Najdi forum

Vem, da ne sodi v ta forum, ampk a mi lahko katera pove kako snamem dol iz emule. Program imam, zdaj pa ne znam z njim delat.

Haval in LP

Odpreš program. Potem maš zgoraj levo connect / disconnect gumb. Klikneš najprej na en server, potem pa na gumb connect. Izbereš npr. server Razorback ipd. Potem greš na search files. Vtipkaš kar želiš, npr billy blanks, ali pa yoga, pilates in potem se ti kot npr. pri google odpre več zadetkov. Pri vsakem ti piše, koliko je virov, kolikšen je % celote ipd. Potem si razvrstiš po virih in izbereš tistega, ki jih ima največ na voljo – tako bo najhitreje potegnalo dol file.

Zdaj je pa tak, meni se e mule zdi precej počasen. Če boš iskala filme ipd. je boljše, da vlečeš preko torrentov. Pa dosti manj obremenijo računalnik – ne dela počasneje. Če boš želela ti še tisto razložim.

Če pa kaj ni jasno, pa kontaktiraj 😉

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Hvala, bom zdaj probala.

Kje pa dobim torrente in kako delujejo?

Hvala

No, zdaj sem probala in ko sem kliknila na download se ne zgodi nič, a mora kaj pisat,…

Ok, bova delali skupaj. Tudi jaz bom delala zraven. Napiši mi kaj rabiš, da bova poskusili skupaj.

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Kako si ti dobra.

V bistvu ne rabim nič konkretnega, samo rada bi nekaj dol potegnila, da bom znala, ko bom kaj potrebovala. Lahko pa poskusim s kakšno telovadbo, recimo pilates,…

Dobro. Imaš mogoče msn?
Pa še povej mi, kdaj si si naložila e mule?

Torrente bova obdelali pa potem, ko obdelava e mule.

Nimam msn. E mule sem naložila včeraj, v.047 a

Ok.

Odpri e mule.

Poišči server Razorback 2.

Dvakrat klikni nanj.

Počakaj da se poveče in mi sporoči, če je do sem šlo.

Zgleda, da Razorback ne dela, zato se poveži s prvim serverjem, ki bo delal.

Potem klikni na search in vpiši v iskalno polje npr. “pilates for dummies” – brez narekovajev. Ker gre za video, izbereš pod iskalnim poljem “type – any” in izbereš “video” – zadnja možnost.

Potem klikneš “start”.

Potem se ti bo izpisalo veliko zadetkov. Ko boš tam, mi sporoči, pa bova delali naprej. Do dveh bom doma, tak da do takrat ti lahko kadarkoli pomagam.

pa, pa

Kako vem, da povezava uspe?A se mi izpiše v My info?

No, zdaj sem prišla do tega da sem poiskala Pilates for dummies in izbrala video in pritisnila start, vendar se mi izpiše samo eden, 13 naj bi jih bilo na razpolago, 76 %. A imaš ti isto?

Ja, če je povezava vzpostavljena, se ti izpiše v my info connected.

Meni se jih izpiše več, 17 možnosti. Zgleda pride do razlike, ker verjetno nisva na istem serverju.

Kaj maš izbrano tam desno od type – ko piše method?! Jaz mam nastavljeno global servers.

Bova poskusli takole. Klikni na servers in se poveži s serverjem donkey server no 2 – ima cca 700tisoč uporabnikov.

Potem poišči na enak način, kot prej in napiši kakšen bo rezultat.

Imela sem Server, zdaj sem pa tudi jaz izbrala Global server in se mi jih je več prikazalo,…

Aha, dobro.
No, zdaj pa si file razvrsti po virih – sources, od več virov k manj.
Potem izbereš najboljši file tako, da dvakrat klikneš nanj – na ime fajla. Lahko klikneš na več fajlov, ker nekateri viri niso prijavljeni ipd. in gre počasneje.
Potem se ti bo spodaj desno pokazal osel in besedica downloading.

Potem greš v mapo “transfers” in tam boš imela nadzor kaj ti vleče dol in kako hitro.

Sporoči kako gre.

Zdaj ti bom še poskusila razložiti kako delajo torrenti, ker je stvar veliko enostavnejša.

Najprej potrebuješ program, ki ne zasede veliko prostora. Dobiš ga tukajle:

Ta exe shraniš na disk, ga zaženeš in se naj inštallira.

Potem, ko imaš program, pojdi na tole stran:

Vtipkaš v iskalno polje “pilates for dummies” in ti pokaže sicer samo en zadetek, pa vendar je ok.

Klikneš na povezavo in odprejo se ti tri povezave. Prva je supernova – ta je za plačat, zato tja ne klikaj. Zato izbereš torrentspy.com. Nato se ti odpre nova stran in izpišejo podatki o videu in izbereš download torrent.

Izbereš opcijo shrani na disk in si zapomniš mesto, nato to povezavo odpreš. Potem te računalnik spomni, da ne najde nobene takšne datoteke, vendar to potrdiš – v redu! Potem izbereš kam želiš, da se ti datoteka naloži in potek se lahko začne.

Kar je zelo pomembno je, da ne smeš zapreti okna z downloadom, ker se potem prekine povezava.

Če bo kakšna nejasnost, pa me kontaktiraj.

LP

Kje pa najdem vire?

Viri so napisani desno od fajla. Po angleško se jim reče sources. Več virov ima fajl, boljše je. Podatek ki je še pomemben je koliko je fajl v celoti. To ti pove odstotek na desni. Višji kot je odstotek, boljše je.

Če te mula matra, naštudiraj torrente, so veliko bolj enostavni, priročni in kvalitetni. Na muli včasih potegneš kak drek dol. Jaz mulo redko uporabljam.

LP

New Report

Close