Ekstrakcija stiric
Pozdravljeni.
Pred 18 dnevi sem imela opravljeno ekstrakcijo levih dveh stiric. Po opravljeni ekstrakciji, je rana v spodnji celjustnici vsakodnevno krvavela, kljub najmanjsim premikom (npr. pritisk notranje strani licnice ob dlesen). Ker se mi je vse skupaj zdelo cudno sem se vceraj odpravila v dezurno ambulanto, kjer mi je zdravnica rano ocistila. Povedala je, da sicer vnetja ni videti, da je pa bila rana (po skoraj treh tednih!) zaceljena skoraj da nic. Naj povem, da se mi je krvni strdek po puljenju lepo ustvaril, bolecin zaenkrat nimam, le na case obcutim pulzirajoc obcutek na mestu ekstrakcije. Kaj to pomeni? Se je po ciscenju rane celjenje zacelo od zacetka? Ali me mora spet skrbeti suho vnetje kosti? Zakaj se mi po treh tednih rana skoraj da ni zacelila? Ekstrakcija je bila sicer kar dolga (50min za oba zoba), imela sem precej “razorano” dlesen okoli teh dveh zob. Poudarjam, da ze tri tedne nisem sportno aktivna, ne kadim, ne pijem alkohola, jem na zdravi strani, zobe si redno cistim, skratka vse delam “po pravilih” in sem zato ze malo obupama, saj temu ni videti konca.
Hvala.
Spoštovani,
vsekakor je prav, da ste obiskali ambulanto. Tako dolgo krvavenje po ekstrakciji ni normalno. Tudi sicer morajo neprijetni občutki in težave v nekaj dneh izzveneti. Če imate še vedno težave ali vas karkoli skrbi, pokličite v ambulanto in opišite svoje stanje. Strokovno osebje bo ocenilo, ali je potreben obisk ambulante, in vam ustrezno svetovalo. Srečno!