Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Emigracija na splosno!?

Emigracija na splosno!?

Ne glede na izjave nekaterih ki sanjajo o indiji koromandiji ki jih caka v tujini, realna slika je drugacna. Namrec niste samo slovenci ki iscejo tako zvano ” boljse zivljenje”. Danes imate konkurenco, ne samo iz tretjega sveta, temvec naprednih drzav kot anglija,nemcija francija itd. Na deset tisoce jih emigrira letno samo iz GB.v Oz. NZ ter USA je isto. In saj sami veste kdo bo imel prednost, ko se gre za sluzbe.
Lp Brit

Prednost bo imet tisti, ki lahko vec ponudi, je bolj sposober, hkrati pa se vztrajen in iznajdljiv. To, ali je iz Slovenije, Nemcije, Rusije, … je vec ali manj sekundarno. 😉

Boomer ali karkoli se pac klices vem da se javljas pod razlicnimi imeni kar je slaba stran tega foruma, pa pustimo to, dejstvo je da potrjujes moje izjave ali pa jih celo ponavljas. Kar je ok.Namrec kot ti sam potrjujes da prednost ima tisti ki lahko vec ponudi ze to samo po sebi postavi ljudi iz zgoraj navedenih drzav v prvo vrsto ali ne. Ne mores ti primerjat angleske izobrazbe in prakso s slovensko. To je ze radi same velikosti drzave in napredka v industriji itd. Na primer kje bo slovenec dobil prakso v na primer gradnje atomske centrale in da ne nastejem na tisoce podobnih stvari ki sploh ne obtojajo v sloveniji.In Ne bo en slovenski vrtnar dobil sluzbo gojenja angleske trate napram angleza, itd. Vi vsi rinete v angleske colonije kjer je konkurenca najvisja. Seveda so izjeme, in nekateri imajo to kar treba, toda to je zelo redko. No ja jas se ne nameravam prerekat radi tega in nimam namena biti zaljiv, ker ne vidim smisla v tem. To je debata in naj ostane debata tu ni prostora posebo za osebne zalitve. Kaj pa ves kdo in s kom imas posla, lahko je to tvoj prijatelj ali pa celo partner, torej clovek ne jezi se, ostani na nivoju, debata je samo debata Ne pozabi da vsakdo ima pravico do svojega mnenja.
Lp Brit

Ta bebo Brit odpira nove in nove teme na temo glede imigracije. Kaj, ko bi ti trot rajši kakemu potencialnemu imigrantu pomagal pri njegovih vprašanjih. Se nisem zasledil, da bi recimo razlozil imigracijske zakone ter pravila kake drzave. Namesto tega pa serjes po forumu. Takega dreka od cloveka kot si ti pa res ni tezko sovraziti v tujini! Sramota, da lahko tak kreten zivi ter dela sramoto Slovencem v tujini. Ti še za v štalo nisi nikar pa za v tujino!

xxxxxx
Ja kot sem rekel me ne bos sprovociral, me zanima koliko casa bos vstrajal. mimogrede omenjeno kdo si tu ustvarja sovrastvo?? Da pa ne pomagam imigrantom pa ni res. Jaz jim povem realno sliko. Jaz jih zbudim iz njihovih sanj ki jih lahko vodijo v pogubo. Mojih 50 let v tujini mi sigurno dajo potrebne kvalifikacije. Kar se tice nasvetov zakonov raznih drzav je pa najpametneje iskat na internetu kjer je vse razlozeno do podrobnosti, in je uradno. Kaj pa je dajat tiste LINKE okrog,temu jaz ne pravim pomoc
Seveda se zavedam da nihce noce slisat negativne stvari posebno ko so se enkrat odlocili da tujina jim nudi resitev njihovih problemov.Jaz pa pravim da ce nisi uspel v svoji domovini, kjer imas sigurno vec pomoci in podpore kot jo bos imel v tujini, ne bos uspel tam, temvec bos samo spremenil kraj bivalisca. In ni veliko krajev na svetu ki so tako lepi kot je slovenija.
Lp Brit

