dvojno državljanstvo
Pozdravljeni,
že nekaj časa razmišljam, da bi se preselila v tujino (v mislih imam več lokacij, še ne vem točno kam), ne bi se rada več vračala v Slovenijo, zato tudi ne bi več rabila slovenskega državljanstva. Je možno, da se mu odpoveš in zaprosiš za državljanstvo v drugi državi? Kakšni so pogoji?
Hvala za odgovore!
LpL
Draga Lepoka
Ne dramatizirat prevec, danes se ni treba odpovedat nobenem drzavljanstvu, pojdi kamor pac zelis in zaprosi za drzavljanstvo tam. Povsod imajo svoje pogoje ki jih je treba izpolnit predno dobis drzavljanstvo.Ce si rojena v sloveniji bos vedno slovenka.po rodu.
Lp in srecno pot.
No, je kar nekaj drzav, ki ne priznavajo dvojnega drzavljanstva, tako da se moras odreci enemu, da lahko dobis drugega. Odvisno od drzave.
Nobena drzava ne podeljuje drzavljanstva kar vsakemu, ki si ga zazeli. Spet cisto odvisno od drzave, ker ima vsaka razlicne pogoje za pridobitev, ampak vecina drzav ima za pogoj najprej rezidenstvo. Se pravi najprej moras postati legalni prebivalec te drzave (za EU ni problemov, za druge drzave rabis vize in dovoljenja) in sele po dolocenem stevilu let lahko zaprosis za drzavljanstvo, Tako da ni nekega splosnega odgovora, pozanimaj se za drzavo, kamor zelis iti.
Mene pa zanima v kolikšnem času se vloga o vpisu v slovensko državljanstvo obdela.
Je to en mesec, dva, tri več?
Gospod Grozni, nevem ce je tako enostavno, je pa Grozno,
Slovenija prisiljuje nasilno, da morajo imeti ljudje Slovensko drzavljanstvo ja.
Jaz imam vec drzavljanstev, in nisem niti Slovenec in nacem niti ziveti tam, in moram imeti neprostovoljno se Slovensko drzavljanstvo. To je ko kazen. To te kaznujejo s Slovenkim Drzavjanstvom. Jaz bom tozil Slovensko Drzavo. Ker ljudi prisiljuje v njihovo Drzavljanstvo. Vsaj mene , jaz morem imeti poleg drugih se neprostovolno slovensko Drzavljanstvo.
So pa ljudje , ki bi radi imeli Slovensko drzavljanstvo in bi ga cenili. In so ljudje ki so total brez drzavljanstva.
In ga ne dobijo. In so celo pravi Slovenci, ki nimajo Slovenskega drzavljanstva.
In potem moramo imeti mi neslovenci Slovensko drzavljanstvo, ko imamo za druga drzavljanstva.
In ko nam slovensko drzavljanstvo kot neslovencem tudi ne daje nobenih pravic, ker nismo Slovenskega rodu.
S to drzavo je neka hudo narobe, ce mene kdo kaj vprasa.
Jaz sem neslovenac po obeh starsih, rojen kjer je danes Sloveniji. In me sploh nocejo odpustiti iz slovenskega drzavljanhjsva, ker sploh nocjo govoriti in komunicirati za mano , ker nisem Slovenec.
Kak naj neslovenci izgubimo Slovensko dzavljansvo , ce se nocejo po zakonu pogovajati z nami, ker smo neslovenci. in nas ignorirajo.
To je mednarodni problem.
Lepotka, mogoce ti bojo vedeli tukaj pomagati.
http://www.coe.int/t/commissioner/About/welcome_en.asp
http://www.ombudsman.europa.eu/home/sl/default.htm
Ja se Britisman, jaz sem bil rojen se v Jugoslaviji, potem pa so me posilili s tem Slovenskim drzavljanstvom.
Nevem ce je bit fajn celo zivljenje posiljevan tako kot ti trdis. Ce si ze enkrat posiljen kot smo mi bili je dovolj, in je ze to kriminalno dejanje.
