Najdi forum

ekszenzijski vzorec

Spoštovani,

pri svoji 5,5m hčerkici ugotavljam, da kaže znake ekstenzijskega vzorca. Če jo držim v legi lupinice protestira in izteguje glavico navzad ter izboči trebuh. Ko leži na trebuhu večkrat roke pokrči ob trup in jih drži v zraku, ko pa se nasloni na roki in ju popolnoma iztegne, drži dlani pokrčeni v pest.Ko ji postavim igračko pred njo, rokici lepo iztegne, vendar opažam, da lažje iztegne desno kakor pa levo rokico, ki je vedno nekoliko pokrčena.Zaenkrat se za obrniti samo iz hrbta na trebuh in ko se prevali na bok, ne opažam, da bi glavica in ramena zaostajali pri obratu. Ude ima večkrat ‘trde’ in jih kar težko zrahljam. No, ker imamo pregled pri pediatrinji šele 10. 2., me zanima, ali bi mi lahko svetovali nekaj osnovnih vaj, da bi jih izvajali do takrat in s tem omilili njene težave.

Najlepša hvala in lep dan želim.

Pozdravljeni 1

Handling s takimi otroci ni enostaven in se ga ne da opisati na forumu. Svetujem vam, da obiščete fizioterapevta, ki vas ga bo z veseljem naučil.

pozdravljeni
moj 6 messečni otrok je od 5 meseca naprej pričel pri polaganju na trebuh zategovati ročice nazaj, pričel je plavati. trudimo se izvajati pravilni handling z otrokom vendar pojav ne izzveni. njegova pediatrinja pravi da je z njim vse vredu in da ga ne bo mučila z razvojno ambulanto. mene pa stvar vseeno zelo skrbi saj se bojim ,da bo imel kakšne posledice v kasnejšem motoričnem razvoju, pri plazenju ali hoji,
mi lahko posredujete kakšne vaje, kako in kako pogpsto se v tem primeru izvajajo z otrokom saj zgleda do razvojne ne bova prišla. ali pa mi lahko posredujete informacijo ali v pomurju ali podravju obstaja kakšna registrirana samoplačniška fizioterapevtka-terapevt.
najlepše se zahvaljujem in vas pozdravljam
nata

Pozdravljeni!

Svetujem vam, da pokličete Tamaro Ažman, ki se ukvarja z dojenčki v Ljubljani in vam bo znala svetovati na koga v Pomurju se obrnite.

New Report

Close