Najdi forum

Danes sem malo žalostna.Nič hujšega in bo bolje. Jutri imam rojstni dan in nič kaj se ga ne veselim.
Letos pa res ne. Upam, da mi ne bo prišel noben voščit, ker nimam denarja, da bi goste pogostila.
Ne morem si privoščit kupovat salam ali sestavin za kakšno pecivo spečt ali kupljene pijače.
Bom nekaj ščarala npr skuhala čaj in potem led noter…
Samo ta beden občutek, ko ne moreš ponudit in mogoče izpadeš kot slab gostitelj. Saj vem , da noben ne pride samo jest in da mi pridejo voščit, ker me imajo radi.
Eh malo sem se spihala…

ne moreš speči niti rolade z marmelado?
mislim, tistih pet jajc, pa malo cukra, moke in marmelade tudi ne moreš riskirat? saj rum in vanili lahko tudi preskočiš….

5 jajc
10 žlic sladkorja
1 vanili
1 žlica ruma

To mešaš 10 minut na največji hitrosti, nato previdno vmešaš (na 1 stopnji električnega mešalca) 10 žlic gladke moke z ½ do 1 pecilnim praškom.
Pečeš 10 minut na 200 st. celzija.

Ti pa nisi čisto pravi dvojček. Dvojčki so bolj iznajdljivi.

Joj, saj ne rabiš praznovat RD če nočeš.

Če pa eni vseeno pridejo, pa ne čakaj doma obiske pa je. Si kao zasedena:)
lp

Vsako leto mi voščijo. Ne morm kar ignorirat rojstnega dne.Kako se pa znajdejo pravi dvojčki?

Izberi kraj za piknik povabi ljudi in jim hkrati povej da naj s sabo prinesejo hrano in pijačo, da daril pa ne sprejemaš! Tako se boste najedli in napili, ti boš brez stroškov, pa še fino bo… Če koga zanima zakj tako praznovanje mu lepo poveš da bi rada praznovala vendar nimaš denarja za pogostitev in bo zate največje darilo da pridejo brez darila ampak s tistim kar bodo pač pojedli in popili…

Pa ja, ne rabiš delat narezkov in podobnega . . . eno roladico spečeš al pa kako biskvitno pecivo in kavica, to je čisto dovolj! Tudi sama imam rd naslednji teden in nimam namena prirejat piknikov in zabave, tako kot so navajeni . . . spekla bom pecivo, skuhala kavico in vinček bo na mrzlem, če mi pride kdo čestitat, ekstra vabila pa ne bom nikogar;)

Pa vse najboljše;)

ina.

To s čajem je uredu. Kozarec okrasiš s sladkorno obrobo in ga daš na hladno v skrinjo. obroba: okrog in krog z limono in nato narahlo v sladkor. V skrinjo daš zato, da so res hladni.
Zuker, moko in jajca imaš, ane. Rabiš še pecilni prašek. Narediš pito z jabolki (2 jabolka zadostuje). Gostom poveš, da imaš raje manj obloženo pito.
Kupi listnato testo. Narediš jabolčni štrudel (testo, maslo, sladkor, jaboka) in iz druge polovice slano pecivo (narežeš na trakce, jih zviješ, da niso ravni in spečeš.)
Če ti peka ne rata poveš po pravici, dvojčki ne ovinkarijo. Tudi to o denarju, da si čist suha in boš videla, da ti nihče ne bo zameril. Samo ne skrivaj se in in ne izmotavaj. Bodi iskrena, kot si bila pred nami.

ti ljudje te imajo radi in če jimnarediš kavico, čaj in sok pa mogoče še kakšno dobroto, ki jo predlagajo predhodniki bodo zadovoljni, ti pa tudi. Ko sem imela včasih rojstni dan sem prejela veliko čestitk, danes ko vsi hitijo-hitimo pa samo od moje družine in parih prijateljev. Sem pa brezposelna in te razumem.

Poglej na zadevo z druge strani. Kako žalostno bi bilo, če bi imela dovolj hrane, pa ne prijateljev, ki bi ti prišli voščit. Skuhaj jim kavo, pa ene piškotke kupi za zraven in je čisto dovolj. Ali pa sladoled in narediš ledeno kavo.

Tudi jaz sem te dni imela rojstni dan. S praznovanji se ne obremenjujem. TUdi mi ne pride nihče domov voščit, ker jih nisem tako navadila. Praznujem pa ne, ker mi to ni všeč. Vedno rečem, da plačam ogromno, samo da mi ni treba biti zraven. Pa se nekako ne strinjajo. Pol jim pa nič ne pripravim. Tako.

O super hvala vam punce.
Sem vesela vaših nasvetov in mislim, da bo lepo jutri.
Z malo sestavinami se, da ščarat marsikaj dobrega in zanimivega.
Prej sem bila samo tako zagrenjena in žalostna, da nisem tega videla.
Še enkrat hvala.

dovoli, da te vprašam, koliko eur bi lahko žrtvovala za jutrišnji dan? morda samo še skromen nasvet, če smem: poleg rolade z marmelado, ki bi lahko bila res fina in poceni rešitev, če želiš postreči še s čim slanim, podobnim prigrizku, ti svetujem kak namaz. V hoferju ali lidlu kupi 2 ali 3 škatlice sirnega namaza (to bi bilo okoli 2,50 eur) in dve konzervi tune (1,50 eur), zmiksaj skupaj, razdeli na dva dela. en naj bo tak bolj osnoven, v drugega dodaj kako ostro papriko, žlico tabasca, kako kislo kumarico in ponovno zmiksaj. v hoferju ali lidlu kupi škatlo grisinov, vtakni jih v visoke ozke kozarce in ponudi tunin namaz v skledicah. poleg pa čaj s kockami ledu, limonado, kavo.

Ljudje smo se preprosto navadili na pretiravanje pri praznovanjih in iskreno ti povem, da se mi največkrat odvali skala s srca, ko pridemo kam na obisk in gostitelji ne pripravijo nič posebnega. nazadnje smo se tako razveselili, ko smo prišli na obisk in je prijateljica dala na mizo sveže pečen domači kruh z rožmarinom in malo stekleničko olivnega olja. Ma lepše kot s prijatelji lomit sveži kruh, ga ni čez to!

Vse najboljše ti želim, z upanjem, da ti bo v življenju kmalu lepše postlano!

Lej, če bi jaz bila tvoja prijateljica, če bi prišla na obisk, da ti voščim, ti ne bi čisto nič zamerila, če mi ne bi ponudila nič drugega kot čaj. Ne bi ti zamerila, če bi se valjala v denarju. Če pa bi kot prijateljica vedela, da si v stisku, pa sploh ne. Bi pa mogoče zato sama prinesla kaj za posladkat. In res je, kar je napisala ena zgoraj. Premnogim se je čisto zmešalo do teh pogostitev in hrane, eno samo pretiravanje.

Njam 🙂

kaj pa rogljički?

iz kilo moke jih dobiš 3 pekače. (moka, kvasec, malo olja, da je testo boljše) niti jajca ne rabiš.

pa narediš slane in po vrhu potrosiš kakšna semena, če jih imaš doma.

Lahko jih v nekaj zaviješ tudi po košček čokolade – ti so najboljši topli za h kavi, ko je čokolada v njih še tekoča….

New Report

Close