Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Ehokardiogram

Ehokardiogram

Spoštovani!

Že dolgo me mučijo ektrasistole in sem končno šla na pregled (ultrazvok srca in Holter). Kardiolog je rekel, da sem popolnoma zdrava in da so ekstrasistole prisotne zaradi psihičnih vzrokov. “Kar pozabite”, mi je povedal.

Danes sem dobila izvide in piše:

“Sprednji listič mitralne zaklopke je rahlo zadebeljen, na lističu ni prolapsa, prisotna pa je blaga insuficienca”.

Ko sem videla besedo “insuficienca” me je panika zgrabila. A sem zares “zdrava” oseba?

Hvala v naprej za odgovor!

Izgleda, da imate nekoliko ošibelo delovanje ene zaklopke (mitralne zaklopke), ki je lahko “kriva”, da nekoliko zastaja kri in,da se ob naporih prehitro zadihate. Če je tako, poiisvetujte sen z izbranim zdravnikom, da vam, po potrebi, predpiše ustrezna zdravila

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Izgleda, da imate nekoliko ošibelo delovanje ene zaklopke (mitralne zaklopke), ki je lahko “kriva”, da nekoliko zastaja kri in,da se ob naporih prehitro zadihate. Če je tako, posvetujte se z izbranim zdravnikom, da vam, po potrebi, predpiše ustrezna zdravila

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close