Najdi forum

Pozdravljeni!
Imam nekaj vprasanj o drogi ectasy,ker res nevem na koga bi se obrnil sem se odlocil,da pisem vam in vas prosim,ce mi bi odgovorili na nekaj vprasanj,ki mi nikakor ne dajo miru!Za odgovore se vam ze vnaprej iskreno zahvaljujem!
No pa zacnimo,obcasno kadim travo,1-3 jointe na mesec,pred priblizno 3meseci sem sel s prijatelji na neko rojstno dnevno zabavo,kjer je bila jasno prisotna tudi droga!
Prijatelji so me povabili na joint,ker si jasno nisem zelel,da bi bil edina trezna oseba na zabavi sem v povabilo privolil in vsi 3je smo se skupaj odpravili z ze zvitim jointom na balkon,ko smo ga skadlili do konca sta me prijatelja vprasala,ce sem kaj drugace zadet kot ponavadi,odvrnil sem,da ne in ju vprasal zakaj me to sprasujeta.Povedala sta mi,da zato ker naj bi v joint zdrobila pol ecstasyja!Jaz sem se zelo prestrasil ker sem ze bral o tem kaksne so lahko posledice te droge,zagrabila me je panika,in ves prestrasen sem se odpravil domov.Od takrat naprej me zelo skrbi,ce bi lahko zaradi tega dobil kaksno poskodbo mozganov…Nikjer ne pise nic o tem kaj lahko povzorcijo hlapi(dim) ecstasyja,se lahko posledice se kaj hujse ali morda ecstasy sploh ne zagori pri taksni temperaturi kakrsna je pri prizganem jointu…
Zelo sem zaskrbljen,zato bi bil zelo hvalezen kakrsnih koli odgovorov o tem!
Hvala in LP

Prvič slišim, da bi se dalo X-e tudi kaditi. Ti pa priporočam stran: , kjer ti bodo znali iz prve roke povedati ali se imaš česa bati ali ne. Ampak če mene vprašaš, ti kar mirno spi. Tudi, če bi zaužil X, ne bi zato dobil nobene poškodbe na možganih.

Ni panike,nikoli se nisem slisal da bi kdo kadil ectasy… 🙂
Ce ste ga kadili trije pol je to manj kot cetrtinaka…Droge ce kadis je enktat manjsi ucinek ,kot ce jih jes…cetrtinka ect. ti je verjetno skodila kot eno”pivo” Nic se ti ne bo poznalo na mozganih,poskodbe so vidne sele pri veckratnem zauzitju ect…

Ne drži čisto ta zadeva. Droge, ki jih jemljemo skozi usta, se absorbirajo v želodcu in črevesju. Tako pridejo droge v krvni obtok počasneje, ker mora vsa kri, ki zapusti želodec in črevesje, priti do srca skozi jetra. Jetra imajo encime, ki presnavljajo snovi. Jetra so velik prečiščevalec za večino snovi, ki pride v telo skozi prebavni trakt. Tako se nekaj droge porazgubi v želodcu, črevesju in jetrih. Zato so odmerki oralnih zdravil dosti večji od tistih, ki jih zdravniki vbrizgajo v žilo za isti učunek.
Čiščenje krvi v jetrih bistveno zmanjša koncentracijo droge v krvi. Druga razlika je, da zaradi daljše poti, če zadevo jemljemo skozi usta, pride droga dosti kasneje v možgane in učinek tudi ni tako očiten. Heroinski odvisniki si vbrizgavajo drogo zaradi “rusha”. Če bi to enako količino heroina zaužili oralno, pride do dosti manjšega “rusha” in tako sprememba načina uživanja droge izniči zaželeni učinek. Če drogo uživamo skozi nos je ta način hitrejši in učikovitejši od oralnega in ne prečisti se v jetrih. Seveda pa je najhitrejši način intavenozno.
S kajenjem pridejo droge, dokaj hitro v krvni obtok, (gredo direkt v pljuča in preskočijo prebavni trakt in jetra) vendar se učinkovito absorbirajo samo tiste droge, ki hitro izhlapevajo oz. se spreminjajo v plin.

Groza!!!!!!

Ne morem verjeti določenim odgovorom ki jih preberem: ne neskrbi nič ni narobe……….

Vem da nisi ti kriv da si pokadil ta vražji X,kriv si samo za to da si sploh šol kadit. Bodi frajer,imej jajca in reči ne hvala. Za te tbletke pa je bilo že dosti napisanega in povedanega:s časom ti sperejo možgane.
Me pa zanima ko bodo nekateri postali starši,ko bodo svojega otroka zalotli da kadi samo travo kaj mu bodo rekli? “Ne skrbi sinko saj to ni nič,ti kar naprej”.

