Elektrika v hiši
Pozdravljeni,
gradimo hiško, bivalno caa 200 m2, smo pa se zaustavili ob električarju, ki nam je sprva povedal da bo elektrika v hiški brez štekarjev stala caa 1 mio sit, zdaj pa nam je poslal račun za 600.000 sit, enega za 70.000 smo že plačali, ostalo pa bi naj brez štekarjev stalo še caa 1 mio. Ker to ni v skladu z našim dogovorom me zanima ali kdo ve koliko stane ura električarja oz. koliko ste plačali za elektriko v hiški (brez štekarjev ali tudi z njimi).
Zanima me tudi ali moram plačati ure, ki so v delovnih nalogih navedene, pa delovni nalogi niso podpisani z naše strani?
hvala.
Mene bo prišla elektrika za montažno hišo velikosti 150 m2 okoli 800.000 sit (delo okoli 450.000 in material okoli 350.000 – brez računa). V to je vključen ves material (el. in antenski kabli, UTP, vtičnice, stikala, trafoti za halogenke, varovalke, omarici…). Imam okoli 120 “doz” (stikal, vtičnic…), ne najcenejših, pa tudi ne najdražjih. Ko sem dobil ponudbo v sklopu postavljanja hiše na ključ, je bila ševilka 1,3 mio sit. S tem, da je bila v to ceno zajeta le osnovna razporeditev stikal in vtičnic (po projektu) brez mojih želja in razvoda rač. mreže. Če bi upošteval še to, bi bil predračun še višji.
Lep dan.
Moj električar je za našo novogradnjo računal ponudbo na naslednji način:
material ocena po načrtu: števec, varovalke, omarice, ocena kablov in malega materiala itd.. cena 350.000 SIT z DDV.
Nato je bilo DELO 350.000 SIT. Torej se cena računa material krat 2.
Pri poračunu je bili delo fiksno materail pa je bil kolikor ga je porabil (10 % manj kot v predračunu)
To je ves material razen vtičnic in stikal in vso delo (štemanje, razvodi) razen montaža vtičnic, vključno z ozemljitvijo.
Za montažo vseh vtičnic in stikal je dobil še 50.000 SIT.