električna zobna ščetka
Pozdravljeni!
Zobni fiksni aparat nosim že 2 leti in med tem tudi redno obiskujem zobozdravnika, tako da naj bi bilo z zobmi vse OK. Vseeno pa me je strah, da je kaj narobe in da se bo to videlo šele po odstranitvi. Razmišljam o nakupu električne zobne ščetke in me zanima, kako ortodonti gledate na to? Je električna zobna ščetka veliko boljša od navadne? Zanima me, če je takšna zobna ščetka dovolj dobra: # z oscilirajočo glavo ščetke (60° – oscilacija)
# ca. 3.500 gibov/min
# 3 stopnje delovanja: normalna, nežna in masažna , ali je pri nakupu potrebno biti pozoren na večje število gibov – pri nekaterih sem opazila, da se številka giblje tudi okoli 30000?
Zanima me tudi, ponekod sem slišala, da je po odstanitvi fiksnega aparata potrebno imeti retainer celo življenje. Je to res?
Lepo Vas pozdravljam
Mateja
Spoštovana,
zagotovo vam električna zobna ščetka lahko olajša čiščenje vaših zob, vendar lahko ustrezno higieno vzdržujete tudi z običajnimi ščetkami, če ste le dovolj natančni in dosledni. Prav tako pa je natančnost in doslednost potrebna tudi pri uporabi električne zobne ščetke. Številke, ki jih navajate, težko komentiram, če pa se že odločate za nakup, izberite res kvalitetno ščetko. Saj veste, cena praviloma nikoli ne laže. Srečno!