Nehajte ga srat s tem drzavljansvom.Da sploh lahko imas veckratno drzavljanstvo je oslarija izmisljena od ljudi ki imajo korist od tega Penzijo pa bos dobil od tam kjer si naredil delavno dobo, ce je to bilo v neki priznani drzavi in ne v Kurcovland ali podobno. Ce zivis v Kurcevi dezeli ti ne bojo posiljali penzijo tja ker nimaja pogodbe med takimi drzavami.ker je vse sama korupcija. Sicer je mozno da nekatere Balkanske drzave spadajo med take?Jaz sem delal malo po svetu z enim drzavljansvom angleskim.Yugoslovanskega se nisem odpovedal, ker me nihce ni niti vprasal za to.Pravzaprav drzavljanstva se ne mores odpovedat 100% ker si bil pac rojen tam in tja pripadas ce ti pase ali ne. Ce zivis v tujini bos pa vedno tujec ni vazno ce imas drzavljanstvo ali ne
LP.
Joj, NeSlovenec, kaksne oslarije klatis! Ce ti je tako hudo s slovenskim drzavljanstvom, se mu pa enostavno odreci. Treba je pa kaj naredit v tej smeri in to na lep nacin. Samo razburjanje cez drzavo ne bo pri tem nic pomagalo.
NeSlovenec
Upam da se zavedas da na Slovenci po Svetu spletni strani ne bos prejel dosti simpatije s takimi izjavami kot jih imas ti.Enkrat pravis da si slovenec enkrat pa da nisi. Ce si rojen v sloveniji ni vazno od kje so se tvoji starsi privlekli, potem si slovenec po rodu, zahvali se njim.. Toda ne skrbi, upam da ti bo v tolazbo, da ,takih slovencev kot si ti mi slovenci ne priznamo za svoje tako ali tako. To pa da se ne mores odpovedat slovenskemu drzavljanstvu pa ni res, ker poznam slovence v nemciji ki so se morali odpovedat slovenskemu ce so hoteli nemsko in niso imeli nobenega problema s tem postopkom. Ali si siguren da si registriran v sloveniji?Ne razumem zakaj se tako razburjas radi tega, ce ne zivis v sloveniji, koga po moti da imas slovensko drzavljanstvo. Ce ti pa v pasportu pise da kraj rojstva je slovenija, ker tam si se rodil, tega ne mores zamenjat edino ce izumis time mashine in gres nazaj v preteklost in se rodis v bosni ali kjerkoli pac hoces.
nenenenenenenjajajahahah
Ja in kaj je za tebe lep nacin gospa Tina.?
Vec kot zaprositi na lep nacin za prenehanje Slovenskega drzavjanstva jaz tudi ne morem.
Kar sem tudi storil. In do danes sem bil zelo neuspesen v procesu o prenehanju Slovenskega drzavjanstva, za kateraga jaz in ne moji predniki nismo nikoli zaprosili. In razlog, Ker nimam denarja.
Tako da nic kaj lepe stvari ne gredo tu zraven, in to ne po moji krivdi.
Gospod Brit, mene moti da imam Slovensko drzavljanstvo. Ja pravijo da sem registriran v Sloveniji.
Ker da me ne morejo izbrisati po uradni dolznosti, kern nisem naredil nic Slabega Sloveniji.
Ne pise mi v Pasportu kraj Rojstva Slovenija. Slovenija ni kraj, Slovenija je Drzava.
Nisem jaz bil rojen v Drzavi Sloveniji. Tisto ozemlje je drzava Slovenija od leta 1991, jaz sem bil rojen se pred letom 1991, tam. Leta 1991 so Slovenci proglasili tam suverenost cez tisto ozemlje, in drzavo Slovenijo tam. in leta 1992. je bilo to ozemlje mednarodno priznano kot ozemlje suverene drzave Slovenije.
(da te poucim malo o zgodovini tam).
Moji predniki, niso nikoli migrirali v kaksno drzavo Slovenijo. potem ko je nastala tam drzava Slovenije tam sem se jaz odselil od tam. Tako da jaz tudi nisem zivel nikoli v dobeni drzavi Sloveniji. In tudi nisem vedel da sem drzavjan te drzave sedaj tam.
Je pa res da v Slovenski birokraciji delajajo tudi taki. ki sploh najbrz ne vejo, kje je Slovenija na zemljevidu.
Za biti Slovenec, res ne rabis vedeti kje je kaka drzava Slovenija na zemljevidu, ali zgodovine kake drzave. Tudi Po zakonu Slovenije lahko postanes drzavjan, da ne rabis niti stanovati kjer je Republika Slovenija, ce si Slovenskega rodu. In to so osnovni pogoji za delati v Slovenski birokraciji.
