Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma emg preiskave

emg preiskave

lep pozdrav, stara sem 28 let in se 4 leta zdravim za revmatoidnim artritisom nakar sem po mnogih kombinacijah zdravil prišla v krog bioloških zdravil a kljub vsemu temu mi tudi biološka zdravila ne pomagajo dovolj le toliko da se bolezen ne širi in da so zatirala vnetja.
a tu pa nastane drug problem moje roke predvsem zapestja kosti v zapestju so se mi sesula za cca. 3-5mm in ne nimam osteoporoze ne najdejo vzroka kaj se dogaja, in zato so me poslali na EMG preiskavo. in zdaj me zanima če je slučajno kdo že bil na kakšni tej preiskavi in da mi vsaj malo pove kaj kaj se tam izve in kako poteka. hvla vsem ki mi boste kakorkoli posredovali kak odgovor, sem pa tudi jaz na voljo za kakršnakoli vprašanja glede revme.
LP Ksenija

Pozdravček,
Stara sem 34 let in šele letos maja sem se začela zdraviti za RA, jemljem Mathotrexat.
Preden mi je bila postavljena diagnoza RA, me je osebna zdravnica poslala na preiskavo EMG, saj je sumila da imam vkleščen živec na levi roki, ker mi je nekajkrat potegnilo prstanec – ko sem naredila pest, tega prsta nisem mogla več iztegniti.
Preiskava EMG ni nič hudega, tako da se nhič bat, poteka pa takole: zdravnik ti z dolgo tanko iglico, ki je povezana z računalnikom parkrat zapiči v roko, mislim da 3x (v predelu rame, zapestja ali komolca in palca) ter za sekundo ko je igla v tvoji koži spusti vanjo električni tok, in tako potem računalnik odčita oziroma pokaže prevodnost živcev. Potem to odčitajo in ti povejo, če imaš dobro prevodnost ali ne – v tem primeru imaš lahko vkleščeni živec.
Sama preiskava traja nekaj minut, ne boli, je pa malce neprijetno ko ti zbadajo tisto iglo…a se da potrpet.
Upam da boš zadovoljna z odgovorom, če te zanima še kaj pa samo vprašaj.
Še naprej lep sončen dan, M.

hvala za dogovor gospa M, saj če sem iskrena me ni strah kajti v teh 4 letih sem skoz dala že marsikaj a kaj ko pa je vedno znova nekaj kar me boli in zdaj sumijo na to da imam na levi roki ukleščen živec kajti treh prstov občasno ne čutim in mravljinči mi roko. zanima me tudi a obstaja kako zdravilo za to da se ti obnavljajo živci oz. tkiva to sprašujem kajti imam čez 2.meseca preiskave in za zdaj mi ne kaže dobro.
hvala vam še enkrat in lep sončen dan tudi Vam, lp Ksenija

V kolikor mi je znano, za vkleščen živec ni zdravila edino operacija.
Moj nasvet je, da misliš pozitivno, ko bo preiskava opravljena, pa ti bodo itak povedali kaj in kako.
Pa da bi čim manj bolelo.

LP, M.

hvala za vzpodbudo in tudi jaz upam da ne bo bolelo, vem da obstajajo operativni posegi a kaj ko pa so zame prepovedani, zdaj zaenkrat.(biološka zdravila). vem pa tudi da edino pozitvno mišljenje je pol zdravila za vso to bolezen, še enkrat hvala in upam da boste tudi vi karseda živeli brez bolečin.
LP k.K

Pozdravljeni,

Pri EMG preiskavi junija letos je pokazalo, da imam “ukleščene” živce – začetek karpalnega sindroma in kubitalni sindrom – bolečine v obeh zapestjih in obeh komolcih. Ostalih kliničnih znakov za te sindrome nimam (mravljinčenja ipd). Današnja preiskava EMG kaže bp, vendar imam še bolečine (ki so bile 3 mesece zelo hude).

Iz vaših izkušenj me zanima ali bi to lahko bila revma (na krvi junija ni nič pokazalo)? Ima katera podobne težave? Nimam nič oteklih prstov.

Hvala za mnenja
LP
binci

zanimame kako poteke preizkava EMG za peto zelo me je strahdajanja krvi me ni strah samo me skrbi ali to boli

New Report

Close