Najdi forum

dvojno državljanstvo

From Universal declaration of Human righs( in English language):
http://www.un.org/en/documents/udhr/

Article 28.
• Everyone is entitled to a social and international order in which the rights and freedoms set forth in this Declaration can be fully realized.

Article 29.
• (1) Everyone has duties to the community in which alone the free and full development of his personality is possible.
• (2) In the exercise of his rights and freedoms, everyone shall be subject only to such limitations as are determined by law solely for the purpose of securing due recognition and respect for the rights and freedoms of others and of meeting the just requirements of morality, public order and the general welfare in a democratic society.
• (3) These rights and freedoms may in no case be exercised contrary to the purposes and principles of the United Nations.

Article 20.
• (1) Everyone has the right to freedom of peaceful assembly and association.
• (2) No one may be compelled to belong to an association.

We all just fight and had fight for our basic and fundamental universal human righst.

Mislim, da je na obmocju cele bivse Jugoslavije neki problemi z papirji. Z drzavjanstvi narodnostmi itd po 1991.

Ker tukaj kjer je bila bivsa Jugoslavija je bilo do 1919. Avstro-Ogrska monarhija in dolgo Otomansko Cesarstvo in Srbija do Leta 1919.

Po 1919. Z porazom v prvi svetovni vojni Otomanskega cesarstva in Avstro-ogrske monarhije.

Je potem tu vse preslo na nove papirje z prvo Jugslavijo. (In se to prvo iz papirjev iz Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev , na papirje Kraljevine Jugoslvije).

Potem je vse preslo na te ustanovljene Republike in drugo Jugoslavijo po 1945.

In potem po 1991 iz teh Republik na te samostojne drzavice sedaj.(in iz autonomnih provinc Kosovo, ki jo eni spet priznavajo eni spet ne).

Tako, da mislim, da je v vseh teh obmocjih bivse Jugoslavije po 1991 nastal nek Kaos v papirjih drzavjanstvih narodnostih, se mogoce in najbrz je ze prej bil.

Prav tako Jugoslavija je bila po 1945 v vzhodnem bloku potem po 1948 ne vec. Je bila izkljucena iz kominterne. In nikoli ni vzpostavila taksnega sistema kot druge komunisticne dezele in uprav.

Mislim, da je bilo tukaj predvsem kombiniranje nekih vzhodnih in zahonnih sistemov potem po 1948. Kar je samo pustilo vse v nekem kaosu po 1991,(ali vsaj po 1991 je dokaj ocitno in bolece vse to sedaj.)

Ker tukaj kjer je Republika Slovenija, mislim da je predvsem kombiniranje nekih Avsto-Ogrskega, potem Sovjetskjega in se potem nehih zahondih sistemov. In zgleda, da je neka kaoticna situacija, kot druge po 1991 v bivsi Jugi.

Prav tako leta 1991, so vse Republike Sovjetske zveze postale neodvisne drzave, in leta 1993 tudi Ceska in Slovasko postaneta dve drzavi. Samo glede teh je vseeno bil nek skupen sistem do 1991. In je bilo to v nekem organiziranem nacinu narejeno.

Jugoslvija po 1948 ni bila vec del teh sistemov na vhodu. In mislim da spremembe ki so se tam zgodile leta 1991 z Perestrojko.
Jugoslvija je bila popolnoma ne prirpravjena na to. Je zivela do 1991 v nekem svoje izoliranem svetu.

In po 1991 bi naj tu tudi nastele neodvisne drzavice iz Republik ali ne. Ali je Jugoslavija kot Polska? ali je Jugoslavija kot Bivsa Sovjetska zveza?

Vsekakor je vrglo Jugoslavijo z temi njeni Republikami, in z njeno pozicijo med neovscenimi leta 1991 in po tem letu v neko kaoticno situacijo. In mislim, da Republika Slovenija glede tega ni dobene izjema glede na kaoticne razmere v ostalih bivsih Jugoslovanskih Republikah. In v papirjih , drzvajanstvih , narodnostih. In prehodih iz enega v drugo itd.