Dejte no začnite malo razmišljat. Vsaka stvar če jo uživaš redno ŠKODI!!! In to je lahko alkohol,droga in cigareti.

Na žalost sem vidla dosti znancev iz mladih let kako zdaj počasi propadajo,totalno uničeno življenje. In tudi oni so “samo” travco kadili in šli tako počasi naprej dokler ni bilo prepozno.

Uživjte življenje,mladost je samo ena kot tudi življenje. Da pa se uživat tudi brez drog.

Bravo Ema.Se popolnoma strinjam!Uživajte mladost brez drog.Ni treba bit frajer z jointom v ustih in zaXanimi možgani,al karkoli pač.Še najlepše je bit trezen in normalen!!!In tko boš največji frajer!!!!

Potrebno je povedati, da droge v primeru kajenja bistveno hitrene začnejo delovati, kot tedaj, ko jih pojeste. Tudi učinki so močnejši, saj se v primeru zaužitja droge del že izgubi v črevesju in potem na poti preko notranjih organov do možganov. Zato bodite previsni tudi pri kajenju se lahko zastrupite z drogami. Je pa kajenje drog bistveno bolj varno kot injiciranje.

Moj odgovor na tvoje vprašanje bi se začel s sumom, ali sta ti resnično dala ekstazy ali kaj drugega v cigareto. kakorkoli že imel si izkušnjo, ki ti vsaj po pisanju sodeč ni bila ravno prijetna. zato bi se v bodoče bilo verjetno bolje izogibati takiom izkušnjam. Posledic pa verjetno od enkratne uporabe ne boš imel, zato se kar lepo veseli življenja brez drog, ki je veliko lepše kot življenje, ki je zaprto v krog nenehnega iskanja droge.

eh milan. sorry, sam govoris traparije.

‘…zato se kar lepo veseli življenja brez drog, ki je veliko lepše kot življenje, ki je zaprto v krog nenehnega iskanja droge.’

totalna bedarija. droga bi lahko usakmu polepsala lajf, ce bi jo znal uporabljat. 😉

ne vem kaj da fak je narobe, ce skadis en joint za sprostitu s kolegi, kolegicami, al pa ce se ga kdaj pa kdaj naXas. usaj takrat se pocuts nekak drugac, si u neverjetno cool osebnem filingu, filingu za pogovarjanje, odprto razmisljanje; nisi vec tko omejen.

isto velja za H in za kox. CE BI FOLK ZNAL uporabljat in CE BI FOLK IMEL MERO, ne bi blo tolko problemov z zasvojenostjo. jst ne vidm nobenga problema, da se ga recimo pac OBCASNO nasmrkas s H-jem al pa koxom.

Insane, mislim, da morava nadaljevati glede pravil pisanja in oglašanja na forume Med.Over.Net-a. Predlagam, da slediš velik tiskanim črkam.

citiram Insane:

“eh milan. sorry, sam govoris traparije.” —> MILAN JE MODERATOR, STROKOVNJAK SVOJEGA PODROČJA, URADNA OSEBA IN ZASLUŽI MALO VEČ SPOŠTOVANJA.

“totalna bedarija. droga bi lahko usakmu polepsala lajf, ce bi jo znal uporabljat. ;)” —-> IZPUSTI TOTALNA BEDARIJA IN POVEJ BISTVO.

“ne vem kaj da fak je narobe, ce skadis en joint za sprostitu s kolegi, kolegicami, al pa ce se ga kdaj pa kdaj naXas. usaj takrat se pocuts nekak drugac, si u neverjetno cool osebnem filingu, filingu za pogovarjanje, odprto razmisljanje; nisi vec tko omejen.” —-> DODAJ: TAKE SO MOJE IZKUŠNE

“isto velja za H in za kox. CE BI FOLK ZNAL uporabljat in CE BI FOLK IMEL MERO, ne bi blo tolko problemov z zasvojenostjo. jst ne vidm nobenga problema, da se ga recimo pac OBCASNO nasmrkas s H-jem al pa koxom.”
—-> NAMEN FORUMA NI V PROMOCIJI ZASVOJENOSTI AMPAK V ISKANJU IN PROMOVIRANJU ZDRAVEGA NAČINA ŽIVLJENJA (kot se pojmuje med slošno in strokovno javnostjo), zato mora tvoj pogled na zadevo biti vedno tvoje osebno mnenje in ne takole podana splošna resnica. Raje postavi vprašalne stavke, kot pa da podaš zaključke.
Npr. Se vam ne zdi, da če bi folk imel mero….

Moraš razumeti, kaj je namen foruma. Ker si zelo odprtega duha, mislim, da boš to tudi razumel in se delno strinjal.

Lp

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close