Ta tvoj Itak si lahko nekam vtakneš!!! Če že promoviraš prepovedane substance, ki imajo škodljive stranske učinke, vsaj napiši celotno resnico o tem. Morda marsikateri bralec ne ve, da je efedrin amfetamin?! Še malo, pa se bo tu začela razprodaja drog in ukradenih avtoradijev!
Sram te bodi, pa ne samo zaradi promocije EC-ja in podobnih kozlarij, ampak tudi zato ker podtikaš svoj izprijen pogled na šport in zdravje še drugim. Ljudje hitro nasedejo lepim obljubam in hitremu efektu in potem dosti lažje prestopijo mejo med normalnim življenjem in poseganju po prepovedanih snoveh. Ljudje, ki berejo te prispevke, niso profesionalni športniki – ti so dobro plačani za to, da goltajo vse, kar jim “botri” servirajo kot edino možno pot do zmage. Neprofesionalni športniki lahko do svojega cilja pridejo na neškodljiv način. Malo povprašaj svoje starejše kolege, ki veselo preštevajo neobdavčene novce s prodajanjem “malce za mulce”, ki so se pred leti šopali z EC, klenom ipd., kako kaj črevesje pa kako kaj spolna moč…
Jure
Ego mi ne da, da ne bi odgovoril na tako visokoletece moraliziranje.
Jure, ocitno si eden tistih, ki, kot pravi Klemen Klemen, znajo rect le “z mehkih na trde”. Govorim seveda o drogah. Ne govori bedari o “prestopanju meje med normalnim zivljenjem in prepovedanimi substancami”. Tako razmisljanje je za omejene bedake. Vsak dela kar hoce, nihce nikomur ni ukazal naj vzame karkoli. Ce hoce kdorkoli “prestopiti mejo” (zdaj moras samo se rect, da potem ni vec poti nazaj… pa bos pravi svetnik…), naj to naredi z glavo. Kdor ne, je pac bedak.
Ne pravim, naj gremo vsi zdaj ne efedrin pa bomo juhuhu shujsali na hitro (ce je slucajno kdo pomislil od vas tukaj na efedrin – brez stroge stroge diete se lahko poslovite od kakrsnihkoli rezultatov. Tako da ne mislit da je to cudena tabletka na katero ste cakali). Dejstvo je, da efedrin deluje. Dejstvo je, da ni tako skodljiv kot ga hoces prikazati. Dejstvo je, da je sinteticni efedrin prepovedan. In to zato ker ni cisto nedolzen. Ampak (vedno je nek ampak…), ce zadevo znas uporabljati in se vsega lotis z glavo skodljivih stranskih efektov ni! Kdor se takih stvari loti kar tako, v tri krasne, ker mu je “kolega rekel da to deluje” – za takega je skodljivo ze da zjutraj vstane…z ljudmi ki ne uporabljajo glave se itak ne splaca ukvarjat.
Drugi hec je, po tvojem mnenju “izprijen pogled na sport”. Saj tukaj sploh ne gre za sport! Ampak za lastne cilje, lastno telo, lastne zelje. Ce hoce nekdo izoblikovati, spremeniti svoje telo lahko to naredi na zelo zelo zdrav nacin, ki bo trajal dolgo casa, ali pa na krajsi malo-manj-zdrav nacin. Vendar pa ti in tebi podobni pri teh stvareh zelo pretiravate. Malo-manj-zdrav nacin ne pomeni da bos pri 30 dobil raka zaradi efedrina. Ali sinteticnega testoterona. Pomeni da bos MOGOCE zivel le 89 in ne 90 let. Preberi enkrat kaksno od (meni sicer precej neuporabnih in blesavih) revij Jana, Ona, Zdravje in kar je se te solate o prehrani. V vsaki stevilki bo nekaj novega, izjemno zdravega, pravkar odkritega v Svici…ali v ZDA. Vseeno.Ce bos celo zivljenje zivel ‘zdravo’, nic kadil, nic pil, zivel v Alpah in jedel le vegetarijansko prehrano iz rastlin nabranih v tvojem vrticku tik pod vrhom Triglava – resno mislis, da je to kaksna garancija da bos zivel 100 let in ne bos ze pri 30 dobil raka na crevesju? Ali modih? Ali kje drugje. Ali pa sladkorne.