Je dobro, da se zavemo malo kaoticne situcaije. In se malo jemlje tukaj stavri z rezervami, in se izogibati predsodkov. Ker tukaj se zdalec ni bilo tako urejenih razmer niti prej pred 1991, ker ni bilo del ne vzhodnega ne zahodnega bloka, ali nekih vecjih sistemov. Mislim, da smo v neki posebni situaciji tukaj. prav tko autoritete, vhod bi bil Avtoriteta, zahod, Muslimanski, ali krscnaski svet . Ali zahodne cerkve ali vzhodne, kar se dela stvari samo bolj kaoticne. Smo nekak na prepihu vsega sedaj tukaj, in na prepihu propagand iz vseh koncev, se mogoce smo ze prej bili.
Samo tukaj kar nastajanjo in gredo neke drzave, in papirji prehajajo bolj ali manj organizirano iz enega v drugo. in mamo neko kaoticno situcijo sedaj tukaj da.

Ja Balkanec najboljse, da bi naredili samo eno, Balkansko drzavljanstvo. Pa to ni misleno v hecu.
Ker Balkan je toliko v navzkrizju, in kriziscu vsega. Da ce se ga proba definirati v rasi, veri, religiji, jeziku, kulturi, in teh stavreh je skorej nemogoce, da se komu ne bi naredila krivica.
Ce se bi pa definiralo na neko ozemlje, kje se pac zivi. Je pa to lepo ozemlje, in cudovito vreme, zato marsikateri tudi radi zivjo tukaj.
Kenija pravijo, da je dobra drzava in demopkracija in ima ime po gori. Obstaja Gora Kenija, ki je nekoliko nizja od kilimandzara.
Milslim da je Makedonija bila zdrav steber Jugosalvije. Ker Makedonija ni jezik, ne rasa, ne religija, je star pojem za dezelo, in bi lahko oz. je bil nek temelj, za nad eticne in nad religijozne instiucije. Po vzoru na katerem so grajene institucije v Veliki Britaniji oz. Avstraliji, Kanadi in ZDA najbrz in Juzna Afrika. Ceprav Britanci je ime za Kelte dugace(je Keltsko pleme). Uporabljajo rajsi drugi izraz. Zdruzeno Kraljestvo.
Kraljestev Skotske, Anglije in Welsa in Severne Irske mislim. In recejo samo UK. United Kindom.

Oh, sem moral izpisati iz državljanstva BiH, da sem delal v javni upravi v Sloveniji.

Ne dovoljuje dvojno državljanstvo!

Če kdo potrebovali strokovno pomoč, tu so moja priporočila:

http://www.advokat-prnjavorac.com/drzavljanstvo.html

Nevem kaj nam ta britova ku-rba ki se za Angleza jemlje (pod zmeraj drugih( nick name ) pa nam on klobasi in klobasi kako je nesrecen
da je teritorij kjer se je ta pes rodil –zdaj Slovenija postala –saj ze po 1918 letu je teritorij nase drzave bil odlocen in zacrtan in se to se do danes ni spremenilo ..Cetudi Yu ne postoji vec to ni nobene zamene ker Yu je bla samo unija teh sestih drzav ki jih vsi slovenci poznate …Po 92 letu meje se pa niso premaknile in tudi v nasem obmocju ni nastalo drugih drzav .To se je samo tam na kosovu zgodilo kjer je naekrat neodvisna drzava postala …Nevem ce so bolj bogati ko so prej bli z njihovo slobodo .
Po mojem to ni pravica ker je to vseno bil Srbski del in ce je blo treba koga ven spraznit to pa so glih ti Leni Albanci katere smo vsi Yu hranili ..Tudi Med Srbijo in Bosno so se meje malo premaknile po vojni . to kar pa zdaj citam v News po tej drzavi pa vidim da so do pasa v dreku je vseno 48 % delovne sile brez dela in bojo kmalu bosanske hraste glodli za kosilo ..Slovenija pa slabo napreduje zakaj ?? po moje smo prej zelo z juznjaki sodelovali za okoli 70 % nase proizvodnje je tam slo . To se je naenkrat ustavilo in nismo vec imeli z njimi exklusivnega trzisca kot prej .. zdaj juznjai kupujejo tam kjer so nizje cene ..Mi pa ne vemo vec komu bi prodali naso robo zato so vse tovarne propadle ..Vse tole da recem da smo vsi skupaj bli mocni — vsak sam zase pa smo sipki in vse se rusi vseskozi –ah je lepa ta sloboda toda to ne zadostuje za kosilo …Kar se pa drzavljanstva tice –jas rajsi Slovenec ostanem .Cetudi bi ze davno lahko drugo drzavljanstvo vzel se nebi nigdar za Francoza vzel ker se v srcu vseno Slovenec pocutim in svoje duse se nisem prodal ..Kar se pa tice Slovenije in notranjih Slovencev vse pa bo treba zagraditi in obnoviti za zdaj se zivijo po rusinah stare Yuge ..

