EEG preiskava
Pozdravljeni!
Sem nova na forumu, pa nimam še izkušenj, kako naj pišem določenemu zdravniku oz. dobim pravo mnenje. Upam, da bo šlo moje vprašanje na pravi naslov in bomo dobili odgovor.
Moj mož je že leto in pol na bolniški oz. sedaj dela polovični delovni čas.Pa še to je skrajšano na polovico, toliko pač trenutno zmore . Diagnoza ni še dorečena oz. jo mogoče nikoli ne bo. Sum na Hashimotovo encefalopatijo…stanje se je izboljšalo, ni pa še povsem v redu, so prisotni še nekateri simptomi.. ( ne vozi avtomobila več kot par km zaradi bojazni, da zakinka, še je prisotna utrujenost, pojavlja se zaspanost, tako, da pri opravljanju službe ( delo na računalniku) večkrat zakinka oz. mora določen čas prespat, ni taprave koncentracije. Ob utrujenosti oz. razburjenosti se pojavlja otežkočeno govorjenje, pri hoji mu klecnejo noge, kadar se vsede, da malo počiva, se mu v glavi pa pojavi taka zmeda…neznosen pritisk, zvonenje v ušesih in zelo glasno šumenje v ritmu utripanja srca. Tega se skoraj ne da opisat.Pravi, da kot glasen ropot v kakšni tovarni .Pritisk drugače ima dokaj normalen. Trenutno ne jemlje nobenih zdravil, zdravil pa se je pol leta z Medrolom, zadnjih pet let je prejemal tudi Tulip proti zvišanemu holesterolu. Vsi drugi izvidi do normalni, vratne žile, MR…
Na EEG preiskavo( v budnem stanju) svetujejo, da prideš spočit in sproščen. Zanima me ,kaj če bi opravili preiskavo v takem stanju, kot sem ga opisovala prej…kaj aparature pokažejo, kaj bi lahko razbrali iz tega? Vsi izvidi do sedaj so bili normalni, tudi EEG po neprespani noči ( ko je bil še v slabšem stanju kot danes)
Upam, da dobim kak odgovor, mnenje, čene mi pa svetujte, kam se lahko obrnem.
LP, Marija