Ekcem neznanega izvora
Pred nekaj dnevi se mi je ne celotnem delu trupa:
-celotni sprednji del od pasu navzgor, prsi spodnji del(nad prsmi NE), pazduha
-po hrbtu v višini ledij ,pretežno samo stransko(višje ne),do lopatic
pojavil alergijski izpuščaj, kot alergija na sonce ki sem jo kdaj pa kdaj imela poleti. Ker vse skupaj ni popolnoma nič srbelo, so se določeni izpuščaji z drgnjenjem (pazduha,prsi ob nedrčku), zravnali v veliko površino, ki pa še vedno ni srbela.Vsak dan vzamem Claritin 1 tbl, mažem z fenistil gelom, Zdi se mi da se stanje malce umiri v dopoldanskem času,polpoldan pa je celotno področje še bolj prizadeto.
Moram navesti, da se je celotna problematika začela tisti dan ko sem dobila virozo(?) želodčno-črevesne oblike ,cel dan bruhala in še naslednji dan z bolečinami v glavi in sklepih, popolnoma brez moči poležavala v postelji.
Prizadetaa površina se ne širi, se pa dejansko klub vsej (mislim da) ustrezni terapiji ne premakne z mrtve točke. Z izločevanjem hrane poskušam najti alergen…pa mi ne uspe.
Kaj mi svetujete? Razen obiska pri dermatologu?
Lep pozdrav
Zlatka
Moja triletnica ima podobno stvar tudi že drugič (prvič pri 13 mesecih). Samo da je prvič ni srbelo, sedaj pa jo. Prvič so jo dali na alergološke teste (10 alergenov), ki pa so bili negativni in opozorili so me, da je lahko posledica viroze in da izpuščaj običajno izgine v 6 do 8 tednih. Lahko potrdim, da je res izginil točno v 8 tednih od takrat ko se je pojavil. Te izpuščaji so res čisto drugačni od tistih, ki jih ima deklica zaradi AD (ampak to rundo jo res zelo srbijo). Po tvojem opisu bi tudi sama sklepala, da so izpuščaji posledica viroze in po moji izkušnji zelo dolgo traja da izginejo. Nam je pediatrinja svetovala, naj prizadeto kožo čimmanj močimo in kot običajno negujemo s kremo z olivnim oljem.
Srečno!
M.
Zdaj se ponovno javljam. Celotno prizadeto območje je še vedno pordelo v izboklinah…nekatere površine se sušijo. Zjutraj je vse neopazno.
Še isti dan ko sem se javila tukaj, sem zvečer odšla k dežurnemu zdravniku ki ki je dal eno injekcijo medrola in en tavegil…stanje se je umirilo za točno 24 ur…
sedaj jemljem Zyrtec dnevno 1 tbl…z izločevanjem hrane ni bilo nič. Če sem kaj jedla,se je stanje poslabšalo v večernjih urah. Če nisem nič jedlam je bilo isto.
Ali obstaja možnost da na celotno situacijo vpliva še jemanje kontraceptiva Diane35 ? Glede na to da je to tudi terapija za nečisto kožo?
Če je biul izpuščaj resnično posledica viroze,potem menim da so tvoje izkušnje pri tvoji hčerki (1 missy), da bo prizadetost kože odpravljena nekje v 8 tednih popolnoma pravilna.
Imam pa še eno vprašanje za strokovnjaka.
Vsi izpuščaji in celotno prizadeto okolje je v fazi sušenja. Glede na to da sem že leta in leta redna obiskovalka savne, ali lahko sedaj grem v savno?
Ali bo stanje samo poslabšano?
Lep pozdrav!