Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ekvinovarus

ekvinovarus

Leta 95 sem dobila prekrasno hčero Mašo in z njo veliko” problemov”
Maša se je rodila z težko okvaro nogic, ki ji zdravniki rečejo EKVINOVARUS.
Takoj prvi dan po porodu je dobila na obe nogici mavce, ki sva jih morali nato v bolnišnici vsako toliko časa menjavati. To je trajalo kar nekaj časa. Zdravniki ortopedi so se menjavali vsak je povedal svojo skoraj drugačno verzijo kaj narediti, naredili pa so samo toliko, da Maša lahko hodi, sicer po prstih ampak to je bilo za njih dovolj in so naju odslovili. Ker mi ni dalo miru, sem na lastno pobudo zahtevala napotnico za Valdoltro, kjer so mi povedali, da sva eno operacijo že zamudili (delajo jo pri otrocih med sedmim in devetim mes. starosti) in da naj bi drugo naredili šele pri petih letih. Vmes sva poiskali oz. prosili za nasvet še enega zdravnika v Ljubljani, ki naju je najprej okaral kje sva hodili tako dolgo, nato pa naju je naročil na operacijo. Povedal je tudi da operacija ni 100% in da se z rastjo lahko stvari oz nogice vrnejo v prvotno lego oz se poslabšajo.
KAJ NAJ STORIM? ALI NAJ RES OTROKA, KI MI POMENI NAJVEČ NA SVETU
PUSTIM SKOZI VSE TE TRAVME IN BOLEČINE, ČE NI NOBENE GARANCIJE DA BO BOLJE OZ. DA SE NE BO PONOVILO?
Lep pozdrav od obupane matere. Helena .

Draga mamica!

Vem, da si niti predstavljati ne morem kako je biti v vaši koži. Sama imam dva otroka,ki sta hvalabogu zdrava. Poskušala sem razmisliti kaj bi naredila če bi se znašla v taki situaciji in mislim, da bi se odločila za operacijo, če je pač to še edina možnost. Upati je treba, da bo uspelo in da se bo stanje izboljšalo,če se pa ne bo bostev edeli, da ste poskusili dati vse od sebe. Če ne poskusite, vam bo otrok morda to kdaj očital, sploh, če se ne da nič storiti potem, ko otrok že odraste. Saj pravim, ne morem vedeti kako vam je pri srcu, vem pa, da bi za svoje otroke naredila vse, če bi rabili pomoč.
Lepo pozdravljeni pa veliko upanja in sreče

Vem, da ste stopili že do vrste zdravnikov, vendar bi na vašem mestu, preden bi se odločila za karkoli povprašala za nasvet ali mnenje še kakšnega zdravnika.

Pozdravljena!

Vem, da je od te objave minilo že več kot 10 let. Ampak bom vseeno nekaj napisala za ostale starše, ki se šele soočajo s tem problemom.

Zdravljenje ekvinovarusa je tudi v Sloveniji v zadnjih letih napredovalo. Nekaj staršev otrok z ekvinovarusom se nas je povezalo in naredili smo spletno stran http://www.ekvinovarus.si.

Najdete pa nas tudi na facebooku – Ekvinovarus Slovenija.

Starši si med seboj pomagamo z izkušnjami in podpiramo drug drugega v težkih trenutkih.

Lp

New Report

Close