Najdi forum

dvojno državljanstvo

Zakaj smo sluzili vojsko v drugih republikah je bila Titova ali Stalinova politicna poteza Ker je vedel da bratsvo in enotnost ne preseze praga tvoje hise. Ker je vedel da Albanec v sloveniji ne bo imel predsodkov pobijat Slovence in obratno.Kaj mislis da si bil dobrodosel v sloveniji kot vojak. Jaz sem sluzil v Makedoniji in komaj cakal da se vrnem domov, kaj pa ti??nise sel domov, si se vedno v sloveniji. .

Ja in ti si se vedno v Veliki Britaniji in se tudi nisi sel domov?..Ali pa je mogoce tvoj dom je v Veliki Britaniji..

Drugace pa jaz sem doma..sem samo tako dober in imam rad resnico, in rad govorim in se pogovarjam o tem o cem vem..
Se zato se pogovarjam o teh stvareh..ker resnica osvobaja..

In nisem tip cloveka,..da bi bil rojen in odrascla v Jugoslaviji in bil potem pameten in se pogovarjal o skandinaviji ali o Rusiji ali o Ameriki ali o Nemciji…ker pac o tam nimam kaj prida lstnih izkusenj in vednosti..se pac ne menim o necem kar ne vem..
Najboilj so mi tisti dobri ko so mi pametni o Sloveniji ali jugolsviji, pa jih vprasas iz kot so pa ti recijo, iz Ceske in nikoli niso bili v jugoslaviji..ali pa recejo sem iz Polske..pa kak lahko potem kaj ves o jugoslaviji ce nikoli nisi bil tma in ne poznas dobenega tam..recimo,..Ali pa je kiri iz Amerika ali ne vem iz kot..

To je ko..recimo..
Andrej _Bajug..
clovek je zivel celo zivljenje v Argentini ali tudi v ZDA..
potem pride sem, in postane precednik vlade Republike Slovenije..(tu sredi evrope)..
mislim’??

Kak ce biti potem tukaj?, ce dobijo precednika vlade tukaj, ki je zivel celo zivljene na nekem drugem kontinentu fizicno,..pa ta clovek ni poznal niti izobrazevalnega sistema tukaj niti, drugih razmer tukaj, ni imel dobenega iskustva z sistemom tukaj,..kako lahko potem sprejema neke smiselne odlocitve glede situacije tukaj..ne more..
(pac to samo en primer)..
Kakorkoli jaz sem samo dal primer, ker se pac menim jaz pac o stvareh, ki jih poznam..
In resnica se nikoli ni skodila zadevam ki so postene..tako da ima to dober namen..
(Sicer pa jaz o nicem ne odlocam v tej dezeli tako da..)..

Jaz sem bil v vojski na Kosovu, na meji z Albanijo..da pazim mejo,
pa nisem bil najbolj uspesen pri tem…pa so naredili potem (so srejeli), da ne smeje vec posiljati policije in take stvari iz Republike Slovenije na Kosovo..

Potem pa so se tu v 10 dneh menjali vse Albance na meji, ker kao Albanski vojaki, tudi niso tu zanesjivi na Austrijski in Italijanski meji..
Te pa je sedaj tak kot je..

V tistem tiranskem Titovim rezimu nisi vedel kaj se dogaja na primer v Mariboru kaj sele na Kosovem. Vse je bila vojna tajna. Koliko vojakov je bilo ustreljenih na Albanski meji ni prislo nikdar v javnost. Koliko vojakov ki so se sami poskodovali da jim ni bilo treba iti na Albansko mejo tudi nihce ne ve Vojna tajna. Najbolsa poskodba je bila da si odstrelis kazalec desne roke in to se je dogajalo v Makedoniji.Ce verjames ali ne dezurni strazar v baraki je imel dolznost , da sprozi vse puske( da niso napete radi fedra.) ki so zlozene v hodniku cez noc In to tako da poloziz kazalec na vrh cevi vsake puske in s drugo roko pritisnes na petelin.Seveda municije nismo imeli edino na strazi izven barak tako da si lahko ukradel kaksen metek. Cela jugoslovanska armija ni bila vredna za 1000 nemskih ali angleskih vojakov.Jaz sem bil v njej dve leti in v tem casu ustrelil 6 metkov iz mitraljeza, 3 iz puske in vse to orozje od 2 svetovne vojne. Drugega orozja se videl nisem, kaj sele streljal.Ker sem ravno koncal vajensko solo za elektricarja so me dali v tehnicno sluzbo kjer sem bil odgovoren( strucnjak) za avto elektriko celega bataljona pa skoraj nisem imel pojma o avto electriki. Spali smo v barakah brez tople vode na slamnatih pogradih polnih mrcesa in bodece neze. Enkrat tedensko smo se sli tusirat 5 pod eden tus dve minuti. Zmocu, zajfu,splaknil. Ce si zamudil si se oblekel nazajfan. Jedli smo hrano kjer je bilo vec scurkov kot mesa. Se sreca da so ti scurki ziveli v kuhinji in so zato bili polni iste hrane,Splosno mnenje med vojaki je bilo da bi v primeru vojne prvo postrelili svoje oficirje.Jaz imam se vedno enega bosanca na piki. Bajna armija, kaj? Tam je bil naslabsi cas mojega zivljenja.Majko im jebem!
Lp

uou, mi smo imeli britance v JLA, kaka svetovna drzava je to bla.
Britanci tak zivijo po celem svetu, ker so imeli tako veliki imperij..
Kav vi ste bili Britanski in Jugoslovanski drzavljan?

Iz Svetega pisma
Filipljanom 3,20-21..
“Kajti naša domovna država je v nebesih, odkoder tudi pričakujemo Zveličarja, Gospoda Jezusa Kristus”
http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Filip+3&id5=1&pos=0&set=2&l=s

For our citizenship is in heaven; from whence also we wait for a Saviour, the Lord Jesus Christ: who shall fashion anew the body of our humiliation (A.V., our vile body), that it may be conformed to the body of his glory, according to the working whereby he is able even to subject all things unto himself.—

http://biblehub.com/commentaries/hastings/philippians/3-20.htm

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close