Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija ekstenzijski vzorec

ekstenzijski vzorec

Spoštovani!

Enkrat sem se že obrnila na Vas v zvezi s tiščanjem pestk pri našem dojenčku. Poslali Ste mi nekaj literature o handlingu, ki sva ga takoj začela prakticirati. Sedaj je star 5.5 meseca in je stanje s pestkami dosti boljše, vendar še zdaleč ne dobro. Na posvetovalnici je pediatrinja rekla, da ima blag ekstenzijski vzorec in da bova morala obiskovati telovadbo za mamice z dojenčki. Tam sem tudi imela priliko videti nekaj njegovih vrstnikov in opazila da je naš fantek očitno z razvojem malo zadaj, saj so se vrstniki že kar poskušali postavljati na roke in se plaziti, medtem ko se naš niti na trebušček še ne obrne. Drugače igračke lepo prime, ko leži na hrbtu se steguje za obešenimi igračkami, ki jih prime in tudi že preprijema iz ene v drugo rokico. Obrača se na oba boka, na trebušček pa mu je ratalo samo enkrat. Težava je le, da kadar ga nosim, poskuša potegniti rokice v pestko in komolce nazaj ter kadar pase kravice včasih (ne vedno) izgleda kot bi hotl plavati. Kadar pase kravice se mi včasih zdi tudi, da visi malo v desno.
Na telovadbi je sestra, ki vodi rekla, da naj ga nosimo v položaju lupinice (kar že dolgo tudi delava), vendar ni pokazala nobene druge vaje, ki bi odpravljala ekstenzijski vzorec. Zanima me, ali bi morala pediatrinjo prositi za napotnico v razvojno ambulanto (posvetovalnico imava 4.11)? Zanima me tudi, ali lahko dolgotrajno nošenje v položaju lupinice slabo vpliva na njegov hrbet? Saj, kolikor vem, odsvetujejo položaj lupinice za več kot 1 uro dnevo…Ali je isto če ga položim v avtosedež (lupinico), saj je za nošenje fant že precej težak?

Najlepša hvala za odgovor.

Verjetno bi bilo bolje, da otroka vidi tudi nevrofizioterapevtka, ki bi vam svetovala, kako naprej. Razvojna sicer načeloma da, vendar je vprašanje tudi zapolnjenost, kajti take male nepravilnosti ne potrebujejo razvojne obravnave, drugače pa se do nevrofizioterapevta ne pride, žal.
Pestovanje v tej starosti izključno tako, kot je tudi opisano v zloženki IVZ med pripetimii temami.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close