Najdi forum

No, danes je malo bolje. Ampak bo kmalu spet bolj vroce. Za mamo, ki zivi sama v podstresnem stanovanju – ko je zunaj 35 stopinj, pri njej temperatura ne pade pod 30 stopinj – bi rad kupil neko hlajenje. Klima (stenska) ne pride v postev, pri prenosni pa mora imeti odprto okno (kar tudi ni ok, zracniki za cev pa so zasedeni). Ima 40 kvadratnih metrov veliko sobo, ki bi jo radi ohladili, drugih prostorov ne.

Zanimamo se za nakuo eco coolerja. Ali pozna kdo, ima morda kdo to napravo, res deluje, kako ste zadovoljni?
http://tark-trade.com/eco-cooler

Hvala za vsako mnenje.

Vem da boste pisali, zakaj ne stensko klimo,…. Ampak ne more tega imeti, ker zivi v najemniskem stanovanju.

Privoste ji ta pravo klimo. Ne pa sam sparat.

Za ohladiti eno sobo poskusite s poceni varianto takole:

V zamrzovalnik ali skrinjo daste zamrzniti nekaj plastenk napolnjenih z vodo. Ko zamrznejo, jih postaviš na pladenj v sobi in vključiš ventilator, da piha v njih. Zrak iz ventilatorja se bo ob plastenkah ohladil, v prostoru bo zopet znosno, ne bo pa ledeno hladno kot s klimo.

Če bo mama redno zamrzovala in menjavala tiste vložke za ohlajanje ali ledene kocke, potem nek učinek bo in bi zanlo bit kar znosno, če pa ne bo tega počela kar naprej, (ne vem na koliko ur je sicer potrebno, verjetno kar vsako uro, če je vroče), potem pa bo vse skupaj nič.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

a ni to čisto logično, kar si napisal? ni to vsakemu jasno, da vložki pač ne zdržijo vse poletje, ampak jih je potrebno ves čas ponovno ohlajati.

Spet bo vroce. Ze v torek 30. Hitro v skrinjo vodo in kocke

Tudi jaz sem prav vceraj gledala ta eco cooler v oglasu. Upam, da se oglasi kdo, ki ga ima in kaj pove o izkusnjah.
Vse druge nasvete ( ventilator in led) itd … Ze imam v malem prstu. Tale naprava pa izgleda obetavno. Skrbi pa me, kako je potem z vlago v sobi, ki jo hladis.

Ma, jaz sem se s tem srečal v kampu v predprostoru prikolice. Saj nekaj je, me je takoj minilo, da bi kar naprej moral menjat vložke ali kocke, potem vodo moraš vsakih par ur odlivat. sigurno pa da če se ti da ubadat s tem je bolje kot sam ventilator.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

a ni to čisto logično, kar si napisal? ni to vsakemu jasno, da vložki pač ne zdržijo vse poletje, ampak jih je potrebno ves čas ponovno ohlajati.[/quote]

Ne ni logično, ker mnogi ne vedo kako sploh deluje, vključno s tabo. In tu po mojem ko je vroče, je res treba vsako uro zamenjevat, pa še vodo kar naprej odlivat.

a ni to čisto logično, kar si napisal? ni to vsakemu jasno, da vložki pač ne zdržijo vse poletje, ampak jih je potrebno ves čas ponovno ohlajati.[/quote]

Ne ni logično, ker mnogi ne vedo kako sploh deluje, vključno s tabo. In tu po mojem ko je vroče, je res treba vsako uro zamenjevat, pa še vodo kar naprej odlivat.[/quote]

Res ne vem, kako deluje. Hvala Modri val. Na spletni strani prodajalca nic ne pise o kaksnih kockah ledu in vodi, ki bi jo moral stalno odlivat. Ocitno se bo treba malo bolje pozanimat pred nakupom.

Ne ni logično, ker mnogi ne vedo kako sploh deluje, vključno s tabo. In tu po mojem ko je vroče, je res treba vsako uro zamenjevat, pa še vodo kar naprej odlivat.[/quote]

Res ne vem, kako deluje. Hvala Modri val. Na spletni strani prodajalca nic ne pise o kaksnih kockah ledu in vodi, ki bi jo moral stalno odlivat. Ocitno se bo treba malo bolje pozanimat pred nakupom.[/quote]

Glej tudi nima nekega kompresorja, kot ga ima recimo prenosna klima ali pa celo razvlažilec zraka, ki so tudi dražji. Ima zgolj ventilator, filtre, ki filtrirajo zrak, ko ga vleče v sebe in ga potem piha skozi posodico kjer so ledene kocke ali zamrznjeni vložki taki kot za hladilne torbe, v prostor. Kondenz se steka in zbira v posodi in ga moraš redno odlivat. Na morju so imeli to stvarco, kjer sem imel v najemu prikolico in se mi res ni dalo s tem ubadat, je bila pa malo dražja varianta, ki je pa imela kar učinkovito ogrevanje za pozimi.

Mimogrede, za prenosno klimo ti steklar na šipi okna komot izreže okroglo luknjo, kamor vstaviš cev.

In kaj bo pozimi s to luknjo v šipi? Je pa napisano, da je stanovanje najemniško in verjetno tudi to ne bo dovoljeno, če niti za luknjo v zidu za navadno klimo ni.

Eco coolerja ne poznam. So pa kolegi imeli prenosno klimo speljano skozi okno na kip, ostalo odprtino so pa zatesnili z neko peno.

Se ne bi matrala s tem kulerjem, bi imela dva ventilatorja ali pa se z najemodajalcem zmenila za montazo prave klime. Saj se da vse zmenit.

Za kuler ne vem sem pa vidla v nekem reklamnem katalogu da za prenosno klimo s cevjo obstaja nek ali komarni,, folija al kaj z lukno za cev ki jo namestis čez odprto okno, pa baje ne gre vročina nazaj.

Pred leti smo uporabljali cooler.
Je bil tako neučinkovit, da smo ga zamenjali s klimo.

Tark Eco Cooler nikar ne kupujte ker je učinek enak ventilatorju in popolnoma nič ne ohladi prostora.

Govorim iz lastnih izkušenj! negativne komentarje na njihovi strani sploh ne objavljajo ker jih sploh ne sprejemajo!
LP,

New Report

Close