Se jaz tudi samo po slucaju vem zgodovino tam, ker sem gor rasto tam. (se preden je bila tam drzava Slovenija).
Ce pa imas denar seveda, si lahko jutri , ce je treba in ce mas zeljo izbrisan iz Slovenskega drzavjanstva.
In jaz nimam denarja. In tudi ne pogresam nic brez denarja. ampak Slovenski birokrati bi radi denar.
A razumes sedaj moj problem. In tak se guramo sedaj ze leta.
In vi Slovenci po svetu, vsekakor imate najbrz vec vpliva na Slovensko drzavo kot mi Neslovenci.
In lahko tudi kaj storite, da izboljsate Slovensko birokracijo ali zakone ali nevem kaj, da postanejo bolj clovekoljubni, in delajo v dobrobit ljudi in posameznikov. In da so bolj orentirani na delanje dobro in pravicno, in ne toliko orentirani na denar. ker zakoni bi naj sluzili kot pomagalo, delati pravico, ne pa kot pomagalo, kje priti do kakega denarja. Zakoni bi naj po normalnem scitili ljudi pred Zlorabami ne pa nasprotno. Seveda to naj ne bi veljalo samo za slovenjo ampak za vsako drugo drzavo.(vsaj zazeleno je).
Tako bi bilo najlepse kot ti trdis Tina, da bi lahko samo zaprosil na lep nacin, za prenehanje Slovenskega drzavjanstva. In bi mi prenehalo Slovensko drzavljanstvo. Ampak danes zal ni tako.
In zato se rezburjam jaz gospod Brit. Ker ti dajo nekaj kaj noces, in ko jim poves da tega noces, ti recejo placaj denar ce tega noces,( da je po zakonu tako) . In to je izsiljevanje za denar, kar pa je kriminalno dejanje.
Za vas Slovenci je morda nekaj dobrega Slovensko drzavjanstvo ampak za nas neslovence ni.
In zgleda da se ocitno tega ne zavedajo vsi. Zato je ocitno to treba povedati.
In nic ni narobe, ce vi sedaj Slisite to, ker taksno je stanje na keterem je sedaj.
Drzava Slovenija. in Drzavljanstvo Slovenije. Da lahko delate, delamo na bolsi, in srecnejsi prihodnosti, za vse Ljudi.
Seveda, neko drzavljanstvo ni smo, kako pridibiti neko drzavljanstvo, ampak, tudi kako izgubiti neko drzavjanstvo. ali po krivem imeti neko drzavjanstvo kot ga imam jaz.
Ali po pravi leaglni poti dajati neko drzavjanstvo.
Je pac tema o drzavjanstvu in mislim da Slovenija v mojem primeru ne spostuje in dela v nasprotju z mednarodnim pravom.
Neslovenec
. Veliko si napisal zgoraj a povedal zelo malo in po vsem tem cvekanju nisem siguren kam bi te dau. Po moje se sam ne ves kam bi se dal. O zgodovini Slovenije pa tudi ne ves veliko. Se enkrat ti povem da ce si bil rojen na podrocju slovenije za casa Juge ali bilokdaj si na zalost po rodu slovenec. Slovenija obstoja dolgo pred Jugoslavijo, ce se ne ves. Jaz imam dosti tega cveka
Lp
Moj materin in ocetov jezik ni Slovenscina gospod Brit. V privat zivljenju in drugace z mojim narodom, in poklicno in v moji domovini jaz ne govorim Slovensko. In tudi nisem Slovenske rase. Jaz in moji starsi izgledamo navzen zalo drugace kot pa vi Slovenci(ljudje Slovenske rase). Mogoce ne tako lepo po vasem okusu. Ampak to je subjektivno mnenje.
In Imate prav, ne poznam jaz zgodovine Slovenije, in me tudi ne zanima zgodovina Slovenije. Poznam pa nekoliko zgodovino ozemlja kjer je danes drzava Republike Slovenije. In vem da je Slovenski narod zelo stari narod, in Slovenska rasa in Slovensko ljudstvo obstaja najbrz od pamtiveka najbrz od Adama Eve, tako kot druga ljudstva in tako kot moj narod. Ampak na tistem ozmelju zahodnega Balkana pred 1991 se ni bilo nikoli kaksne taksne drzave kot Republika Slovenija, pred 1991. Vsaj ljudje tam se ne spominjajo da bi bila. Ce pa se na Britanskem otocju tam spominjajo kaksne taksne drzave , to pa ne vem.
