eglonyl
Pozdravljeni!
5 let sem na Paroxatu 20mg. Vsak dan vzamem 1 tableto zjutraj in eno zvecer. Torej 40 mg. Sedaj,ker zelim v prihodnjosti zanositi,mi je zdravnica predpisala Asentro. Pocasi bom znizevala Paroxat in socasno uvajala Asentro. Zanima me koliko tablet Asentre, ko bom cez cas samo na Asentri, bi morala dnevno vzeti,da bi bilo isto kot sedaj,ko vzamem dnevno 2 tableti Paroxata. Prosim za odgovor.
Pozdravljena!
Obe zdravili sodita v skupino antidepresivov, čeprav vsebujeta različni učinkovini. Že dejstvo, da vam je zdravnica predpisala drugo zdravilo v času nosečnosti, pove, da imata zdravili različne lastnosti.
Odmerjanje zdravil je lahko pri istem zdravilu a pri različnih ljudeh različno, zato je teoretično določanje odmerka neprimerno.
Z ozirom na to, da je bil vaš odmerek zdravila Paroxat 40 mg na dan, kar je začetni odmerek pri odraslih bolnikih, je sklepati, da bo tudi pri zdravilu Asentra zadostoval začetni odmerek 50 mg na dan.
Sicer pa vam je zdravnica zagotovo predpisala tudi odmerek. Svetujem vam, da se držite njenega navodila, v primeru pa, da odmerek ne bo zadostoval, pa se vsekakor posvetujte z njo.
Nada Irgolič, mag. farm., spec.
Forum je zaprt za komentiranje.