Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja egipt – alergija na sonce

egipt – alergija na sonce

dober dan,

nekaj linkov spodaj ste odgovarjali glede popotniške lekarne za egipt, zato o tem ne bi še enkrat. me pa zanima sledeče: lani sem prvič v življenju dobila na morju alergijo na sonce (in morje in…). sem zelo bele polti, ampak ponavadi je bila samo rdečica, tokrat pa ti mehurji. dobila sem claritin tablete in eno mazilo.. konec aprila odhajam za 10 dni v egipt. zanima me, koliko prej naj začnem jemati tablete, katere tablete in ali naj jih sploh? naj nekajkrat prej obiščem solarij? res ne bi rada imela pokvarjenega dopusta. hvala in lep dan

Spoštovani,

vaša reakcija na sončenje lani, bi bila lahko posledica samo hudih sončnih opeklin, lahko je šlo za kombinacijo sončne opekline in alergije.
Kot sami navajate, imate svetlo, občutljivo polt. Svetujem vam, da se izogibate sonca oz. sončenja med 10. in 15 uro. Če to ni možno, na plaži nosite majico in uporabljajte kremo za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem. (Tanka oblačila imajo podoben učinek kot krema za sončenje z zaščitinim faktorjem prbližno 15). Kreme z visokim zaščitinim faktorjem (30 do 60) dobite v lekarni. (Pozor:tudi na kreme imate lahko alergijo..)

Na voljo je veliko zdravil proti alergiji. Nekatera lahko sami kupite v lekarni npr Claritine, druga npr. Flonidan, Aerius ipd vam predpiše izbrani zdravnik.
Zdravila proti alergiji pričnete jemati, ko boste na soncu oz. v stiku s potencialnim alergenom. S terapijo ni potrebno pričeti prej, ker antialergiki delujejo dovolj hitro.

Želim vam prijetno potovanje,

Eva

Eva Grilc

New Report

Close