To nima nobenega smisla. Sploh pa te lahko ze jutri povozi avtobus (ceprav je butasto razmisljati na tak nacin). Vsak naj naredi po svoje in sprejme mozne posledice. Pri (pre)velikih kolicinah cesarkoli, so tudi posledice (pre)velike.
To je vse z moje strani. Pa lep pozdrav :)))))))
PS: ce se ne spoznas na anabolicne steroide, prosim ne govori o upadu spolne moci in podobno. Ker to ne drzi. 🙂
Jure Juretu.
Tako mimogrede je efedrin prepovedan kot doping! Logično saj objektivno izboljša fizične in psihične sposobnosti športnika (pravtako kafein – torej iz moralnih razlogov več ne piješ kave?). Po novem prepovedan tudi v prosti prodaji pa čeprav kot izvleček MaHuang-a.
Jaz sem efedrin+kafein uporabljal in ga še uporabljam in ti lahko s prve roke povem o “grozljivih” stranskih efektih. Logično, da tisti, ki mislijo več je boljše, nanje tudi naletijo. Tako mimogrede pa še to, da je efedrin 10x manj potenten pri zviševanju krvnega tlaka kot amfetamini in, da eden od pozitivnih stranskih efektov je rast rjavega maščobnega tkiva, katerega naloga je pretvarjanje kalorij v toploto!
Tisti, ki za hujšanje pojejo 50mg efedrina 3x na dan so logično neumneži – in prav takšni so zaslužni za negativen ugled efedrina!
Za hujšanje brez stranskih efektov se jemlje do 20mg efedrina! V kombinaciji s kafeinom še bolje, čeprav je treba vedeti, da kafein lahko tudi podvoji učinke efedrina, poleg svoje lastne naloge, ki jo ima ob hujšanju (mobilizacija maščob, ohranjanje glikogena … itd).
Jure (j00re)
Hmm. Se mi je zdelo da ‘taprvi’ jure ne more biti isti kot tisti ‘jure’ pri vecini drugih tem. j00re (bom kar tako napisal.. drugace bo cista zmeda:), ocitno se na zadeve spoznas. Bravo. Eden redkih tukaj,ki ve o cem pise. Samo nekaj me bode v oci – ne poznam nikogar ki bi jemal do 20mg efedrina. Tabletke so obicajno 25/200 (E/C). Hec je, da po prvih nekaj “kurah” ne cutis vec tistega efekta. Zato jih veliko potem zvisuje dozo. Na 2,3,4 tablete na dan in podobno. Sicer nekatere studije pravijo, da efedrin enako dobro deluje tudi po nekaj kurah, pri eni tableti, le da se efekta ne cuti (energija, toplota, zivcnost ce ne migas :). Kaj mislis ti? Ne vem kolikokrat si ze hujsal z efedrinom…
Lep pozdrav! 🙂
Prvič sem uporabljal (že pred leti) HerbaFuel potem pa DietFuel (oboje od TwinLaba). Tiste kapsule (pravzaprav tri skupaj) vsebujejo 20mg efedrina (MaHuang) in 200mg kafeina (Guarana) in še razne dodatke (recimo hidroksi-citrično kislino, kromov pikolinat …).
V neki študiji so označili kombinacijo 20/200/aspirin (ne vem točno koliko) kot najbolj optimalno za hujšanje. V Flexu je eden zelo obširen članek o doziranju. Če dobesedno povzamem: Svojo “peč” je treba nastaviti na “bake” in ne na “broil”! 20mg efedrina opravi svoje delo – pa čeprav se človek ne počuti “naspidiran” – saj je to stranski efekt, ki se odraža na živčnem sistemu in ne v metabolizmu! Torej, tudi potem, ko se živci navadijo in ko več “ne čutiš” efedrina, še vedno, pravtako, kuriš!
