Najdi forum

dvojno drzavljanstvo?

pozdravljeni

mene pa zanima ce imas kot slovenski drzavljan lahko dvojno drzavljanstvo (npr. se nemsko oz. avstrijsko) ali se moras slo. potlej odpovedat. mislim da nima Slo. z vsemi eu drzavami enak sporazum??

Jaz poznam le obratno situacijo – če nekdo zaprosi za slovensko državljanstvo, se mora svojemu žal odpovedati – takšne zakone ima Slovenija. Zato predvidevam (seveda pa dopuščam možnost, da temu ni tako, ker se na zadevo ne spoznam dovolj), da če Slovenec zaprosi za državljanstvo neke druge države, je potem od tiste države odvisno, kakšne pogoje za to postavi.

Odvisno od drzave, katere drzavljanstvo zelis – jaz imam trojnega, ker nobena od drzav ne zahteva, da prejsnjega vrnem.

Moja hci je bila rojena v Franciji, Francosko drzavljanstvo pa lahko dobi sele ko bo 4 leta v osnovni soli.

Tudi Slovenija dovoljuje izjeme, torej da ljudje, ki dobijo Slovensko drzavljanstvo, lahko obdrzijo prejsnje. Gre za osebe, ki dobijo drzavljanstvno na osnovi nacionalnega interesa (npr., sportniki, umetniki, znanstveniki, itd.). V tujini pa je odvisno od drzave, ki drzavljanstvo podeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close