Imam dvojno drzavljanstvo, a v Slovenijo potujem z neslovenskim (prav tako ne EU) potnim listom, ker na podlagi tega dobim letalsko karto. Do sedaj na meji s tujim potnim listom ni bilo nobenih problemov. Nazadnje mi je uradnica na meji, (carinica ali obmejna policistka?) celo rekla “Pozdravljeni v domovini” s prijaznim nasmeskom, zgoraj pa eni pisete, da to ni dovoljeno. Kaj je res na stvari?

Pa se to. Moji predniki so prisli iz ene od EU drzav. So kaksne zakonske moznosti, da dobim se tretje drzavljanstvo (se ne gre za nobeno ekonomsko korist), obdrzim pa ti, ki ju imam? S strani te drzave, kot razumem, ne bi bilo problema pridobiti to drzavljanstvo. Se to, se ne gre za Hrvasko, ce je to kaj pomembno.

Oh, sem moral izpisati iz državljanstva BiH, da sem delal v javni upravi v Sloveniji.

Ne dovoljuje dvojno državljanstvo!

Če kdo potrebovali strokovno pomoč, tu so moja priporočila:

http://www.advokat-prnjavorac.com/drzavljanstvo.html%5B/quote%5D

Najlepša hvala – vsi smo skoraj 7 dni, v čast mi je bilo, da bo njihova stranka!

[img]http://i60.tinypic.com/ip1i0m.jpg[/img]

Glede tega ne bos imel problemov. Jaz imam tri razlicne potne liste, tako da je odvisno od drzave v kateri zaprosis.
Potujem s vsemi tremi, ampak nikoli ne smes pokazati oba potna lista istocasno.
Kar korajzno

Karkoli si, nisi pa bil nikoli slovenec in nikoli ne bos.

Zakon RS o dvojnih drzavljanstvih:
http://www.mnz.gov.si/si/mnz_za_vas/tujci_v_sloveniji/drzavljanstvo/dvojno_drzavljanstvo/

Ko je drzavljanstvo Slovenije prvotno:
Slovenska zakonodaja ne predpisuje avtomatične izgube slovenskega državljanstva v primerih, ko slovenski državljan pridobi državljanstvo tuje države. Nobena država namreč ne more posegati v suverenost druge države, zato tudi Slovenija ne more svojim državljanom priznavati državljanstva tuje države. Od tuje države je odvisno, ali bo od prosilca zahtevala, da se v postopku za pridobitev njenega državljanstva odpove slovenskemu državljanstvu. Večina držav pa zaradi preprečevanja dvojnega državljanstva predpisuje za sprejem v njihovo državljanstvo odpoved dosedanjemu državljanstvu ali pa avtomatično prenehanje državljanstva, če njihov državljan prostovoljno, na lastno prošnjo, sprejme tuje državljanstvo.

Ma goni se ti srbijanc … saj veš kam. Težiš v temi, ki te sploh ne zanima. Mi Slovenci lahko šimfamo čez Slovenijo, ker je v zadnjih 100 letih postala navaden smrdljiv balkanski lonec. Zato tudi odhajamo iz nje, vanjo pa lezejo tvoji bratje, ki jim je doma očitno še slabše. Ti pa drži gobec in pojdi, kamor hočeš. Takse se ti ne da plačati, koliko, 20 EUR? Gnida ničvredna!

Tole zgoraj je najbolj namenjeno NeSlovencu, pa tudi nekaterim drugim “mnogo pametnim” balkanskim komentatorjem na to temo, ki pišejo v polomljeni slovenščini in celo angleščini.

Ti, Jaka Vidmar, si pa celi Sloveniji v ponos.

Lahko te je sram.

Balkan je ze lepo gorovje, ne vem zakaj imajo eni nonstop nekaj cez Balkanske gore, ce jim ne pasejo pa ne rabijo tja na dopust hodit..(sicer so vsi dobrodosli seveda prihajati pocnikovati na Balgansko gorovje tudi seveda)..

Dinarsko gorstvo ni Balkan ne, nevem sicer kjer je geoloska razlika,..

(ampak od Balkanskega gorovja, do Alpskega gorovja se danes govori (in zna) skoraj enak jezik. to pa je dejstvo)..

