elocom losion
Spoštovani
En mesec in pol uporabljam Elocom losion zaradi izpadanja las po celotnem lasišču. Lasje mi še vedno izpadajo – počasi – več mesecev, mogoče sedaj nekaj % manj. Le tu in tam je vidno nekaj mm novih las.
Ker se bojim, da bi mi dolgotrajna uporaba drugače škodovala, razmišljam, da bi terapijo prekinila.
Zanima me ali je treba prekiniti postopoma ali ne?
V ustnih kotičkih so se mi naredile razpoke, pa me zanima ali je to zaradi Elocoma?
Kaj mi svetujete?
Hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdrav!
En mesec in pol je dovolj, prekinite. Spremembe okrog ust s tem nimajo povezave.
POtrebno bo razmišljati o vzrokih in temu primerno terapiji za izpadanje las. Dermatolog?
Lp
Zaradi predolgih čakalnih vrst na napotnico sem bila najprej pri enem privat dermatologu, ki mi je predpisal 3-4 mesece mazanje z Elocomom.
Nato sem šla k drugemu, kjer je bilo možno opraviti biopsij lasišča, katerega izvide opravljajo v tujini
Izvid:
The eipdermis shows a regular differentiation. The uppermost dermal tissue shows collagen bundles parallely arranged to the epidermal surface. There is also a sparse perivascular infiltrate consisting of lymphocytes. One can find some homogenized collagen tissue around the hair folliculosebaccequs units. Neutrophils are not enlarged in size or number.
Lahko dodam še to, da imam kronično vnetje ščitnice, vendar so bili hormoni še vedno v meji normale.
Vesela bi bila vašega mnenja in nasveta.
Izvid histologije ni pokazal ničesar , nobene smeri bolezni, čudim se zakaj v tujini, ker imamo pri nas dobre patologe.
Slika bolezni in potek je pomembno, da se odloči dermatolog za smer preiskav, ozadja ali poizkusa terapije, torej je vsaj smer pomembna, pri izbiri zdravljenja.
Lp
Biopsijo sem opravila pri privat dermatologu doma, kateri pošilja vzorce v tujino. Sem hotela to opraviti na Dermatologški kliniki, pa mi je dermatologinja, ki tam dela in sem bila pri njej tudi privat, rekla, da bom čakala na to preiskavo prib. 8 mesecev. Zato sem iskala drugo varianto, žal sem morala, kljub nizkim dohodkom, plačati.
Tudi sedaj, kljub napotnici, še vedno čakam v vrsti na dermatologa v okviru zdravstvenih pravic, pa imam datum šele v drugi polovici januarja, čeprav imam napotnico pod hitro. Ker živim v bolj oddaljenem kraju od centra, mi je ta dermatolog najbližji.
Ker imam kronično vnetje ščitnice, me zanima ali to lahko, kljub temu, da so hormoni še normalni (samo T4 je bil min. pod normalo), to vpliva na izpadanje las?
Elocom sem po vašem nasvetu opustila, ne vem pa kaj v tem trenutku narediti.
hvala
Pozdrav!
Ureditev ščitnice je kar pomembna, dodajanje vitaminov in mineralov npr 1 tableta 3 mesece, če gre za izpadanje po moškem tipu( čeni predel, teme) – potem je svetovano obiskati endokrinologa…. Toliko lahko na podlagi opisanega.
Lp