Pozdravljeni,
Imam ogromne tezave z napihnjenostjo v trebuhu. Priblizno 3 leta nazaj so mi na podlagi vzorca blata diagnosticirali kandido 3 stopnje. Kandido sem nekako umiril in sem napihnjenost nekako kontroliral s pitjem tople vode in cajev, nekako mi je bilo s tem lazje.
Zdaj ze teden dva imam ponovno tezave, da mi topli caji ne pomagajo nic. Ce spijem samo polovico kozarca vode sem v 15 sekundah v celoti napihnjen od zraka tudi ce sem bil prej minimalno napihnjen. Podobno z vodo je bilo tudi prej ampak ne v taki meri kot zdaj. Problem je tudi v tem, da imam zdaj tudi bolecine v desnem delu abdomena, se posebej, ko sem zelo napihnjen. Tudi zbudim se vsako jutro z napihnjenim trebuhom. Poskusil sem s kvalitetnimi probiotiki, ne pomaga. Ultrazvok sem imel decembra, zdravnik ni opazil nic posebnega razen velike kolicine zraka ze takrat.
Lepo prosim za nasvet. Hvala vnaprej.
Spoštovani,
Napihnjenost je pogost problem v današnjem času. Vzrokov za te težave je veliko. V priloženem linku najdete malo daljši opis vzrokov napihnjenosti:
http://www.doktor24.si/revija-doktor/zdravniki-pisejo/469-napihnjenost-bolecine-v-trebuhu-in-vetrovi
Vsekakor je pomembno izključiti bolezni zgornjih prebavil in možne intolerance (laktozna, glutenska..). Prehranjujte se počasi, hrano dobro prežvečite in sesekljajte.
Telovadba, zadosti tekočin in vlaknin v prehrani v kombinaciji s probiotiki pogosto zmanjšajo težave. Ni pa univerzalnega “recepta”.
Lp