Ecstasy
Pozdravljeni!
Imam nekaj vprasanj o drogi ectasy,ker res nevem na koga bi se obrnil sem se odlocil,da pisem vam in vas prosim,ce mi bi odgovorili na nekaj vprasanj,ki mi nikakor ne dajo miru!Za odgovore se vam ze vnaprej iskreno zahvaljujem!
No pa zacnimo,obcasno kadim travo,1-3 jointe na mesec,pred priblizno 3meseci sem sel s prijatelji na neko rojstno dnevno zabavo,kjer je bila jasno prisotna tudi droga!
Prijatelji so me povabili na joint,ker si jasno nisem zelel,da bi bil edina trezna oseba na zabavi sem v povabilo privolil in vsi 3je smo se skupaj odpravili z ze zvitim jointom na balkon,ko smo ga skadlili do konca sta me prijatelja vprasala,ce sem kaj drugace zadet kot ponavadi,odvrnil sem,da ne in ju vprasal zakaj me to sprasujeta.Povedala sta mi,da zato ker naj bi v joint zdrobila pol ecstasyja!Jaz sem se zelo prestrasil ker sem ze bral o tem kaksne so lahko posledice te droge,zagrabila me je panika,in ves prestrasen sem se odpravil domov.Od takrat naprej me zelo skrbi,ce bi lahko zaradi tega dobil kaksno poskodbo mozganov…Nikjer ne pise nic o tem kaj lahko povzorcijo hlapi(dim) ecstasyja,se lahko posledice se kaj hujse ali morda ecstasy sploh ne zagori pri taksni temperaturi kakrsna je pri prizganem jointu…
Zelo sem zaskrbljen,zato bi bil zelo hvalezen kakrsnih koli odgovorov o tem!
Hvala in LP
Benjamin
Benjamin, nisem nikakršen strokovnjak, pa vendar sem prebrala da amfetamini v manjšin odmerkih izboljšuejo razpoloženje, občutek ugodja, energijo in budnost. Pri večjih odmerkih, posebej pri intravenoznem uživanju ali v tvojem primeru kajenju, pride droga hitro do možganov in povzroča močno evforijo. Še višji odmerki povzročajo nemir in visoki pripeljejo do hude amfetaminske psihoze, ki je podobna shizofreniji. Koliko je malo in koliko veliko ne vem. Vem le, da se Z DROGO NI ZA HECAT in ne jemlji stvari, če o njenih učinkih nisi prepričan. Čeprav ekstazi baje uživalce redkogdaj zasvoji……..se temu izogni. Ker lahko te ta droga pripelje do druge. Droge nasploh dajejo občutek nagrajevanja in ljudje imamo radi ta občutek. Tako se začne, potem pa nastane problem, ko ne moremo nehati in tudi nagrajevanja ni več, je le obup, ki se ga ne moremo več rešiti. Tudi travce ti ni treba kaditi in fant verjemi mi, faca boš če tega ne boš počel, družba, pa ki to počne, ni nič kaj dobra in si izberi raje boljšo, to si zaslužiš.