Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina efloran – stranski učinki

efloran – stranski učinki

Pozdravljeni,

po tretji in četrti tableti eflorana čutim omotičnost, vrtoglavico in slabost. Tablete sem dobila po operaciji hemoroidov. Če sem prav razumela, so namenjene preprečevanju okužbe. Bi bilo zelo narobe, če prekinem z jemanjem?

Spoštovani!

Nekaj zaščite ste že dobili s temi 4 tabletami. V primeru vročine, večjih bolečin, pa se takoj oglasite pri zdravniku za druge antibiotike.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšla je zbirka treh priročnikov z navodili za bolnike. Vprašajte vašega zdravnika, če jo že ima, da vam lahko natisne navodilo za vaše zdravstvene težave http://www.drmed.org/index.php?k=4&n=551.

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala lepa za hiter odgovor.
Ali se lahko težave ob naslednji tableti še stopnjujejo?
V ustih imam grozen okus in tako suho grlo, da imam občutek, da sploh ne bom uspela požreti sline.
Kaj pa je alternativa efloranu?

Spoštovani!

Spominja na želodčno reakcijo na zdravila, zato bi se z jemanjem zdravil težave le delno stopnjevale. Klimicin pokrije podoben spekter kot efloran.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani
Dne 29.03. mi je doktor z metodo zavezovanja odstranil hemeroid. Hemeroid bo odmrl v petih do šestih dneh. Doktor mi je predpisal efloran. Po posegu nimam nikakršnih polečin. Ker sem pozabil vprašati me zanima, če je nujno jemati efloran. Pred leti sem imel že dva hujša operativna posega v zadnjem delu debelega črevesa, pa nisem jemal tablet ampak sem uporabljal kremo faktu.

hvala za odgovor
Drago

Spoštovani!

Antibiotik efloran preprečuje možnost infekcije z bakterijami, ki so v tem dela črevesja normlano prisotne in bi ev. ob ranah, ki kljub vsemu nastanejo pri odpadanju hemeroidov, lahko prišle v kri, ali pa lokalno okužile tkivo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close