In gospod Brit: meni je cisto dobro in vsec tukaj kjer zivim, in ne zivim(stanujem), geografsko, kjer je danes Drzava Republika Slovenija, in nimam dobene zelje ziveti tam. In tudi nimam dobene zelje imeti Drzavjanstvo Republike Slovenije. In tudi nimam dobene zelje se porociti, ven hoditi ali bilo kaj z kaksno Slovenko.(in ne dvomim v lepoto in srcno dobroto Slovenk) samo kot pripadnik neslovenske rase, me imajo rajsi zenske neslovenske rase in jaz tudi njih.
In se opravicujem ce sem prisel na ta forum, prisel sem direkt z googla, pod naslovom tema, Dvojno drzavjanstvo. In nisem videl, opazil da je za Slovence po svetu. Tak kot tudi ko sem jaz hodil tam kjer je danes drzava Slovenija, takrat se tam ni bilo dobene table kje tam , da je tam kaksna Slovenija. Kar pa danes ocitno je. Kako bi naj jaz potem v tistem casu vedel da naj bi bila tam kaka Slovenija tam, ce pa ni bilo dobene table tam da je bila kaksna Slovenija tam.
Koliko pa je meni znano je pa bilo leta 1991 neko ravsanje, na mejnih prehodih, okoli teh tabel ,da bi postavili tam te table gor. Kar so ocitno tudi uspesno storili.(z samo ne toliko mrtvimi kot navajajo slovenki viri). In ocitno je sedaj ta tabla, tam. In ker sem pismen, in so te table tam, in znam brati, tudi ne hodim vec tja.
In seveda, ker morem jaz biti sedaj neprostovoljno drzavjan Slovenije, ker sem pac bil apaticen v tistih casih, do kakih postavljan kakih tabel kje. in mi je bilo prav vseeno kje postavljajo kaksne table. Sem pa pismen in po tistem nisem vec hodil na tisto ozemlje. morem pa zaj imeti Drzavjanstvo tiste drzave, in imam tako vec drzavjanstev.
In kot vidite, se trudim in delam na tem, da ne bom vec drzavjan vase drzave, in da mi nebi bilo protrebno biti vec tudi na tem forumu. In kvecjemu, vi bi lahko ce ze kaj pomagali kaj v tej smeri.
In sem pricakoval tu kvecjemu kaki nasvet, o prenehanju dvojnega drzavjanstva. ali kaj takega.
Lep pozdrav,
Neslovenec
NeSlovenec
Ze spet si se razcvekal. To je u redu da noces biti slovenec, in da noces ziveti v sloveniji, pravzaprav smo se vsi odahnili in hvala bogu da noces niti priti v slovenijo, je ok ostani tam kjer ti pase a ne?
Ne vem ce me lovis za besede s tisto drzavo slovenijo, seveda slovenija ni obstojala kot drzava je pa bila tam iz pantiveka, in dobro ves kaj sem mislil reci. Po tvojem opisu samega-sebe smatram da nisi bele rase temvec afrikanec in to iz Kenije. Kako si postal slovenec pa nimam pojma, upam da nam bos ti to povedal, sem postal res radoveden.
Lp pa brez zamere.
Gospa TinaW je dala dober nasvet.
Nimam jaz crne polti, jaz imam belo polt, upam da ne rabim biti zato morda vas drzavjan , ker imam belo polt.
Sem ocitno premalo povedal. Ne samo navzven tudi navznoter, ne izgledam kot Slovenci.
Nimam jaz Slovanske duse. In dusa je v kosteh, tak pravijo. Da me ni bi imeli slucajno kdo za kasnega vasega crnega brata, iz Afrike. Lahko me imate za brata samo v smislu krscanstva. V smislu nauka Svetega Franciska.
Ne morem jaz postati Slovenec, ker clovek je to kar ljubi.
“To kar ljubis ti pove kar si” citat Svetega Tomaza Akvinskega.
In Ljubezen je vsekakor prava pot v Zivljenju. In clovek ne izbira sam kar ljubi, je pa prav da ljubi, in to je vsekakor prava pot.
