnevi sem začela z dieto. V bistvu se nimam kje tehtat, tako da ne vem koliko kg sem shujšala. Mislim, da mi je uspevalo, zadne dva dni pa mi ne gre in ne gre. Volja je popustila. Bom se spet poskušala zbrati. Lep pozdrav,
Maksima
Maksima, tega je tudi mene strah, da ne bi nehala, preden ne dosežem vsaj kakega malega cilja. Lani, nekje ob tem času sem imela 127 kg, sem hujšala cca. 14 dni, zgubila 10 kg, in potem do sedaj pridobila nazaj teh 10 kg in še dodatnih 10 kg in pristala na 137 kg. Vsaka dieta do sedaj mi je prinesla dodatnih 10 kg. Ko sem po porodu imela 100 kg, sem mislila da moram shujšat in sem pristala na 117 kg. In potem naprej, dokler nisem prišla do tu, ko sem sedaj. Seveda sem pri vsaki dieti hujšala na najbolj neumen način, kar jih je – nič nisem jedla. Oziroma, sem za kosilo pojedla samo kako salatko, pa držala sem post….in normalno, da mi je potem, ko sem začela jest, prineslo vse kg. nazaj.
Sedaj sem začela na drugačen način. Jem veliko (velika skleda solate in velik zrezek), obvezno pa tri obroke na dan, čeprav mi dostikrat ne paše večerja. Ne štejem kalorij, ampak samo pazim da hrano ločujem po tistem sistemu od Jem torej hujšam, in da jem samo kar ima nizek GI. Popolnoma sem črtala sladkor, riž, moko, testenine, krompir, kruh. (mogoče enkrat na 14 dni pojem kake graham testenine)
In držim se svojega začrtanega jedilnika kot pjanec plota. Pazim, da je tisto, kar lahko jem, vedno doma, ker če moram razmišljati kaj drugega naj si naredim, potem me je navadno to pripeljalo do kake prepovedane hrane.
Do sedaj mi nekako uspeva, čeprav sem si že začela beliti z glavo kaj bo pozimi, ko ni več toliko salate. Sedaj imam paradižnik, papriko in kumare na vrtu.
Maksima, naj ti volja ne popusti, meni je tudi teža stala po 14 dnevih in to cca. dva tedna. To se verjetno telo sprašuje kolko si resna, in te preizkuša, če boš zdržala. Vsaj jaz sem to vzela tako.
Te pa popolnoma razumem, da ti popušča volja. Meni tudi. V smislu, da se nič ne premakne, da se kljub temu da sem dala skoraj 10 kg dol, nič ne vidi. Sej razumsko vem, da se pri tej teži 10 kg ne pozna nič, tudi 20 kg se ne bo nič poznalo. Pri 30 kg, takrat pa bo mogoče kdo opazu da sem bolj suha. Samo dolga pot je do tam, posebno če vsak dan razmišljaš kaj boš jedu in se vse misli vrtijo okoli kil in če grejo dol al spet stojijo…. in zraven sem še izredno nervozna, verjetno mi primankuje čokolada, prej sem bila pravi čokoholik, čeprav me sedaj s tem načinom prehrane ne zamika, da bi jo jedla.
Vso srečo Maksima in oglasi se še kaj.
Nočem biti nesramna, ampak zakaj se pehate za tako velike padce kilaže naenkrat: 10 kg v 14 dneh, to je vendar ogromno. V tako kratkem času se želodec ne more navaditi na takšen šok in občutek lakote je toliko večji. Dajte počasneje, pa nehajte s temi eksotičnimi dietami, ampak počasi nižajte količino hrane, saj se vendar morate navaditi na spremenjen način prehranjevanja do konca življenja, ne samo za čas diete. Pa da ne boste mislile, da nimam pojma o čem govorim, imam izkušnje s hujšanjem, vem da je zelo težko, tega ne zanikam, ampak nikoli nisem bila pristaš drastičnih diet. In mi je uspelo. Zavedam pa se, da je odvisnost od hrane isto kot alkoholizem: nevarnost, da boš zopet padel nazaj, je velika. Zdi se mi pa, da če si aktiven, zaposlen z različnimi aktivnostmi (se pravi, da dnevno ne pogledaš vseh argentinskih limonad, ampak namesto ene greš na sprehod) dosti pomaga, da ne misliš na hrano.
Obilo uspeha!