EDTA
Spoštovani!
Nasedel sem reklami in nabavil dve steklenički kapsul EDTA, zdaj pa jih ne upam jemati, ker sem prebral tudi marsikaj negativnega o izdelku, sicer je od SMARTA, “priznana firma”
Pravijo, da čisti žile. Sam jemljem coaprovel 150, 100 aspirin in sinvacor – interakcija?
Ethylene diamine tetra-acetic acid (EDTA).
Najlepša hvala za odgovor
http://www.pisateljstvo.com
Glede uporabe EDTA v namene, ki jih navajate je pri nas malo znanega. EDTA se v zdravstvene namene uporablja predvsem intravenozno pri zastrupitvah s težkimi kovinami in pri povečani koncentracija kalcija v krvi.
Malo sem preletel forume na to temo in nekateri v Sloveniji to zdravilo uporabljajo in imajo pozitivne izkušnje. Podatkov o stranskih učinkih in interakcijah z drugimi zdravili je zelo malo, ker študije niso bile opravljene. Prav tako ni nobenih podatkov o interakcija z zdravili, ki jih jemljete.
Sam osebno ne poznam nobenega, ki bi jemal to zdravilo. Razumem vašo dilemo, zato bi bil pri jemanju tega zdravila pozoren na kakršnekoli težave, ki bi se tekom jemanja pojavile in takoj prenehal z jemanjem. Vsekakor bi se o jemanju tega zdravila posvetoval še z osebnim zdravnikom.
Lepo pozdravljeni
Dobrodošli v ekipi moderatorjev – želim vam čim več zanimivih vprašanj!
O EDTA sem veliko prebral in se pogovarjal z drugimi terapevti. Oralno jemanje kapsul je neučinkovito, saj je absorbcija sestavin zelo, zelo majhna. Še posebej belgijska in nizozemska podjetja zelo propagirajo EDTA in njegove dobre učinke na razstrupljanje. Pri tem pa “pozabijo” povedati, da je EDTA res učinkovit samo takrat, ko ga uporabimo kot infuzijo.
Druga možnost je EDTA v obliki svečk, čeprav nekateri dvomijo v to in zagovarjajo samo infuzije.
Lep pozdrav,