dvojni vid
Pozdravljeni,star sem 40 let in pred približno 28 leti sem utrpel fizično poškodbo levega očesa ki so ga takrat uspešno operirali,vendar je ostala nejasna slika-motni pogled.Sedaj opažam že nekaj časa dvojni vid.Pri pregledu oči je okulist ugotovil rahlo dioptrijo in cilinder,ter mi predpisal očala ki mi pomagajo predvsem pri branju,vendar mi dvojni vid še vedno ostaja.Če se skoncentriram in napnem oči mi uspe za nekaj trenutkov umriti sliko,potem pa gre nazaj.Zanima me če je zaradi slabšega položaja levega očesa nastalo prikrito škiljenje in če je možno odpraviti napako.Nevrolog me je poslal tudi na ct glave ki je bil B.P.Hvala za odgovor.
Spoštovani,
pri slabši vidni ostrini očesa ( kot posledica poškodbe ali nekorigirane dioptrije), lahko pride do nepravilnega položaja zrkla, torej škiljenja. Ob tem se lahko pojavijo dvojne slike. Gotovo je primeren začetek uporaba očal, v primeru, da težave ne izginejo, so navoljo še drugi načini kako vam pomagati ( vaje pogleda v določeno smer, prizme na očalih, operacija ). To so le možnosti, za katere se odločimo individualno, na podlagi podatkov, ki jih dobimo pri pregledih. Vse pa tirja svoj čas. Lep pozdrav