Ema 202
Pozdravljeni,
ravno kar sva z ženo spremljala Emo 2002 in ne veva kaj naj si misliva, a je to sploh mogoče? Pa očitno je, to mogoče pri nas????? Nikoli nisva bila proti drugo mislečim, ampak to je pa ja preveč. Evrosong ja pa ja neke vrste promocija za našo ljubo Slovenijo, a ne ? In kako se bomo promovirali letos? Boste rekli “drugače”. Mogoče midva nisva najbolj razočarana. Prav lahko si predstavljam vse finaliste, med njimi že izkušene glasbenike, ki si s tem služijo kruh in so že leta na naši sceni, kako so razočarani šele oni. Ali se ne ocenjujejo pesmi in izvedba, kaj? Pa saj to ni res? Kaj pa vi o tem???????Kar smili se mi Karmen Stavec, pa Andraž, Faraoni in drugi. Takšni rezultati ti nekako vzamejo pogum, da bi se še trudil……
Ne vem, zakaj bi se mi smilili npr. Faraoni in Karmen Stavec ter ostali poraženci. Saj imajo tako ali tako vse pesmi po istem kopitu. Oni se kvečjemu lahko sami nad sabo malo zamislijo nad tem, kako so jih Sestre “dale v koš”.
Mene prav nič ne moti, da so zmagale Štrumpantl Sisters. Pesem sploh ni slaba, hitro gre v ušesa, njihova pojava je pa zelo ekstra (pa ne mislim v negativnem smislu). Jaz jim prav privoščim. To vsekakor BO promocija Slovenije.
Čeprav sem mislil, da bom padel dol, ko sem videl, kdo je zmagal, jim dam popolnoma prav. Ker je očitno naša popevkarska glazba čisto na psu in ker se naši osladni bendi in posamezniki in posamznice iz festivala v festival ponavljajo… v pesmi, besedi in glazbi, dam Sestram vse čestitke. Čeprov je to, da nas bobo oni(e) zastopali na Evrosongu čisti poden. Ampak, kot sme že rekel, so nekaj novega, ne pa stalno jamranje….
Jani
p.s. problem je tudi v tem, da se v sloveniji z glazbo ukvarja vsak, ki ima vsaj 5 minut časa!
z našo popevkarsko sceno je eno sranje……prav dam vsem tistim, ki sumite, da je vse v naprej dogovorjeno in da ima politika TV Slovenije prste vmes in da vse v naprej določijo….ena žirija absolutno ne bi bila dovolj za kuhinjo, zato so določili dve žiriji, ki lahko odtehtata…….torej kuhinja z Mišo na čelu je absolutno in nas imajo vse za teličke……mislite, da je računalnik zaštrikal, hudiča je, ta čas so kuhali in kuhali…..zakaj si pa ne upajo več v živo pokazati kako se vrtijo glasovi????…..malo morgen….to je navadna svinjarija….zmagati bi morala Karmen, čeprav meni sploh ni všeč, ampak to ni važno….Ljudstvo je govedo in mu je skoraj vedno všeč to kar ni všeč žiriji…..zakaj pa mislite da na EMI ne sodeluje HELENCA pa SIMONCApa………..ker ne bi zmagale ker so eno sranje….ampak ljudstvo pa vseeno kupuje množično kupuje njihove CD-je…….ja ljudstvo je govedo…..zato kupuje tudi govejo muziko in to na veliko…….še najbolje bi bilo, če bi na EVROSONG poslali PEPOVEDANO NATALIJO z RDEČIM FERARIJEM, to bi bilo super, folk bi padel dol, tudi če bi nastopala prva, bi si jo do konca zapomnili, nikoli več je ne bi pozabili, ker ljudstvo je govedo……MUUUUUUUUUU……..jajaja….spoštovani pevci, če slučajno berete tele zagovedne vrstice, potem apeliram na vas, NE SODELUJTE NIKOLI VEČ NA EMI, če se ne bodo spremenili kriteriji za glasovanje…..proletarci vseh dežel, združite se………….pa drugi strani pa spet, še dobro, da ni zmagala KARMEN,ja ljubčki moji dragi, kaj pa je tako dobrega v njeni pesmi, razen miganja z ritjo, joški in ŠE,ŠEEEE,ŠEEEEEE IN ŠEEEEEE………
ja kaj bi pa še radi, lepo vas prosim…..
Jože
si pa faca,
povsod je tako,
ČE MISLIŠ DA ZNAŠ BOLJE, PA DAJ TI !!!!!!!!!!!
Tako pač je, lahko povemo svoje mnenje, ne moremo pa soditi o strokovnosti, če nismo strokovnjaki. In marsikdo bo rekel “zato ti ni treba biti strokovnjak” vseeno samo poiskusite, pa boste razumeli kaj hočem povedati.
Jože sicer si faca, ampak tukaj si podoben liku iz Prešernovih poezij. Kateremu boš verjetno vedel. Vsak ima kdaj željo, da bove nekaj nagonskega in to si storil, vendar se morajo tako kot Sestre in Karmen in Bptri in Rock n band prav vsi se morajo potruditi in do te meje najprej priti.
Pa da ne bom izpadel ne vem kaj, naj povem se svoje mnenje. 12 točk strokovne žirije : Ne pevce, temveč strokovno žirijo bi morali predstavljati na odru in jih obmetavati z ne vem čim. Pevci so se prav vsi potrudili. Pazi vsi v strokovni žiriji so mojstri svojega poklica, a kaj ko radi kuhajo tisto župo, ki jo ne znajo.
Tako v svetu je, vedno se ljudje ukvarjajo s tistim delom o katerem nimajo nič pojma. Tistega, ki pa ga obvladajo pa pustijo na miru.
primož
Pille!
Komentirati želim samo vajino mnenje o promociji Slovenije na EVROSONGU. To prireditev bo spremljalo nekaj deset ali pa sto milijonov ljudi in da bi preprosti Evropejci znali izluščiti kaj je dobro in kaj ni izmed nekaj čez dvajset pesmimi je iluzorno pričakovati.
Zato pa lahko s svojo posebnostjo, pojavo ali drugačnostjo pritegneš pozornost, da bodo rekli, ej kje pa je te Slovenija!? V večini držav se glasuje telefonsko in zato je izredno težko pričakovati, da bi neka Karmen Stavec, ki v Sloveniji vedno vžge, vžgala tudi med miljono gledalcev, od katerih polovica niti ne ve kje je Slovenija.
Poglejte lani Nušo Derendo, bila je vsa v usnju, milsim, da rumenem, a to pa ni posebnost?? Ona je na tak način pritegnila pozornost, Sestre jo bodo pa na drugačen.
Poleg tega pa si upam trditi, da jim bo ploskala cela Skandinavija, Benelux, Francija, Nemčija itd. in da bodo spodobno zastopale Slovenijo.
LP vsem!
P.S. Evropejci imajo že takointako izdelano mnenje o nas, iluzorno je pričakovati, da bi lahko Sestre to mnenje obrnile v katerokoli smer. Bojim se pa nečesa, da ne bi morda zmagale, ker potem gre pa TVSLO v stečaj…