Elevit pronatal in prebavne motnje?
Ali je katera že imela prebavne motnje ob jemanju Elevit Pronatal vitaminov? Po treh tednih rednega jemanja sem dobila drisko, pa ne vem ali so krivi vitamini – menda je lahko stranski učinek ali je kaj drugega. Čudi me, da do zdaj ni bilo nič narobe. Ne vem ali lahko vzamem Linex ali oglje? Upam, da ni kaj drugega narobe. Noseča sem dobrih 12t.
Hvala za odgovore.
Sama sem na začetku jemala elevit in mi je bilo zelo slabo – ali zaradi tablet ali zaradi same nosečnosti ne vem.
Če imaš drisko ti predlagam prolife ampule, ki se dobijo v lekarni. To pij nekaj dni pa se ti bo prebava uredila. Tudi linex lahko vzameš saj ne gre za drugo kot mlečnokislinske bakterije.
mislim da lahko tako medicinsko oglje kot linex in pro life, da pa boš prepričana raje preden kupiš vprašaj v lekarni ali pokliči svojo zdravnico.
glede hrane pa poskusi z kuhanim rižem, črno čokolado, bobi palčkami in prepečencem, prežganka (klasična hrana proti driski)- če so težave prehodnega značaja bo pomagalo. mislim da lahko spiješ tudi čaj iz suhih borovnic.