Efloran
Pozdravljeni g.doktor!
Zaradi svetlorumenega dokaj smrdečega izcedka sem obiskala G. Rekla mi je, da je to neka infekcija nič pa katera. Predvidevam, da je bakterijska okužba!? Pregleda mi ni opravila ali ni potreben pri tej zadevi tudi odvzem brisa?
Predpisala mi je tablete Efloran, ki naj bi jih vzela 5 in še 5 partner.
Zakaj jih mora vzeti tudi partner ?
Kakšne tablete pa so to?
V lekarni so mi rekli, da moram na poln želodec vzeti kar vseh 5 tablet naenkrat !
Ali je to možno, ker navodilih piše 2 zjutraj in 3 popoldan?
Ali morava res vzeti vseh pet naenkrat?
Stranski učinki so pa med drugim slabost na kar me je opozorila tudi farmacevtka.
Hvala Vam za vaš odgovor.
Spoštovani,
glede na barvo in vonj bi lahko sklepal, da gre verjetno res za “anaerobno infekcijo”, kvečjemu mešano. Za to bris vsaj v začetku ni potreben. Če prvi poskus zdravljenja na pamet ne bi bil uspešen pa bo morda res smiselno vzeti bris.
Efloran deluje zelo učinkovito proti anaerobnim bakterijam, partnerju pa jih predpisujemo za vsak slučaj, da vam infekcije ne bi v kratkem prinesel nazaj.
Kako vzeti tablete, 5 skupaj ali z 12 urno razliko 2 + 3 ni bistveno. V primeru 1 boste tablete goltali samo 1x, lahko pa, da vam bo bolj slabo, v 2. primeru boste morali tablete vzeti 2x.
Pozdravljeni,
ginekologinja mi je, zaradi vnetja sečil in možne bakterijske okužbe, po UV pregledu predpisala Efloran.
Naenkrat naj bi vzela 5 tablet, prav tako partner. Problem je da je partner elergičen na penicilin.
Zato me zanima ali je zanj jemanje Eflorana varno oz. ali ga ti tableti vsebujejo?
Če ga, me zanima kateri antibiotik brez penicilina je lahko nadomestilo Efloranu?
Lepa hvala za odgovor in lp.
Spoštovani,
Efloran je kemično metronidazol in s penicillinom nima nobene zveze.
Spoštovani,
žal ne vem, kakšno vnetje vam vaš ginekolog zdravi ampak s 5 tbl. Eflorana naenkrat se v glavnem zdravi infekcijo s spolno prenosnim parazitom trihomonas. Navadna nožnična vnetja oziroma bakterijske vaginoze se zdravi z Efloranom 2x na dan 1 tbl 7 dni. Gyno daktarin se uporablja proti glivam, Amoksiklava pa se za zdravljenje nožničnih vnetij ne uporablja, zato res ne vem, za kaj bi naj pri vas šlo.
V najslabšem primeru boste z Amoksiklavom porušili normalno črevesno floro in v nekaj dneh razvili glivične težave nožnice.
tole je posvetovalni forum in je neprimerno dajati dokončna mnenja ali spreminjati že predpisano zdravljenje. Lahko vam pojasnim kaj se običajno počne ob določenih stanjih, ker ne vem, kaj točno pri vas ginekologinja zdravi, pa ne morem kar posegati v vajin odnos in dajati dokončna mnenja o zdravljenju. Če sem vam spodbudil kakšen dvom v zdravljenje, ga morate razjasniti v komunikaciji z vašo ginekologinjo.
Pozdravljeni.
Danes sem bila pri proktologu, ki mi je opravil plastično ligaturo na notranjem hemeroidu. Za zdravljenje mi je predpisal Efloran- 3 dni na 8ur ena tableta. Sama s tem nimam problemov, vendar ker se s partnerjem trudiva zanosit ne vem ali sem noseča ali ne. Menstruacijo lahko pričakujem šele čez 10dni. Ali je lahko kaj narobe, če sedaj jemljem te tablete.
Hvala.
Spoštovani,
če “ste” noseči, potem je test nosečnosti pozitiven, če je test nosečnosti negativen, pa niste noseči. Tako “simpl” je to. Zarodek, ki potuje po jajcevodu in se bo še vgnezdil v naslednjih dneh, še ni nosečnost in tudi nanj zdravila ne vplivajo. Če torej niste noseči, Efloran ni problem.