Fatburnerjeva glavna lastnost je termgeneza in ne zviševanje razpoloženja. Ko ti “čutiš”, da si vzel EC pomeni, da čutiš kako vpliva na živce in ne kako vpliva na tvoje maščobne celice. Termogeneza je še vedno prisotna. Pravzaprav bi se moral EC jemati postopoma, da se ravno izogne tem “živčnim” efektom, če je le možno -saj niso nujni spremljevalci termogeneze, kjvečjemu neželjeni stranski učinki!
Večje doze, recimo 50mg, pripomorejo samo k temu, da naviješ svoje živce in metabolizem daleč preko zmožnosti! Po eni strani deluje velika doza efedrina tudi anabolično, vendar potem, ko se substanca izloči iz sistema pusti močno katabolično stanje! Logično! 50mg efedrina in 200 kafeina te tako navije, da treniraš kot “butec” – ampak na koncu je to za telo stres in posledice so enake kot pri t.i. “overtrainingu”.
Jaz navadno uporabljam 25 efedrina in 100 kafeina (efedrin je pakiran posebej v 50mg tabletah in jih pač ne morem deliti bolj fino kot enostavno na pol!). Drugače pa po izkušnjah mislim, da so bili fatburnerji kot DietFuel (20/200) bolj učinkoviti za hujšanje in tudi bolj zdravi saj so vsebovali tudi razne minerale, ki se ob EC hitreje izgubljajo (kalcij, kalij) in dodatke kot CitriMax itd..
Povzetek: kombinacija 20 efedrina / 200 kafeina in aspirin (čeprav aspirin po nekaterih podatkih lahko celo kvarljivo deluje) je bila znanstveno spoznana kot najbolj optimalna za izgubljanje maščobe. Razlika je uporabljati tovrstne substance za doping ali za hujšanje.
(Aja, pa še mimogrede tistemu, ki je začel to temo: jemanje kafeina in kreatina skupaj ni priporočljivo, ker si ti dve substanci rahlo nasprotujeta v efektih tako, da bo večina kreatina potencialno obstala v wc-ju.)
Še eno vprašanje:
Jaz sem sedaj dobil toliko informacij o efedrin+kofeinu, da ne vem, na katero se obrniti… Zato prosim zares tiste, ki so imeli izkušnje in to pozitivne, da mi prosim povedo, kako so uporabljali EC. Pa še koliko B je treba zauživati čez dan da ne zapadeš u katabolizem???
Koliko kave čez dan?
Torej, iz lastnih izkušenj ti povem še enkrat:
EC: 20mg efedrina + 200mg kafeina in ne več. Pa čeprav je cel kup “pametnih” ljudi, ki mislijo, da je več pač boljše! Ta kombinacija je za izgubljanje maščobe dokazano optimalna!
BELJAKOVINE: Min. 2g na kg čiste telesne mase – torej, če imaš 100kg potrebuješ cca 200g beljakovin …
… in ogromno vode, saj kafein deluje diuretično – torej odvaja vodo hitreje kot je normalno, kar lahko vodi do mišičnih krčev, utrujenosti …
Jure.
No saj, nekaj takega sem imel v mislih. Vem da namen efedrina ni ‘zvisevanje razpolozenja’ 🙂 Ceprav ga nekateri uporabljajo tudi za to.
Hec fat burnerjev iz Ma Huanga in podobnih zadev je, da vsebujejo naravni efedrin. Danes jih veliko jemlje sinteticnega. Ceprav so razni ThermaProji in podobne zadeve ucinkovite. Samo glede mineralov in elektrolito pa raje vzamem multivitaminski tablet.
Aspirina pa raje ne dajem zraven. Za zelodcno sluznico je dalec od blagodejnega. Sploh z redno uporabo.
Lep pozdrav :))
Ce nisi v dobri kondiciji, raje ne posegaj po efedrinu.In pa se nekaj – potreboval bos precej vec kot 2g/kg beljakovin. Vsaj 3! Minimalno! Ker vseeno moras vnesti nekaj kalorij – vec imas misic, vec kalorij rabis. Na OH med dieto pozabi (oz tam okrog 100g). Drugace je katabolizem prehud, zaradi pomanjkanja kalorij (energije).