Novine from Bulgaria:
http://www.novinite.com/articles/162153/Bulgaria-Turkey+Border+Fence+Completed

Bulgaria je tudi v EU…

Srbe pac zanima slovensko drzavljanstvo,..
Srbi so Slovenci, mi NeSrbi mi nismo Slovenci.
Srbski jezik je Slovanski jezik, in uradni jezik v tej drzavi Sloveniji je Slovanski jezik- Srbo-Hrvaski jezik.
Ce znas ta jezik, razumes brez problema vse, ljudi v Beogradu in Zagrebu, in oni tebe.
Slovenski in Srbski jezik nista dva razlicna jezika, sta samo mogoce drga dialekta istega jezika.
kerce znas ta jezik razumes tudi brati Casopise v Beogradu recimo..toej to Slovansko govorijo in pisejo tudi v Beogradu.

Saj to vsi vemo da smo slovani toda to ne pomeni da se hocemo zdruziti z Rusijo ali Srbijo. Ti ki tako govoris si Serb ali pa izdalajec slovenskega naroda. Srbi so uzivali dominacijo Jugoslavije sedaj je pa tega konec,hvala bogu. Naj ostanejo v svoji srbiji ker nocemo da nas se enkrat napadejo.
Rule Slovenija

Tu se tako pgovarjajo, kot da sta na svetu samo dva naroda..Slovenci in Srbi..Za Slovence in Srbe je to res ves univers ja..Sloveniaj in Srbija..

Samo poleg Srbsko-Slovenskega naroda je se , so se tudi kaki drugi narodi, kot je recimo, Italijanski, Nemski, Madzarski, Avstrijski, Romski, in senajbrz drugi…ki recimo tudi zivijo, zivimo tukaj..
pac ce kdo ne ve..In mi vsekakor nismo Slovani..

Tu se tako pgovarjajo, kot da sta na svetu samo dva naroda..Slovenci in Srbi..Za Slovence in Srbe je to res ves univers ja..Sloveniaj in Srbija..

Samo poleg Srbsko-Slovenskega naroda je se , so se tudi kaki drugi narodi, kot je recimo, Italijanski, Nemski, Madzarski, Avstrijski, Romski, in senajbrz drugi…ki recimo tudi zivijo, zivimo tukaj..
pac ce kdo ne ve..In mi vsekakor nismo Slovani..[/quote]

Sicer pa kdo bi ser zdruzeval z nekom ali ne.
Najbz se kaki Slovenec, bi rad zdruzil z kako Rusinjo ali kaki z kako Srbkinjo ali kaki Srb z kako Slovenko itd..tako, da mislim da so taka zdruzevanje predvsem bolj induvidualna stvar posmaeznkov, tako da mislim da ne more nekdo govoriti v posplosevanju za vse..

In Rusija je velik vec narodni imperi: Slovani so samo eno od ljudstev v Rusiji..sicer so mislim najstevilcnejso ljudstvo v Rusiji..(sicer to morte najbz vi bolj (boljse) vedeti, ko pa so to vasi sorodniki in vasa ljudstva)..

Kaj ta brit bi rad tukaj teroriziral kake Neslovanske narode z takimi ali kaj?
“Da je clovek ali Srb ali pa izdajalec Slovenskega naroda”..
Kaj po tej logiki tega brit, je clovek lahko samo Srb potake,,..ce pa ni je pa izdajalec.???.

Men se zdi to ko neko teroriziranje Neslovanov tukaj (Vsaj tako zveni ta stavek)..
…Pa tukaj je ze, ko na Kosovu..

Ja se na tem ozemlju je lahko sluzili vojsko v JLA tukaj samo ljudje iz drugih Republik (tako je bilo pravilo v bivsi Jugoslaviji za sluzenje vojske), torej Albanci iz Kosova itd..Samo ker se je smatralo Kosovo Srbija, so Albanci iz Kosova sluzili tukaj JLA, kot ljudje iz Republike Srbske..
Slovane iz Republike Srbske ocitno tukaj so kot doma (za obasti tukaj)..pri tem pa ko Albanci iz Kosova in Madzare in Nemce iz vojvodine , kar je bila tudi Republika Srbska, pa so obravnavali kot, agresorje tukaj. Se pa Albanci so sluzili tukaj JLA tudi kot iz Republike Makedonije in Republike Crne-Gore..Se pa te vsi vemo zakaj se gre tukaj..
ti recejo da si Srb pa Sploh Srbsko ne znas, in se nikoli nisi bil v Srbski Pravoslavni cerkvi..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close