Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Ekstremna napihnjenost

Ekstremna napihnjenost

Pozdravljeni,

Imam ogromne tezave z napihnjenostjo v trebuhu. Priblizno 3 leta nazaj so mi na podlagi vzorca blata diagnosticirali kandido 3 stopnje. Kandido sem nekako umiril in sem napihnjenost nekako kontroliral s pitjem tople vode in cajev, nekako mi je bilo s tem lazje.

Zdaj ze teden dva imam ponovno tezave, da mi topli caji ne pomagajo nic. Ce spijem samo polovico kozarca vode sem v 15 sekundah v celoti napihnjen od zraka tudi ce sem bil prej minimalno napihnjen. Podobno z vodo je bilo tudi prej ampak ne v taki meri kot zdaj. Problem je tudi v tem, da imam zdaj tudi bolecine v desnem delu abdomena, se posebej, ko sem zelo napihnjen. Tudi zbudim se vsako jutro z napihnjenim trebuhom. Poskusil sem s kvalitetnimi probiotiki, ne pomaga. Ultrazvok sem imel decembra, zdravnik ni opazil nic posebnega razen velike kolicine zraka ze takrat.

Lepo prosim za nasvet. Hvala vnaprej.

Spoštovani,

Napihnjenost je pogost problem v današnjem času. Vzrokov za te težave je veliko. V priloženem linku najdete malo daljši opis vzrokov napihnjenosti:

http://www.doktor24.si/revija-doktor/zdravniki-pisejo/469-napihnjenost-bolecine-v-trebuhu-in-vetrovi

Vsekakor je pomembno izključiti bolezni zgornjih prebavil in možne intolerance (laktozna, glutenska..). Prehranjujte se počasi, hrano dobro prežvečite in sesekljajte.
Telovadba, zadosti tekočin in vlaknin v prehrani v kombinaciji s probiotiki pogosto zmanjšajo težave. Ni pa univerzalnega “recepta”.
Lp

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close