Lep pozdrav,
NeSlovenec
Iz kazenskega zakonika Republike Slovenije(vsaj glede kar je na internetu). Kje pa se lahko pritozis pa ne vem.
Spravljanje v suženjsko razmerje
387. člen
(1) Kdor s kršitvijo pravil mednarodnega prava spravi drugega v suženjsko ali njemu podobno razmerje ali ga ima v takem razmerju, kupi, proda, izroči drugi osebi ali posreduje pri nakupu, prodaji ali izročitvi take osebe, ali ščuva drugega, naj proda svojo svobodo ali svobodo osebe, ki jo preživlja ali zanjo skrbi, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(2) Kdor prevaža osebe v suženjskem ali njemu podobnem razmerju iz ene države v drugo, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
(3) Kdor stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena
proti mladoletniku, se kaznuje z zaporom najmanj treh let.
http://zakonodaja.com/zakon/kz/387-clen-spravljanje-v-suzenjsko-razmerje
Trgovina z ljudmi
387.a člen
(1) Kdor zaradi prostitucije ali drugih oblik spolnih zlorab, prisilnega dela, suženjstva, služabništva ali trgovine z organi, človeškimi tkivi ali krvjo drugo osebo kupi, prevzame, nastani, prepelje, proda, izroči, oziroma z njo kako drugače razpolaga ali pri teh ravnanjih posreduje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(2) Če je dejanje iz prejšnjega odstavka storjeno proti mladoletniku ali pa s silo, grožnjo, preslepitvijo, ugrabitvijo ali zlorabo podrejenega ali odvisnega položaja, ali z namenom prisiljevanja k nosečnosti ali umetni oploditvi, se storilec kaznuje z zaporom najmanj treh let.
(3) S kaznijo iz prejšnjega odstavka se kaznuje, kdor stori dejanje iz prvega ali drugega odstavka tega člena
kot član hudodelske združbe za izvrševanje takih dejanj ali če je bila s tem dejanjem pridobljena velika premoženjska korist.
http://zakonodaja.com/zakon/kz/387a-clen-trgovina-z-ljudmi
http://zakonodaja.com/zakon/kz/?p=zakon/kz&t=bbc
Slovenski Uradniki naj ne bi krsili ustave Republike Slovenije in bi naj delovali po ustavi Republike Slovenjie. Tukaj spodaj clovekove pravice in temeljne svoboscine napisane v ustavi Republike Slovenije, ki bi jih naj ne krsili uradniki Republike Slovenije. Ce pa jih pa jaz ne vem kje se pritozis v Sloveniji. to mogoce ce kdo drugi ve?
18. člen
(prepoved mučenja)
Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočem kaznovanju ali ravnanju. Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.
26. člen
(pravica do povračila škode)
Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.
Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.
34. člen
(pravica do osebnega dostojanstva in varnosti)
Vsakdo ima pravico do osebnega dostojanstva in varnosti.
35. člen
(varstvo pravic zasebnosti in osebnostnih pravic)
Zagotovljena je nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, njegove zasebnosti ter osebnostnih pravic.
48. člen
(pribežališče)
V mejah zakona je priznana pravica pribežališča tujim državljanom in osebam brez državljanstva, ki so preganjane zaradi zavzemanja za človekove pravice in temeljne svoboščine.
61. člen
(izražanje narodne pripadnosti)
Vsakdo ima pravico, da svobodno izraža pripadnost k svojemu narodu ali narodni skupnosti, da goji in izraža svojo kulturo in uporablja svoj jezik in pisavo.
!!!!
Slovenska drzvava ne zagotavja te preavice NeSlovencem, razen tistim Neslovenskim manjsinam ki so zapisane v ustavi, in na obmocjih kjer so napisani v ustavi.
63. člen
(prepoved spodbujanja k neenakopravnosti in nestrpnosti ter prepoved spodbujanja k nasilju in vojni)
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.
Protiustavno je vsakršno spodbujanje k nasilju in vojni.
—————————————————————————————————————————————-
156. člen
(postopek za oceno ustavnosti)
Če sodišče pri odločanju meni, da je zakon, ki bi ga moralo uporabiti, protiustaven, mora postopek prekiniti in začeti postopek pred ustavnim sodiščem. Postopek pred sodiščem se nadaljuje po odločitvi ustavnega sodišča.
