Najdi forum

S partnerjem živiva v različnem kraju, videvava se za vikend in to skoraj vedno tako, da jaz pridem k njemu. Ker pa včasih za vikend moram tudi v službo za krajši čas, pričakujem da bo on prišel k meni. Vendar se to ne zgodi. Takrat pač nisva skupaj.

Tudi sicer sem začela opažati da je z mano lahko le pri sebi doma, povsod drugod se dolgočasi. Ugotavljam, da si pravzaprav ne želi preživljati časa z mano, ampak z mano pri njem doma. Tudi ko je tako nima nobenih idej o tem kaj bi skupaj počela. Kadar pa je slučajno pri meni, pa čutim njegovo nervozo, ko komaj čaka da gre domov.

Mislim, da me ne ljubi. Skušala sem se že pogovoriti z njim, mu povedala, da je skupno kvalitetno preživljanje prostega časa izredno pomembno, mu očitala, da ga pravzaprav vleče k njemu domov in ne k meni. Pogovor ni prinesel rezultatov ali sprememb.

Prosim za vaše mnenje.

Po moje ti ne upa povedati resnice – resnica pa je ta, da si v bistvu ne želi biti s tabo, samo podreja se ti , pa še to s težavo.
Definitivno ni pravi zate.
Rešitev je v tebi, ne v njem. Izpusti ga. Naj gre.

Ja, podobne izkušnje z vezo na daljavo – se ne obnese, žal…

Pozdravljena!

Se strinjam z vami – če bi vas imel zares rad, bi prišel k vam in to z veseljem, komaj bi čakal, da bi se videla in bila skupaj, ne bi se dolgočasil v vaši družbi in bolj bi bil zainteresiran za skupno preživljanje časa.

Verjamem, da vam takšen odnos ne ustreza, saj če bi vam, se ne bi oglasili na forum. Razmislite zato najprej pri sebi, kaj bi si želeli v odnosu, kaj pričakujete od fanta, kaj je za vas še sprejemljivo, na kaj pa ne morete pristati. Razmislite tudi, kaj boste naredili, če partner ne bo upošteval vaših želja, prošenj, pričakovanj.

Nato pa se ob primernem trenutku pogovorite z njim. Pravite, da ste se že, in ni bilo sprememb oz. rezultatov. Skušajte pa tokrat pogovor zastavite drugače – ničesar mu ne očitajte, ne pridigajte, ne pritiskajte, temveč le izrazite svoje potrebe, želje, pričakovanja v tako imenovanih “jaz stavkih”, npr. želim si, da bi skupaj kam šla, rada bi, da bi kdaj prišel k meni in si res vzel čas za najin odnos … Povejte mu tudi, kakšne bodo posledice, če vaših prošenj ne bo upošteval (to boste sami prej razmislili, npr. tudi vi ne boste prišli k njemu, končala bosta odnos …). Potem pa počakajte na njegov odziv – in v skladu z njim ravnajte, kot ste mu povedali, da boste.

Verjamem, da bo šlo!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close