V Sloveniji lepo!?_% A je mogoce od trave ziveti bebec. Kdaj pa si bil nazadnje tu trot. A ne vidis, da skoraj ni na svetu tako pokvarjene ter skorumpirane drzave.Kaj pa ti ves o Sloveniji. Pojdi zivet v to posrano drzavo za par mesecev potem pa pametuj. Slovenci smo eni najvecjih bedakov na svetu, to je tudi res. Zaradi tega, ker ne maramo Janse volimo Jankovica…kaki bedniki. Vsi slovenski politiki so kriminalci. A tega pa ne ves ti Brit. Daj rajsi povej kako pometejo s takimi smetmi od cloveske rase v UK. Kako kaj tam strpajo v zapor ali obsodijo skorumpirane politike? Ne, ti ne poves nic takih stvari. Samo vztrajas kot trmast osel kako je v tujini tezko. Ja, ce bi bilo pri nas tako lepo potem bi k nam prihajale trume imigrantov. Pomoje bo v kratkem se na Hrvaskem bolje kot pa v tej posrani Sloveniji. Dezela so ljudje pravijo. In, ce je to res, potem ni slabse dezele od Slovenije. Samo poglej kake gnoje volimo ter dopuscamo, da nam vladajo!

xxxxxxx
Ti se moras malo sprostit ca ne ti bo pocila zila. Pojdi na sprehod v Tivoli ali Roznik in globoko dihaj, ti bo dobro delo.Tvoj problem je da ne poslusas kaj ljudje pravzaprav trdijo.Z lepo dezelo mislim reci po prirodi. Mogoce nisi opazil da se ne spuscam v politiko, posebno ne slovensko o kateri res nimam pojma. Kar pa slisim o njej pa ni velike razlike od nase v UK. Tudi se ne spomnim da kdaj opisujem kako je tezko v tujini. Jaz pravim da za povprecnega cloveka je treba delat v tujini tako kot doma, le da v tujini nisi doma in to doda dolocene probleme. Kot pravim ljudje imajo pravico do svojega mnenja in tudi v sloveniji imate sedaj svobodne volitve. kar potrjuje da se vecina slovencev strinja s tem kar imate.Pod Titovo “demokracijo” smo tudi imeli izbiro za koga lahko volis pod pogojem da je to bil vedno nekdo iz komunisticne partije ha ha.
Lp Brit

jas vidim da ste vsi revoltirani vsi slovenski domacini kateri so proti tistim ki so bli izvoljeni

jas sem v franciji pa vidim da je to tudi enako ker vsi skupaj iz bilo katere dezele ..saj je zmeraj

bila taka situacija vseskosi ..poslusas ti radijo in televizijo ti vidis kaj se godi v italiji z berluscuni ..
*
pa tudi z presnjem predsednikom francije –pa se z chirakom kateri je bil tudi en velik bandit kateri je

obrno veliko denarja ki je bil namenjen za stanovanja –socialna — pa tudi je fiktivno zaposlil vec stotin

ljudi ki sploh nigdar niso delali v na direkciji mesta pariza ..ali si vi zamisljate da se deleganti

zadovoljijo z svojo malo placo okoli 20000 euro za mesec oni nam zaobrnejo po stotine tisoc euro

vsaki dan ce ne na uro …mi imamo vsi nase crne macke ne misli da so vse v slovenijo pobegnile ..

kadar sarkozi je bil izvoljen prej pa se chirak mi smo vsi bli katastrofirani in zalostni ker smo vedeli da

vse kar smo prej .pridobili delovnih pravic to bomo z njimi vse izgubili in to se je prav takole storilo

samo bogatasi so se se bolje z njimi znasli mi delavci ali mali narod pa smo postajali vse bolj ubogi

postajali v petih letih so nam se 700 miliards eu na glavo pufa nakopali ..V franciji placujemo za

same obresti okoli 50 miliards eu zato ne mislite da je vse bolje v drugih drzavah

tudi pri nas vecina ljudi zivotari z 1100 euro ce ne se manj vzemi trgovke ali babnice ki kasirajo one

delajo samo 26 do 30 ur in komaj zasluzijo 650-900 euros kako vi mislite da ena locena zena zivi z

tem recimo z dvema otroci .. ????

samo stanje kosta ze 650 eu srednje cene ni mi treba da ti se vse opisem kar vse je treba dodati polegi stanovanja .

seveda z dvema otroka bo imela 350 eu dokladov za stan in se 180 za otroske

vse pa je dvojno vec drago v sloveniji pa racunajte kako ta zena zivi ?????

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close