Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Eltroxin_Glavoboli??!

Eltroxin_Glavoboli??!

Že dober mesec in več jemljem Eltroxin 50mg tablete. Po nasvetu tirologinje jemljem na tešče 1 na dan, čez leto pa spet na pregled. Zadnje čase pa opažam, da imam hude glavobole. Tableta za glavo v takem primeru ne pomaga. Glavobol traja tudi cel ljubi dan. Zanima me ali je možno, da mi glavobole povzročajo tablete. Pred terapijo z Eltroxinom sem imela zelo redko glavobol, pa še takrat je tableta za glavo po 1o minutah že pomagala. Danes se se tabletki Eltroxin izognila in počutim se dobro. Toda ne vem, če sem prav ravnala….Imam zmanjšano delovanje ščitinice in na ta forum se se oglasila med prvimi, ko ste ga odprli, tako da ostalih podrobnosti ne bi ponovno pisala. Prosim za nasvet!

Meni se zdi eno leto do testiranja tako grozljivo dolgo obdobje. Če je glavobol ponehal, ko si bila brez Eltroxina, bi lahko bila tvoja doza tudi previsoka. Ni pa nujno. Brez testa lahko samo filozofiramo. Jaz bi se na tvojem mestu najprej prepričala, če imam kakšen simptom hipertiroze in šla malo na preiskave. Tudi samoplačniško, če ne gre drugače. Bolje kot do konca leta prenašati bolečine. TSH test na primer stane skupaj z odvzemom krvi manj kot 2.000 SIT. Če hočeš še fT4 in fT3 zraven, dodaš manj kot 3.000 SIT.
Lep pozdrav,

Alenka

Spoštovani!
Kot je navedla že predhodnica, je vseeno možno, da je predpisani odmerek previsok (glavobol je namreč eden izmed možnih strankih učinkov pri previsokem odmerjanju). Priporočam ponovno določitev TSH pri izbranem zdravniku. V primeru normalnega izvida ščitničnih hormonov pa je seveda potrebno iskati druge vzroke glavobola.
Pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close