Eliquis
Spostovani!
pred enim mesecom, mi je bila ze drugic diagnosticirana GVT desne goleni (prvic l 2001 ob jemanju KT). Od leta 2020 se mi pojavljajo epizode tromboflebitisa. Kakorkoli; sem na terapiji z Eliquis 2x dnevno po 5mg. Predvcerajsnjem sem dobila M, ki je zelo mocna. Krvavim na polno ze 3dni, sem vrtoglava in imam migreno (pojavlja se dostikrat ob M). V antigoagulacijski amb so mi dejali, da lahko proti bolecinam vzamem Analgin, vendar se nekako ne upam, ker sem nagnjena k alergijam. Poizkusam pretrpeti z veliko tekocine. Moje vpr. Koliko so tako mocne M se normalne, ob prej omenjeni terapiji in kdaj je potreben pregled pri dr? Naj povem, da sem stara 42let, z rednimi normalnimi M (cikel je na 25-28 dni, traja priblizno 7dni). In ali imate kakrsen koli nasvet, kako si pomagati?
Lp; Ana
Spoštovani,
če je tako močna M nastopila prvič, verjetno ne bo posebnih posledic, razen, če bi trajala več kot 8 dni. Če bi se takšne M ponavljale, pa bi bilo vredno razmisliti o kakšnem sredstvu za zmanjševanje zadebeljevanja maternične sluznice. Ker imate po GVT spremenjene vene in se vam pojavljajo flebitisi, KT ne pridejo v poštev. Bi pa v poštev prišel maternični vložek s progestagenskim polnjenjem (Mirena) ali pa, če ste reprodukcijo zaključili, bi se lahko dogovorili za ablacijo endometrija (odstranitev maternične sluznice) in se potem tako močne M ne bi več dogajale.