153. člen
(usklajenost pravnih aktov)
Zakoni, podzakonski predpisi in drugi splošni akti morajo biti v skladu z ustavo.
Zakoni morajo biti v skladu s splošno veljavnimi načeli mednarodnega prava in z veljavnimi mednarodnimi pogodbami, ki jih je ratificiral državni zbor, podzakonski predpisi in drugi splošni akti pa tudi z drugimi ratificiranimi mednarodnimi pogodbami.
Podzakonski predpisi in drugi splošni akti morajo biti v skladu z ustavo in z zakoni.
Posamični akti in dejanja državnih organov, organov lokalnih skupnosti in nosilcev javnih pooblastil morajo temeljiti na zakonu ali na zakonitem predpisu.
——————————————————————————————————————————————
26. člen
(pravica do povračila škode)
Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori oseba ali organ, ki tako službo ali dejavnost opravlja.
Oškodovanec ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil.
To zasuznjujejo ljudi Slovenski drzavni organi in zaposleni od Slovenke drzave.
To boljse prijavit potem na mednarodne , Evropske institucije:
https://www.europol.europa.eu/
http://www.interpol.int/
http://europa.eu/index_en.htm
http://www.coe.int/t/commissioner/About/welcome_en.asp
http://www.ombudsman.europa.eu/home/sl/default.htm
Pa neslovenac pa to ti tako ide:
Thay come someday to your door and saying:
Give us money.
What?? why I sould give you a money.
Because you are Slovenian citizen and you dont pay taxes.
Why sould I pay taxes I am not Slovenian citiznens.
Yes you are. pay us taxes.
No I am not. I would not pay you taxes.
Yes you are pay us taxes. We have gave you a citizenship
But I didnt apply for your citiznehsip
We dont care, Pay us taxes.
You Slovenes are tives, You want to robe me??
No we colecting a taxes.
But I have no rights in your state.
We dont care, give us money.
That how is look like every day in Republic Slovenia.
That is how started wars in Yugoslavia. Well south of river Kolpa is that how is there now not Slavia any more.
But in Slovenia there is no south, any more.
That is how looking on Slovenia way giving invuluntary people Slavic citizenhsips in maner of their nation interes.
That they can robe and rape tham(or that they have to be tax payers but have no rights and protection of their rights) they have national interes to robing and raping nonslovens. Surely that state have no sistem for everibody, but just for Slavs.
I know that.
Slovenes have no respect for no other nationalities and suverenities. and not for other people human rights.
Those peoples Slovenes are the most selfcentred egoistic people that you would ever met in life probobly
They just accusing everibody that they are Slovenians, and things like that. That is how in ex-Yugoslavia almost nowhere is not Slavia anymore.
LIBERTY FOR ALL
Yes, If I would say something, would be immidiately accused, and they would yaled on me: Speak Slovenian here is Slovenia.
But if you are speaking English than is ok, accoridng tham. well, slovenians sould finance your state and Slovenian instituties, by your self, not on account of others. Who, which, don’t need your instituties.
And according history: After defeat of Ottoman Turkish empire and Avstro Hungarn monarchy in Balkan peninsula, was established in 1919 big Slovenia (Yugoslavia) all across Balkan peninsula, as Srbia and Russians were considured vistories powers. And Slovenes became the most reach class in Balkan yes, as they tought that belong everithing to them then after 1919. Slovenes very proud them selfs how became reach in times of Yugoslvia and how others nonSlovenes were than poor.
And in school they have such a books as some Martin Krpan, where they teach how that Martin Krpan cut to Turks head of. That is not nice propaganda. That is spreading internation heatred. They sould sue such a people who spreding such a books. I think in that remaign of Slovenia, have such a laws.
According its Republik Slovenia constitution:
Article 63 (Prohibition of Incitement to Discrimination and Intolerance and Prohibition of Incitement to Violence and War)
(1) Any incitement to national, racial, religious or other discrimination, and the inflaming of national, racial, religious or other hatred and intolerance are unconstitutional.
(2) Any incitement to violence and war is unconstitutional.
http://www.servat.unibe.ch/icl/si00000_.html
All such a probaganda here prising Sisak Battle and so on. All the time probaganda against nonslavs, but on the end they want to taking taxes from noslavs, where is that a logic.
According their own laws sould persecuting that, but they don’t law inforsing that.
Forum je zaprt za komentiranje.